Bugetul pe 2018 la Sanatate: Se dau bani pentru Palatul Copiilor din Iasi, dar nu pentru spitale, ambulante si fertilizare

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 21:58
878 citiri
Bugetul pe 2018 la Sanatate: Se dau bani pentru Palatul Copiilor din Iasi, dar nu pentru spitale, ambulante si fertilizare
Foto: Arhiva/Ziare.com

Plenul comun al Parlamentului a adoptat, miercuri, pe articole, in forma aprobata de comisiile de specialitate, bugetele pe anul 2018 pentru 19 ordonatori de credite, printre care mai multe ministere.

Este vorba de Ministerul Finantelor, Ministerul Justitiei, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii.

La bugetul Ministerului Sanatatii a fost admis un amendament care se refera la alocarea sumei de 1.200.000 de lei pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Iasi, precum si a sumei de 400.000 de lei pentru un centru de formare pe strada Octav Botez din Iasi. Propunerile au fost sustinute de presedintele Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor, social-democrata Camelia Gavrila.

Parlamentarii au mai votat pe articole bugetele pe anul 2018 pentru Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Public, Agentia Nationala de Integritate, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Intre amendamentele respinse s-au aflat dublarea alocatiei pentru detinuti, constructia unui penitenciar langa Timisoara, reconstructia unor terenuri degradate in judetul Mures, cresterea fondului de salarii pentru personalul Garzii de Mediu, cresterea suprafetei spatiilor verzi pentru municipiile de rang zero, realizarea unei piste de decolare-aterizare la Aeroportul Cluj-Napoca, amenajarea DN 7C Transfagarasan, modernizarea DN 74 Alba Iulia, reabilitarea unor scoli gimnaziale.

A mai fost respins un amendament propus de deputatul PNL Raluca Turcan referitor la recuperarea restantelor salariale ale cadrelor didactice, suma fiind de 500.000 de lei.

Alte amendamente respinse au vizat modernizarea Spitalului Marie Curie din Bucuresti, construirea unui monobloc de pediatrie la Spitalul de Urgenta Cluj, extinderea si modernizarea Spitalului de Urgenta Arges, construirea unui Spital clinic de pediatrie la Craiova, modernizarea sectiei de oncologie a Spitalului Judetean Arad, reabilitarea Spitalului de psihiatrie Tulnici, constructia unei noi cladiri pentru Spitalul de Arsi, acordarea unei sume de 120.000 de lei ajutor familial pentru procedura de fertilizare.

Pa ...citeste mai departe despre "Bugetul pe 2018 la Sanatate: Se dau bani pentru Palatul Copiilor din Iasi, dar nu pentru spitale, ambulante si fertilizare" pe Ziare.com

#bani Sanatate 2018, #Bodog bani sanatate 2018 , #Stiri Administratie