Presedintele rus Vladimir Putin a pledat sambata pentru introducerea de noi reguli pentru dezvoltarea inteligentei artificiale, insistand pe luarea in considerare a unui nou cod de conduita de catre experti si companii, transmite dpa.
"Aspectele sociale si consecintele utilizarii inteligentei artificiale sunt in prezent dezbatute in intreaga lume. Acesta este un subiect foarte important", a spus Putin, intr-o conferinta desfasurata la Moscova.
Potrivit sefului statului rus, principalul obiectiv al tarii sale este o dezvoltare armonioasa si noi oportunitati pentru oameni.
Inteligenta artificiala este un termen ce reuneste echipamente si programe care pot invata, face estimari si solutiona probleme la fel ca fiintele umane. Computerele invata prin analizarea unor cantitati imense de date.
Influenta inteligentei artificiale asupra vietii cotidiene este in crestere, dar in acelasi timp reprezinta o resursa semnificativa, a subliniat Vladimir Putin.
"Oricine care poseda inteligenta artificiala va avea avantaje competitive enorme", a mentionat presedintele rus, in opinia caruia Rusia trebuie sa fie un lider in acest domeniu.
Moscova doreste sa-si majoreze cota detinuta pe piata globala a inteligentei artificiale de la 1-2% la 15% in urmatorii cinci ani. ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin: Rusia trebuie sa fie un lider in domeniul inteligentei artificiale. E nevoie de reguli noi" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 09 Noiembrie 2019, ora 23:12
Gruparile de rebeli din Siria au respins conferinta pentru pace, planificata de Rusia la Soci, argumentand ca Moscova incearca sa inlocuiasca procesul de pace coordonat de ONU la Geneva si acuzand statul rus pentru comiterea unor crime de razboi in regiune.
Intr-o declaratie comuma a 40 de grupari rebele, printre care si unele dintre fractiunile militare care au participat la mai multe runde de negocieri de pace de la Geneva, au sustinut ca Moscova nu a exercitat presiuni asupra guvernului sirian pentru a ajunge la o intelegere politica.
"Rusia nu a contribuit cu nimic in usurarea suferintei sirienilor si nu a depus presiuni asupra regimului pe care il sustine un garant al unei cai de a solutiona conflictul", a aratat comunicatul gruparilor de rebeli sirieni.
Rusia, care a devenit o putere dominanta in Siria, in urma unei interventii militare efectuate in urma cu doi ani, a primit sustinerea Turciei si a Iranului pentru a organiza un congres, la Soci, pentru a discuta despre solutionarea crizei siriane.
"Rusia reprezinta un agresor care a comis crime de razboi impotriva sirienilor. A sprijinit regimul militar si i-a aparat politica, iar de sapte ani incearca sa impierdice condamnarea de catre ONU a regimului presedintelui sirian Bashar Assad", au mai declarat gruparile de rebeli.
Desi Moscova sustine ca ataca doar militanti, rebelii afirma ca raidurile aeriene conduse de aceasta au ucis cateva sute de civili din regiune. ...citeste mai departe despre... mai mult
Marti, 26 Decembrie 2017, ora 11:34
Presedintele rus Vladimir Putin spune ca tara pe care o conduce este un partener de incredere, deoarece "nu danseaza dupa cum canta altii" si nu isi schimba pozitiile in functie de circumstante.
"Exista multe elemente care ne permit sa ne consideram o tara care urmareste o politica suverana independenta pe scena internationala si care isi modeleaza politica interna in concordanta cu vointa poporului nostru.
In acest sens, suntem un partener de incredere pentru ca nu dansam dupa cum canta altii, nu ne schimbam pozitiile sub influenta unor situatii date", a declarat liderul de la Kremlin, in cadrul unei emisiuni televizate difuzate sambata, informeaza Sputnik.
Putin, despre un razboi ruso-ucrainean si refacerea imperiului
Vladimir Putin a comentat rezultatele studiului privind cele mai influente personalitati ale lumii, realizat de ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin: Rusia nu danseaza dupa cum ii canta altii" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 15:15
Presedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi ca Rusia nu trebuie "sa se izoleze de restul lumii", in timp ce relatiile sale cu Occidentul sunt la cel mai scazut nivel din cauza conflictului din Ucraina.
"Trebuie sa ne dezvoltam tara cu calm, cu demnitate si in mod eficient, fara sa ne izolam de restul lumii, fara sa rupem relatiile cu partenerii nostri, dar fara sa permitem totusi sa fim tratati in mod dispretuitor", a declarat Putin de la Ialta, in Crimeea, citat de agentiile rusesti, potrivit Mediafax.
Rusia este pregatita sa faca tot posibililul pentru a ajunge la o reglementare a conflictului in Ucraina, a declarat presedintele rus, care s-a exprimat in fata deputatilor din cadrul Dumei (Camera inferioara a Parlamentului rus), reuniti in Crimeea, peninsula ucraineana alipita de Rusia in martie.
"Urmarim indeaproape situatia de acolo, vom aborda aceasta problema cu liderii din Ucraina, comunitatea internationala, cu principalele organizatii internationale. Vom face tot ce ne sta in putere pentru ca acest conflict sa se incheie cat mai repede posibil, pentru a nu se mai varsa sange in Ucraina", a declarat el. mai mult
Joi, 14 August 2014, ora 16:56
Rusia nu o duce mai rau decat tari ca Romania sau Letonia, a declarat, joi, premierul rus Vladimir Putin."Daca ne comparam cu Letonia sau Romania, nu suntem atat de diferite si am putea spune ca o ducem chiar mai bine", a spus el, citat de MSN.Putin a vorbit in cadrul unei emisiuni televizate despre starea economiei ruse si conditiile in care traiesc cetatenii sai obisnuiti, spunand ca tara sa este pe picior de egalitate sau sta chiar mult mai bine decat multe tari din Uniunea Europeana.Rusia a inregistrat rate de crestere economica ce au ajuns si pana la 8 la suta inainte de criza economica, dar prognozele oficiale vizeaza o crestere mai modesta de 4,2 la suta in 2011, 3,9 la suta in 2012 si 4,5 la suta in 2013.
Citeste continuarea pe Ziare.com. mai mult
Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:20
Rusia va majora treptat taxele vamale aplicate masinilor straine, pentru a incuraja constructorii auto sa infiinteze fabrici pe teritoriul tarii, a declarat, luni, premierul Vladimir Putin, transmite Reuters, precizeaza Mediafax."Vom incepe sa marim treptat taxele vamale, mai intai pentru importurile de vehicule de ocazie si apoi si pentru cele noi. Nu vrem sa va lezam afacerile in Rusia, ci sa veniti sa va dezvoltati productia", a afirmat premierul la postul de televiziune Rossia-24.
De la inceputul anului trecut, Rusia a majorat taxele vamale pentru masini de la 20% la 25%, pentru a sustine producatorii locali.
Grupul rus AvtoVAZ, la care Renault are o participatie de 25%, a fost salvat de stat de la faliment, in 2009, si ulterior a condus redresarea pietei.
Daimler si Fiat au intrat la randul lor pe piata rusa ca parteneri ai producatorilor locali KAMAZ si Sollers.
"Vrem sa transferati treptat tehnologie, sa cresteti productivitatea si nivelul de pregatire al specialistilor nostri", a mai spus Putin, adresandu-se producatorilor straini.
Rusia a adoptat o serie de initiative de sustinere a vanzarilor auto, de la declansarea crizei, cea mai importanta fiind programul de casare.
Seful AvtoVAZ, Igor Komarov, a declarat saptamana trecuta ca pretul automobilelor Lada va fi majorat in septembrie.
Grupul a anuntat, luni, ca va cere angajatilor sa lucreze si sambata, ca urmare a cererii ridicate. mai mult
Marti, 31 August 2010, ora 09:20
Rusia nu a iesit inca din criza economica si statul va continua sa aplice masuri de combatere a acesteia, a declarat, vineri, premierul Vladimir Putin, potrivit Mediafax.'Economia Rusiei, ca si economia mondiala in ansamblul ei, iese treptat din criza", a spus Putin, citat de RIA Novosti.
El a adaugat ca guvernul va continua sa ia masuri anti-criza, in conditiile in care puterea de cumparare a populatiei nu s-a refacut, iar redresarea nu va fi rapida. mai mult
Sambata, 28 August 2010, ora 00:02
Rusia trebuie sa aplice o politica economica responsabila pentru a nu fi nevoita sa ceara sprijin organizatiilor financiare internationale, pierzandu-si astfel independenta, a declarat premierul rus, Vladimir Putin, transmite Mediafax."Este important sa avem o politica economico-financiara responsabila pentru a nu trebui sa mergem cu mana intinsa si pierde, astfel, suveranitatea economica si, intr-un final, pe cea politica", a afirmat Putin.El a adaugat ca Rusia este in relatii foarte bune cu Fondul Monetar International.
Totodata, premierul a subliniat ca economia a iesit din recesiune, apreciind, insa, ca aceasta situatie nu inseamna si sfarsitul crizei."Inca din iulie 2009 apar tot mai multe semne de revenire. Recesiunea s-a incheiat. In plus, avem conditii foarte bune pentru a avansa. Aceasta nu inseamna, insa, sfarsitul crizei", a afirmat Putin in fata Parlamentului.El a mentionat ca guvernul anticipeaza o crestere de 3,1% a Produsului Intern Brut pentru acest an, dupa o diminuare de aproape 8% in 2009, cauzata de criza mondiala si declinul preturilor petrolului si gazelor naturale. mai mult
Marti, 20 Aprilie 2010, ora 14:51
Rusia va accelera "moderat" eforturile de reducere a capitalului speculativ de pe piata locala, transferand totodata gradual economia catre un regim de curs de schimb valutar liberalizat, cu rubla in flotare libera, a declarat marti premierul rus, Vladimir Putin.
"Trebuie sa corectam regulile pentru a face Rusia mai putin interesanta pentru capitalul speculativ. Nu va fi vreo revolutie. Odata cu diversificarea economiei, vom face tranzitia catre un free float (flotare libera - n.r.), iar aceasta ar trebui sa fie una dintre masurile menite sa descurajeze capitalul speculativ", a afirmat Putin, precizeaza Mediafax.
El a aratat ca economia rusa, dependenta in prezent de exporturile de materii prime si resurse energetice, nu este inca pregatita pentru o rata de schimb "in flotare libera totala" a rublei.
Putin a adaugat ca trecerea de la regimul monetar controlat la flotarea libera a rublei va fi una "blanda".
"Avem anumite probleme, legate de faptul ca am creat conditii bune pentru fluxurile de capital speculativ. Capitalul curge destul de bine, functioneaza pe plan local, dar creeaza probleme pentru ca, odata cu o criza, dispare rapid", a spus premierul Rusiei.
Rusia a eliminat in 2006 restrictiile aplicate capitalului strain, ceea ce a condus la fluxuri masive de capital speculativ, care a "umflat" datoria corporatista pe plan local la 450 miliarde de dolari in 2008, si a determinat cresterea puternica a rublei si a inflatiei.
Criza economica s-a tradus pentru Rusia... mai mult
Marti, 29 Decembrie 2009, ora 11:38