O țară neutră pune barieră lui Putin: Bogății colosale ascunse de ruși aici, dezvăluite

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 01:21
0 citiri
O țară neutră pune barieră lui Putin: Bogății colosale ascunse de ruși aici, dezvăluite
O țară neutră din Europa îi pune bariera lui Putin FOTO / captură Viajandro

Dacă până acum aproape toate statele europene au impus sancțiuni contra Rusiei, iată că acum a venit timpul ca și o altă țară neutră, de astă-dată, să îi pună bariera lui Putin. Eforturile rușilor și ale companiilor protejate de Kremlin de a ascunde bogății colosale în Elveția s-au lovit de hotărârea autoritățile de la Berna de a restrânge acestora posibilitatea de a eluda sancțiunile.

Astfel, Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) din Elveția a înființat o echipă de specialiști care să investigheze și să pună în aplicare sancțiunile pe care Berna le-a impus după invadarea Ucrainei de către Moscova în urmă cu doi ani, potrivit Reuters.

Mișcarea vine după ce Elveția, o țară neutră din Europa, a fost criticată anul trecut pentru că nu a făcut suficient pentru a împiedica rușii să ascundă bani în băncile elvețiene.

Londra dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: Și-a reactivat o forță mai periculoasă ca niciodată

Aproximativ 7,7 miliarde de franci elvețieni de active au fost înghețați la sfârșitul anului trecut, o fracțiune din cele 150 de miliarde de franci, bani ai rușilor estimați a fi deținuți în băncile elvețiene.

SECO a declarat miercuri că i-au fost raportate 230 de posibile încălcări ale sancțiunilor de la invazie, în urma informării companiilor financiare, oficialilor vamali și altor țări.

Acest lucru a dus la 47 de proceduri, 20 de cazuri fiind abandonate și nouă amenzi de severitate diferită pronunțate. Aproximativ 18 cazuri sunt încă active, cazuri noi fiind adăugate tot timpul, a spus SECO.

China se sperie de mutările SUA: Putin sub mare presiune, Beijingul închide ușa Rusiei

Majoritatea cazurilor se referă la încălcări ale interdicțiilor privind exportul de bunuri de lux sau produse de importanță economică către Rusia, care ar putea sprijini efortul de război al Moscovei, a declarat un purtător de cuvânt al SECO.

În timp ce SECO efectuează investigațiile mai simple, cazurile mai complicate sunt predate Procuraturii Generale (OAG), care săptămâna trecută a declarat că analizează posibile încălcări.

Radiodifuzorul elvețian RTS a declarat săptămâna trecută că OAG a fost de asemenea chemat în două cazuri care implică companii de comerț cu mărfuri. OAG a refuzat să comenteze aceste cazuri.

Ucraina doboară pe capete ”bestiile” Rusiei: Nimicirea ”diamantelor” armatei lui Putin, cheia pentru înfrângerea Moscovei VIDEO

„Complexitatea acestor cazuri este foarte mare”, a declarat Simon Pluess, șeful controlului și sancțiunilor la export la SECO. „De exemplu, există adesea companii care se ascund în spatele altor companii și trebuie să stabilim cine este beneficiarul efectiv”. Alte țări recunosc acum că Elveția ia sancțiunile în serios, a spus el.

„Când discutăm cu parteneri internaționali, aceștia au recunoscut că Elveția face multe”, a spus Pluess. „Elveția împărtășește informații și cu alte țări. Criticile au dispărut în mare parte”.

...citeste mai departe despre "O țară neutră pune barieră lui Putin: Bogății colosale ascunse de ruși aici, dezvăluite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft a introdus recent pe piață AI VASA-1, un model revoluționar de inteligență artificială capabil să transforme imagini în videoclipuri realiste, în care subiectul poate vorbi....
#Elvetia, #sanctiuni Rusia, #Elvetia Rusia, #bani Rusia, #conturi secrete Elvetia, #franci elvetieni, #bani ascunsi, #Putin razboi , #Stiri Finantare