Situatia economica in America este dezastruoasa, 20,5 milioane de americani ramanand fara slujbe in luna aprilie.
Somajul a ajuns la 14,7%, cea mai mare valoare de la Marea depresiune economica din 1930.
In urma cu doar doua luni, rata somajului era de 3,5%, noteaza BBC.
"Este fara precedent istoric", a declarat economista Erica Groshen, fosta sefa a Biroului de Statistica a Muncii, care preda acum la Universitatea Cornell. Groshen spune ca au bagat economia intr-o coma indusa pentru a o vindeca de pandemie, dar acest lucru a dus la cea mai mare pierdere de locuri de munca.
Autoritatile spun ca cele mai multe concedieri, 18,1 milioane, ar fi temporare si ca cele mai multe companii spera ca economia sa isi revina.
Pentru firmele din zona comertului cu amanuntul situatia este cu adevarat dificila, iar cele din sectorul energetic se resimt dupa prabusirea pretului petrolului.
In timp ce unele state au inceput deja sa relaxeze restrictiile, repornirea economiei este dificila, deoarece anagajatii isi fac griji cu privire la riscul de infectie si se confrunta cu impactul inchiderii scolilor.
Citeste si Economia SUA a pierdut in 4 saptamani aproape toate joburile create in 11 ani
A.G. ...citeste mai departe despre "20,5 milioane de americani si-au pierdut locurile de munca in aprilie. Somajul a ajuns la 14,7%, cel mai mare nivel din 1930" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 16:35
Directorul fondului de investitii Blackstone, miliardarul Stephen Schwarzman, a promis ca va dona suma de 150 milioane lire sterline (188,37 milioane de dolari) Universitatii Oxford, aceasta fiind cea mai mare donatie primita vreodata de celebra universitate britanica, transmite Reuters.
Banii donati de Stephen Schwarzman urmeaza sa fie folositi pentru a finanta un nou centru dedicat disciplinelor umaniste care va gazdui si un institut care va studia aspectele etice ale inteligentei artificiale.
Stephen Schwarzman este presedinte, director general si co-fondator al fondului de investitii Blackstone, care gestioneaza active in valoare de aproximativ 500 miliarde dolari.
"Timp de aproape 1.000 de ani studiul disciplinelor umaniste la Oxford a fost un element central al civilizatiei si invatamantului occidental. Trebuie sa ne asiguram ca intelegerea si principiile sale pot fi adaptate la lumea dinamica de astazi", a spus Schwarzman.
Conducerea universitatii Oxford a subliniat ca noul centru va analiza impactul inteligentei artificiale, care va "reprezenta o provocare asupra a ceea ce inseamna sa fi om si va modifica majoritatea aspectelor vietilor noastre".
Aproximativ un sfert din studentii de la Oxford studiaza discipline umaniste, inclusiv limbi moderne, teologie, filosofie si limba engleza. Potrivit informatiilor publicate pe pagina de Internet a Universitatii, invatamantul la Oxford a inceput in anul 1096. Institutia a fost recunoscuta in mod oficial la... mai mult
Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 11:38
Traficul si gasirea unui loc de parcare sunt printre cele mai mari probleme cu care se confrunta orice sofer, in ziua de astazi. Insa, asa cum cele mai mari probleme aduc cu sine cele mai tari solutii, un grup de tineri a ales sa ia problema in maini si sa revolutioneze viata fiecaruia dintre noi printr-o simpla aplicatie.
Prin aceasta aplicatie, soferii gasesc mai repede locul de parcare, iar administratorii parcarilor isi pot spori veniturile oferind cele mai bune locuri pentru panouri publicitare in zonele cele mai aglomerate, spre exemplu. O situatie win-win, nu-i asa?
Parking Spotter este o solutie inovativa care ajuta soferii sa gaseasca cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automata a imaginilor furnizate de camerele video.
Mai exact, este vorba despre o platforma software ce analizeaza datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate in parcari pentru a transmite informatii despre starea locurilor de parcare atat soferilor, cat si administratorilor unor astfel de locatii.
Astfel, atunci cand un sofer intra intr-o parcare in care este instalata solutia Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicatiei mobile informatii legate de locurile de parcare libere aflate in proximitatea utilizatorului. Au deja si primul client, Carrefour.
"In Romania, cel mai important si primul nostru client este Carrefour Brasov (Parcare Publica) unde aplicatia este complet functionala de la inceputul anului 2019 iar soferii isi pot alege locul de... mai mult
Vineri, 17 Mai 2019, ora 16:36
Universitatea din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania care figureaza in clasamentul angajabilitatii QS Graduate Employability 2019 (locul 145 la nivel mondial), prilej pentru presedintele Senatului UB, Marian Preda, de a readuce in atentie decizia ministrului Educatiei prin care fondurile acordate universitatii au fost reduse.
"Rezultatele clasamentului confirma buna reputatie a Universitatii din Bucuresti in randul angajatorilor, anul acesta fiind pentru a doua oara consecutiv cand UniBuc obtine acest rezultat", se arata intr-un comunicat remis presei de Universitatea din Bucuresti dupa afisarea rezultatelor din cel mai cunoscut ranking global al universitatilor in functie de domeniile de studiu si cercetare.
La randul sau, prof.dr.Marian Preda, presedintele Senatului, a reamintit decizia ministrului Educatiei, Valentin Popa, de a taia fondurile acordate de la buget pentru marile universitati din tara, printre care si Universitatea din Bucuresti, generand ample proteste in mediul universitar (foto).
"Domnu' ministru Popa, ce ziceati despre UB? Ca nu merita incredere ridicata? Dupa cum vedeti mai jos, piata muncii si angajatorii au alta parere despre absolventii nostri: una foarte buna.
Puteti sa dati oricate locuri la universitatile de partid si sa va strangeti studenti cu arcanul de peste tot (desi nici asa nu mai reusiti sa va completati locurile), daca absolventii dumneavoastra nu sunt ceruti pe piata muncii, sunt inutili,... mai mult
Joi, 13 Septembrie 2018, ora 14:40
Dezvoltarea Inteligentei Artificiale (AI) va conduce la disparitia a 24,7 milioane de locuri de munca, pana in anul 2027, dar va crea 14,9 milioane de noi locuri de munca, multe dintre acestea in tehnologie, reiese un raport de specialitate publicat, recent de compania de cercetare Forrester.
In acest context, expertul in domeniul Digital IT, Alexandra Cernian, lector universitar la Facultatea de Automatica si Calculatoare de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, sustine ca a patra revolutie industriala va aduce, in urmatorii ani, "dezvoltari uimitoare in Inteligenta Artificiala, robotica si transport autonom, ceea ce va transforma radical modul in care traim si in care lucram".
"Pana in 2025, a patra revolutie industriala va aduce dezvoltari uimitoare in Inteligenta Artificiala, robotica si transport autonom, ceea ce va transforma radical modul in care traim si in care lucram. Se discuta deja intens despre locuri de munca care vor disparea ca urmare a automatizarii cu roboti si altele noi care vor aparea. Omenirea a trecut deja prin trei revolutii digitale, fiecare schimband radical societatea si modul in care traim. Ce este diferit la a patra revolutie digitala? Pe scurt, viteza cu care se intampla. Este de fapt Revolutia Digitala, care se petrece intr-un ritm foarte rapid, facandu-ne sa reactionam in ritm accelerat la efectele ei. Inteligenta artificiala pare cuvantul cheie in ultimii trei ani si deja avem in jurul nostru multe elemente care confirma ca este... mai mult
Joi, 21 Iunie 2018, ora 11:35
In ultima saptamana am avut un scandal urias in Educatie, in contextul in care Guvernul a decis sa pedepseasca universitatile care nu sunt conduse de apropiati PSD si care au protestat fata de masurile pompieristice din sistem.
De aceea, Guvernul a decis sa reduca drastic numarul de locuri alocate stiintelor umaniste. Problema Ministerului Educatiei este insa ca a redus locuri exact de la Universitatile de top, asa cum sunt Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea din Iasi.
Marile universitati vor da in judecata Ministerul Educatiei. Pentru 2018-2019, s-au taiat locuri de la universitati de prestigiu si s-au dat la "noii boieri medievali ai invatamantului". Miza sunt banii
Argumentul Guvernului a fost acela ca incearca astfel sa coreleze cererea de pe piata muncii cu sistemul educational romanesc.
Tema este corecta si reprezinta o problema majora pentru Romania. Suntem insa in situatia in care cei care au stricat timp de 30 de ani sistemul de educatie vin astazi sa ne spuna cum vor rezolva problema. Facand aceleasi greseli.
PSD este partidul care a afectat pentru decenii piata muncii din Romania, atunci cand a decis sa desfiinteze scolile de arte si meserii, asa numitele scoli profesionale. De aceea, astazi exista un deficit urias de "meseriasi" pe piata muncii din Romania, caci aici adaugam si exodul romanilor pe piata muncii in Uniunea Europeana.
Cred insa ca plecam de la o premiza gresita. Desi am reusit sa identificam... mai mult
Duminica, 29 Aprilie 2018, ora 00:00
Academia de Studii Economice (ASE) a pierdut locuri bugetate prin decizia ministrului Valentin Popa, dar, in mod surprinzator, rectorul Nicolae Istudor nu pare deloc nemultumit, doar un pic ingrijorat cu privire la ce se va intampla in anii urmatori.
ASE Bucuresti este una dintre institutiile de traditie dezavantajate de noul ministru al Educatiei. Spre deosebire de Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi sau SNSPA, nici conducerea ASE si nici studentii nu au reactionat public fata de reducerea numarului de locuri si nici nu au cerut explicatii ministrului Popa, desi ar fi avut ocazia sa o faca.
Miercuri, ASE a sarbatorit oficial "105 ani de performanta academica" (foto), la eveniment fiind prezent si ministrul Educatiei. Cu acest prilej, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca intentioneaza sa acorde titlul de Cetatean de Onoare al Capitalei rectorului ASE, Nicolae Istudor, precum si presedintelui Senatului din ASE, Pavel Nastase, "in semn de recunoastere a contributiei domeniului universitar economic la dezvoltarea Capitalei", urmand ca decizia sa se ia in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), informeaza News.ro.
Dupa incheierea festivitatii, Ziare.com l-a contactat pe rectorul Nicolae Istudor pentru a afla care este opinia sa cu privire la taierea locurilor pentru institutiile de invatamant de traditie.
Intrebat daca... mai mult
Joi, 19 Aprilie 2018, ora 08:39
Una dintre universitatile romanesti a intrat in Top 500 mondial la unul dintre capitolele celui mai recent clasament al institutiilor de invatamant superior din toata lumea.
In World University Ranking 2018, Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi ocupa locul 428 la capitolul "vizibilitate internationala".
"Pentru vizibilitate internationala sunt alesi, independent de noi, cercetatori din strainatate care, de exemplu, sunt intrebati daca au auzit de respectiva universitate, ce parere au", spune prorectorul UMF Iasi, profesorul Adrian Covic, potrivit Digi 24.
De asemenea, rectorul universitatii, profesorul Viorel Scripcaru, spune ca acest clasament este un motiv de mandrie: "Prin aceasta evaluare ne cunoastem locul pe care il avem la nivel mondial. Un motiv de mandrie pentru faptul ca suntem singura universitate de medicina si farmacie din tara care este clasata in acest sistem".
29 la suta dintre cei 9.710 studenti sunt din afara tarii, iar acestia platesc o taxa anuala de 5.000 de euro. Potrivit Digi 24, 87 de tari au studenti la UMF Iasi.
Pe site-ul Times Higher Education se aminteste ca aici a studiat Nicolae Paulescu, cel care a descoperit insulina.
In clasamentul care cuprinde 1.000 de institutii de invatamant superior din lume se afla 5 universitati romanesti. Cel mai bine clasata este Universitatea "Babes-Bolyai", din Cluj-Napoca, intre locurile 601-800, in timp ce Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea... mai mult
Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 11:34
Cel mai mare centru universitar din sud-vestul Romaniei, Universitatea din Craiova pune la dispozitie studentilor o infrastructura de pregatire si cercetare de ultima generatie, precum si parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic si cu cel academic international.
Universitatea din Craiova dispune de o structura solida de formare continua, iar colaborarile cu universitati si companii de prim rang international ii aduc un plus constant de credibilitate si audienta pe piata educationala.
Domenii puternice precum calculatoare, inginerie, drept, economie, stiinte umaniste si sociale, stiinte ale comunicarii, agronomie, horticultura, geografie, chimie, fizica, sport, arte si teologie dezvolta programe de studiu care totalizeaza 2810 locuri la licenta si 1630 locuri la master.
In 2016, UCV organizeaza si trei centre de inscriere in teritoriu: Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Targu Jiu.
FACULTATEA DE AGRONOMIE
Perioada de inscriere: 18 - 25.07.2016
Locuri ...citeste mai departe despre "Universitatea din Craiova, cel mai mare centru universitar din sud-vestul Romaniei, ofera pregatire si cercetare de ultima generatie" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Iulie 2016, ora 10:04