De ce să te muți în zona Timpuri Noi din Capitală?

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 18:54
441 citiri
De ce să te muți în zona Timpuri Noi din Capitală?
FOTO: Shutterstock.com

Vrei să te muți în Capitală sau să schimbi cartierul în care locuiești în prezent în București? Probabil te gândești care este cea mai bună opțiune pentru locuit, așa că vrem să îți venim în ajutor. Deși există anumite zone consacrate, cum ar fi cartierele selecte ale Capitalei, unele regiuni sunt în continuă dezvoltare și merită toată atenția ta. Astfel, îți vom prezenta în continuare câteva motive pentru care să te muți în Timpuri Noi din București.

Istoria zonei Timpuri Noi

Cartierul Timpuri Noi este situat în sectorul 4 din Capitală, într-o zonă bogată din punct de vedere istoric. În anul 1864, aici a fost construită fabrica Lemaitre, unde se fabricau locomotive. Cu timpul, zona a fost transformată și s-a extins Fabrica Timpuri Noi, de unde și denumirea stației de metrou din imediata apropiere.

De ce este o zonă atât de apreciată?

Timpuri Noi este situat destul de aproape de centrul Capitalei și de numeroase obiective de interes, mai ales pentru tineri și pentru studenți. În imediată apropiere de stația de metrou cu același nume se regăsesc trei universități private, dotate cu cămine.

Zona se află în vecinătatea cartierului Tineretului, astfel ca se poate ajunge foarte ușor în parc, spre exemplu. De asemenea, tot aici se află și Piața Timpuri Noi, iar la câteva minute de mers cu mașina se află un mall. Astfel, este o zonă dezvoltată, cu numeroase mijloace de transport în comun, cu posibilități pentru tineri, având în vedere că aici se regăsesc grădinițe, școli și licee foarte bine cotate, pe lângă universitățile private. De asemenea, posibilitățile de angajare sunt numeroase, având în vedere că s-au construit în ultimii ani centre de business în acest cartier. Bineînțeles, se pot lua în calcul și numeroasele firme ce își au sediul în perimetrul situat între Timpuri Noi și Unirii. Acestea oferă condiții excelente de lucru nu doar pentru persoanele tinere.

Bineînțeles, trebuie să luăm în calcul și faptul că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, fiind date în folosință și numeroase dezvoltări rezidențiale, printre care și complex Timpuri Noi. Astfel, dacă alegi această zonă, poți locui în dezvoltări rezidențiale de calitate și te poți bucura de toate avantajele pe care ți le oferă cartierul.

Cui i se potrivește zona Timpuri Noi?

Având în vedere cele menționate anterior, este bine să știi că Timpuri Noi este un cartier care se potrivește îndeosebi persoanelor tinere. Nu ne referim doar la studenți, ci la persoanele care își doresc să locuiască într-o zonă dezvoltată, unde au și posibilitatea de a se angaja. Astfel, vor economisi timp prețios, având în vedere că nu vor mai trebui să petreacă ore bune în trafic.

Timpuri Noi oferă acces rapid către cele mai importante obiective din Capitală. Așa cum spuneam, poți ajunge foarte repede în centrul Bucureștiului, prin urmare și în Centrul Vechi, dacă vrei să te distrezi. În cazul în care vrei să îți faci cumpărăturile, ai la dispoziție numeroase magazine, piața sau, la câteva minute de mers cu mașina, unul dintre primele malluri din oraș și printre cele mai mari din toată țara.

Aici se pot muta și persoanele care doresc să își întemeieze o familie, având în vedere faptul că există numeroase unități de învățământ, locuri de joacă, locuri cu activități pentru copii și altele.

Pentru persoanele care își doresc liniște, Timpuri Noi este locul ideal. Chiar dacă traficul este intens pe arterele principale, zgomotul nu este atât de puternic și vei observa imediat diferența față de alte zone din București.

Așadar, dacă îți dorești să te muți într-o zonă cu numeroase posibilități de dezvoltare pe plan personal și profesional, care să îți ofere liniște și tot ceea ce ai nevoie pentru un trai confortabil, alege cu încredere Timpuri Noi. Cel mai bine este să programezi o vizionare pentru un apartament într-un complex nou și să te convingi de toate aceste beneficii.

Românii fac mai multe credite pentru locuințe în 2024. Mai puțin de jumătate din vânzări se fac prin ipotecă
Românii fac mai multe credite pentru locuințe în 2024. Mai puțin de jumătate din vânzări se fac prin ipotecă
În martie 2024, aproape 26.000 de cumpărători au făcut credite ipotecare, cu aproximativ 25% mai mulți decât în aceeași lună a anului trecut. În toată țara au fost vândute peste 54.000...
#imobiliare, #mutare, #capitala, #timpuri noi , #Stiri Casa