Posta Romana a anuntat, joi, ca le ofera clientilor posibilitatea de a plati ratele bancare prin intermediul oficiilor postale sau direct de acasa, cu ajutorul factorului postal.
"Clientii bancilor care au in derulare un credit au la dispozitie serviciul Postei Romane - Total Collect Home, prin intermediul caruia pot achita ratele bancare fara a se mai deplasa la sediul bancii. Compania poate incasa ratele creditelor prin intermediul factorului postal, operatiunile de incasare in numerar a ratelor urmand a se efectua la domiciliul titularilor de credit, la solicitarea acestora", arata compania.
De asemenea, Posta Romana le ofera clientilor posibilitatea de a-si achita creditele si la cea mai apropiata subunitate postala din toate cele peste 5.000 de puncte de lucru din reteaua postala nationala.
In baza protocoalelor semnate, institutiile financiar-bancare si nebancare partenere pun la dispozitia Postei Romane informatiile referitoare la titularii de imprumut, cum ar fi numele si prenumele clientului, suma de plata, CNP-ul acestuia, adresa de domiciliu, seria si numarul contractului de imprumut etc.
Clientul prezinta factorului postal fie instiintarea de plata primita de la banca cu partea detasabila prevazuta cu cod de bare, fie ii solicita acestuia un formular tipizat de depunere numerar pe care il va completa cu toate informatiile de identificare a operatiunii (nume, prenume, cont, suma depusa).
Titularul creditului va primi din partea factorului postal o... mai mult
Joi, 28 Mai 2020, ora 10:07
Banca Comerciala Romania, Banca Transilvania, CEC Bank si Millennium Bank Romania vor acorda Companiei Nationale Posta Romana un imprumut de 100 milioane de lei pentru finantarea capitalului de lucru, arata operatorului postal.
"In urma unei licitatii initiata in iulie 2012, Banca Transilvania si-a adjudecat un lot de 20 milioane de lei, iar un altul de catre Banca Comerciala Romania. Restul loturilor, in suma de 60 milioane de lei, au ramas neadjudecate si, in acest context, Posta a procedat la negociere fara anunt de participare.
In urma procedurii, Millennium Bank si-a adjudecat doua loturi in suma totala de 20 milioane de lei, pentru care s-a semnat deja contractul, iar restul au revenit CEC Bank, contractul de imprumut fiind in curs de semnare", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Postei Romane.
Anuntul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro in 18 iulie 2012, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie. Compania a estimat costurile imprumutului la 8,8 milioane de lei.
Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului postal.
Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.
Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile... mai mult
Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 15:27
Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va semna, in perioada urmatoare, mai multe contracte de imprumut pentru suma totala de 100 milioane de lei, banii urmand sa finanteze capitalul de lucru al operatorului postal.
"Posta a scos la licitatie patru loturi de 20 milioane de lei si doua loturi de 10 milioane de lei. Au fost primite patru oferte din partea a patru banci. Nici una dintre oferte nu a fost refuzata. Toate loturile au fost atribuite costul total incadrandu-se in limita de 8,8 milioane de lei. Dupa semnarea contractelor, in functie de clauzele contractuale, vom reveni cu detalii despre castigator", se arata intr-un raspuns al CNPR remis la solicitarea MEDIAFAX.
Anuntul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro in 18 iulie, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie.
Compania a estimat costurile imprumutului la 8,8 milioane de lei.
Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului postal.
Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.
Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.
Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii... mai mult
Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 13:03
Posta Romana va organiza in luna februarie o licitatie pentru contractarea unei linii de credit de 100 milioane de lei (23,3 milioane euro) pentru trei ani, finantare necesara pentru asigurarea capitalului de lucru la Compania Nationala Posta Romana (CNPR).
Compania estimeaza la 24,5 milioane de lei costurile pentru achitarea imprumutului.
Ofertantii vor depune o garantia de participare de 367.000 lei, la care se adauga una de buna executie in cuantum de 10% din valoarea de atribuire a contractului. Creditul va fi rambursat din surse proprii ale companiei. mai mult
Joi, 29 Decembrie 2011, ora 15:57
Posta Romania a luat un imprumut de 40 de milioane de lei de la BCR pentru finantarea capitalului de lucru. Creditul este luat pe o perioada de 12 luni, informeaza NewsIn. Compania organizase in acest sens o licitatie deschisa.
Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor.
Totodata, compania a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 648.290.970 lei, mai putin cu aproape 8% fata de afacerile din prima parte a anului trecut, de 703.165.355 lei.
Posta Romana a avut anul trecut pierderi de 116,39 milioane lei, mai mici cu 65 milioane lei fata de pierderile din 2009, de 181,52 milioane lei, iar afacerile companiei au scazut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.
In ceea ce priveste anul in curs, reprezentantii Postei Romane estimeaza o usoara crestere a cifrei de afaceri fata de 2010, dar si pierderi nete de 810.000 lei. mai mult
Luni, 01 August 2011, ora 10:41
Compania Posta Romana, aflata sub autoritatea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, va relua licitatia pentru a lua un credit de 20 milioane euro, dupa ce recent a respins singura oferta in acest sens, depusa de BancPost, considerand-o "neconforma", potrivit NewsIn."Posta Romana intentioneaza sa reia o noua procedura de licitatie pentru angajarea creditului de 20 milioane euro. Compania nu intentioneaza sa lanseze o solicitare in acest sens partenerilor bancari", potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn.Posta Romana vrea sa contracteze un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro in vederea achizitionarii de echipamente de tiparire, anvelopare si francare.Cele sase banci care au depus initial oferte pentru a imprumuta Posta Romana cu 20 de milioane de euro au fost Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BancPost, Banca Transilvania si Piraeus Bank Romania.
In urma evaluarii candidaturilor depuse, au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii BancPost si Piraeus Bank Romania.
Dupa ce Piraeus Bank Romania nu a mai depus oferta pentru cea de-a doua etapa a procedurii de atribuire, BancPost a ramas singurul ofertant. In urma analizarii ofertei depuse de societatea bancara, Posta Romana a respins oferta ca fiind una neconforma si a hotarat anularea procedurii.La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei.
Cifra de... mai mult
Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 10:51
Compania Posta Romana, aflata sub autoritatea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, care intentiona sa ia un credit de 20 milioane euro, a respins singura oferta, depusa de BancPost, considerand-o "neconforma", potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea NewsIn."In urma evaluarii candidaturilor depuse, au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii BancPost si Piraeus Bank Romania. Ca urmare a faptului ca Piraeus Bank Romania nu a mai depus oferta pentru cea de-a doua etapa a procedurii de atribuire, BancPost a ramas singurul ofertant.
In urma analizarii ofertei depuse de societatea bancara, comisia de evaluare din cadrul Posta Romana a respins oferta ca fiind una neconforma si a hotarat anularea procedurii", a informat Posta Romana, la solicitarea Agentiei NewsIn.
Potrivit reprezentantilor companiei de stat, pana la 5 iulie nu a fost primita nicio contestatie privind rezultatul procedurii, urmand a se transmite Sistemului Electronic de Achizitii Publice informatiile referitoare la motivele anularii atribuirii contractului de achizitie publica.
Cele sase banci care au depus initial oferte pentru a imprumuta Posta Romana cu 20 de milioane de euro au fost Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BancPost, Banca Transilvania si Piraeus Bank Romania.
Posta Romana intentiona sa contracteze un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro in vederea achizitionarii de echipamente de tiparire, anvelopare si francare. La nivelul... mai mult
Duminica, 11 Iulie 2010, ora 23:20
Posta Romana va organiza in martie 2010 o licitatie pentru contractarea de servicii de creditare pentru finantarea achizitionarii de echipamente, a carui valoare este estimata la 114.552.000 lei, fara TVA, potrivit unui anunt de participare de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), precizeaza NewsIn.
Creditul va fi pe termen lung, respectiv cinci ani - perioada de rambursare, la care se adauga perioada de trei luni pentru trageri si perioada de gratie de 12 luni, in suma de 20.000.000 euro sau echivalent 86.000.000 lei, care va fi utilizat pentru finantarea achizitiei echipamentelor. Valoarea estimata fara TVA este 114.552.000 lei.
Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 75 de luni incepand de la data atribuirii contractului.
Se solicita o garantie de participare in cuantum de 285.000 lei, valabila pana la data de 24 iunie 2010.
Potrivit anuntului de pe SEAP, principalele modalitati de finantare si plata sunt surse proprii ale Postei Romane.
Operatorii economici care doresc sa participe la licitatie trebuie sa prezinte o declaratie privind eligibilitatea; certificat privind achitarea obligatiilor exigibile catre bugetul de stat si catre bugetele asigurarilor sociale de stat; certificat privind plata taxelor si impozitelor locale; certificat de cazier fiscal sau declaratie autentica pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale; declaratie privind calitatea de participant la procedura; certificat constatator emis de ORC;... mai mult
Marti, 02 Februarie 2010, ora 11:53
Viceprim-ministrul Dan Nica a declarat, luni, la finalul sedintei Coalitiei, ca o delegatie a FMI va veni in aceasta saptamana in Romania "in primul rand" pentru a evalua situatia economiei romanesti, aratand ca "nu crede" ca va fi vorba despre o negociere pe tema unui imprumut."Au fost si discutii legate de modul in care vom asigura finantarea in acest an, nu exista in acest moment un proces de evaluare care sa fie finalizat. (..) Ceea ce ne ingrijoreaza este o oarecare ingreunare a procesului de asigurare a creditarii catre firmele din Romania de catre sistemul bancar si vrem sa vedem care sunt modalitatile prin care sa ajutam sistemul bancar si in acelasi timp sa fim siguri ca nu exista niciun abuz in acest domeniu", a declarat Dan Nica, la finalul sedintei Coalitiei.
Vicepremierul, care este si ministru de interne, a precizat ca nu are nicio informatie legata de discutiile purtate intre FMI si o delegatie romana pe marginea unui imprumut.
Intrebat daca delegatia FMI care va veni in Romania in aceasta saptamana va negocia cu partea romana un imprumut, Nica a spus ca "nu crede" ca va exista o astfel de negociere cu Guvernul Romaniei. De altfel, Nica a aratat ca exista un mecanism prin care reprezentantii FMI fac schimb de informatii cu institutiile abilitate din fiecare tara pentru a evalua impactul crizei economice.
"Eu inteleg ca ei vin in primul rand pentru a vedea care este situatia economiei romanesti, daca a existat un impact al crizei, cum este pregatita economia... mai mult
Luni, 09 Martie 2009, ora 12:30