Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana se va imprumuta cu 100 milioane de lei pentru finantare

Posta Romana se va imprumuta cu 100 milioane de lei pentru finantare


Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va semna, in perioada urmatoare, mai multe contracte de imprumut pentru suma totala de 100 milioane de lei, banii urmand sa finanteze capitalul de lucru al operatorului postal.

"Posta a scos la licitatie patru loturi de 20 milioane de lei si doua loturi de 10 milioane de lei. Au fost primite patru oferte din partea a patru banci. Nici una dintre oferte nu a fost refuzata. Toate loturile au fost atribuite costul total incadrandu-se in limita de 8,8 milioane de lei. Dupa semnarea contractelor, in functie de clauzele contractuale, vom reveni cu detalii despre castigator", se arata intr-un raspuns al CNPR remis la solicitarea MEDIAFAX.

Anuntul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro in 18 iulie, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie.

Compania a estimat costurile imprumutului la 8,8 milioane de lei.

Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului postal.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1614 ori