Posta Romana se va imprumuta cu 100 milioane de lei pentru finantare

Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 13:03
1774 citiri
Posta Romana se va imprumuta cu 100 milioane de lei pentru finantare

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va semna, in perioada urmatoare, mai multe contracte de imprumut pentru suma totala de 100 milioane de lei, banii urmand sa finanteze capitalul de lucru al operatorului postal.

"Posta a scos la licitatie patru loturi de 20 milioane de lei si doua loturi de 10 milioane de lei. Au fost primite patru oferte din partea a patru banci. Nici una dintre oferte nu a fost refuzata. Toate loturile au fost atribuite costul total incadrandu-se in limita de 8,8 milioane de lei. Dupa semnarea contractelor, in functie de clauzele contractuale, vom reveni cu detalii despre castigator", se arata intr-un raspuns al CNPR remis la solicitarea MEDIAFAX.

Anuntul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro in 18 iulie, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie.

Compania a estimat costurile imprumutului la 8,8 milioane de lei.

Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului postal.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Posta Romana imprumut, #Posta Romana finantare , #Companii Romania