Unul din romani foloseste browserul Google Chrome pentru a naviga pe Internet, acest browser avand aproape jumatate din cota de piata din Romania.
Totodata, cota de piata a browserului Mozilla Firefox a scazut dramatic odata cu inaltarea Chrome, insa nici Internet Explorer nu sta deloc bine la aceasta categorie, relateaza Capital.
Astfel, in luna decembrie a anului trecut browserul de la Google avea o cota de piata de 48,37% in ...citeste mai departe despre "Inaltarea Chrome si decaderea Mozilla Firefox: Ce mai folosesc romanii" pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 10:32
Numarul utilizatorilor browser-ului Chrome al Google a crescut in decembrie, intrecand browserul Firefox al celor de la Mozilla.
Cota de piata a Chrome a crescut de la 15% la 27 procente, fata de Firefox, care a scazut de la 31% la 25%, conform datelor oferite de StatCounter, scrie TechCrunch.
Conform unor alte date, ale NetMarketShare, Chrome a terminat anul cu o cota de piata de 19 procente, spre deosebire de cei 22% detinuti de Firefox.
Desi datele difera de la analiza la analiza, trendul e acelasi - numarul de internauti care opteaza pentru Chrome e in crestere si urmeaza in scurt timp sa ii depaseasca pe cei de Firefox, indiferent de provenienta statisticilor. mai mult
Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 10:11
Mozilla a anuntat ca va extinde parteneriatul cu Google pentru cel putin trei ani, iar potrivit conditiilor agreate, Google va continua sa fie motorul de cautare principal pentru browser-ul Mozilla Firefox.
Desi termenii financiari ai intelegerii nu au fost facuti publici, 84% din veniturile Mozilla vin din acest parteneriat, potrivit Mashable. Anul trecut, parteneriatul cu Google a suplimentat veniturile Mozilla cu 121,1 milioane de dolari.
In noiembrie, parteneriatul dintre Google si Mozilla a expirat, iar cele doua companii de IT au reluat negocierile. Mai multi analisti si-au exprimat public neincrederea ca acordul va contiua, mai arata publicatia amintita.
Google a stabilit ca prelungirea acordului pentru impartirea veniturilor rezultate din publicitate aduce beneficii suficient de mari pentru ambele companii si ca eventualele obstacole legate de conflictele de interese sa fie inlaturate.
Multumita veniturilor incasate din parteneriatul cu Google, Firefox si-a asigurat rezervele financiare pentru a face fata competitiei prezentate de alternative ca Opera, Internet Explorer si de ce nu, Google Chrome. mai mult
Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 19:47
Aproape doua treimi (64%) dintre romanii din mediul urban folosesc internetul, iar dintre acestia 71,4% il acceseaza zilnic, in special de acasa, potrivit studiului "Romanii si Internetul", realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), transmite Mediafax.Studiul privind utilizarea Internetului in Romania si comportamentul internautic al romanilor a fost realizata in perioada 23-24 februarie, pe un esantion de 1.146 de persoane din mediul urban.
Un sfert dintre respondenti se declara "foarte interesati" de internet, iar 37% "interesati", in timp ce 18% nu se arata atrasi de aceste servicii. O treime dintre utilizatorii romani navigheaza zilnic intre o ora si trei ore, iar aproape 30% intre 30 de minute si o ora.
Cele mai raspandite metode de conectare, de acasa, este prin telefon fix si cablu, cu ponderi de 46%, respectiv 45%.
Conexiunea prin banda larga nu este folosita decat de 6% dintre repondenti.
In schimb, conexiunea la internet cea mai raspandita la serviciu si in scoli este cea prin cablu, fiind folosita de 26% dintre respondenti.
Conexiunea prin telefon fix are o pondere de 13%, iar cea broadband de 4%.
Dintre furnizorii de servicii de internet, mai mult de jumatate dintre utilizatorii sunt clienti ClickNet/Romtelecom (52%), urmatorii clasati fiind RCS&RDS (21%) si UPC (9%). In acelasi timp, 4% dintre utilizatorii de internet din Romania se conecteaza prin servicii furnizate de principalii doi operatori de telefonie mobile, Orange (2%) si... mai mult
Luni, 14 Martie 2011, ora 17:21