CE renunta la anchetarea Microsoft

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 16:33
1721 citiri
CE renunta la anchetarea Microsoft

Comisia Europeana (CE) a anuntat incheierea amiabila a unei anchete antitrust impotriva Microsoft, dupa ce grupul IT american s-a angajat sa permita cumparatorilor de programe de operare sa aleaga intre mai multe tipuri de browsere de internet.

Milioane de consumatori europeni vor beneficia de pe urma deciziei, care va deveni operationala in martie si va avea valabilitate de cinci ani in spatiul economic european, a declarat comisarul european Neelie Kroes.

Microsoft va permite clientilor sa aleaga intre 12 programe de utilizare a internetului, puse la dispozitie de mai multe companii, intre care cel propriu - Internet Explorer, Safari al companiei Apple sau Google Chrome.

Grupul american a evitat astfel o noua amenda din partea executivului comunitar. Microsoft a fost penalizat, pana in prezent, cu 1,68 miliarde de euro pentru incalcari ale reglementarilor comunitare privind concurenta.

Angajamentul Microsoft raspunde temerilor CE privind incalcarea regulilor antitrust prin includerea Internet Explorer in sistemul de operare Windows, potrivit executivului european.

Uniunea Europeana a acuzat in ianuarie Microsoft de concurenta neloiala prin livrarea programelor Windows cu browserul Internet Explorer preinstalat.

Internet Explorer este folosit pentru 56% din traficul pe internet la nivel mondial, urmat de Mozilla Firefox cu 32% si Opera cu 2%.

#comisia, #europeana, #microsoft , #stiri Microsoft