Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Estimare: Un miliard de telefoane cu HTML5 vor fi vandute in 2013

Estimare: Un miliard de telefoane cu HTML5 vor fi vandute in 2013


Vanzarile globale de telefoane dotate cu tehnologia HTML5 vor ajunge de la 336 milioane de unitati in 2011, la un miliard in 2013, potrivit unei cercetari efectuate recent de catre compania Strategy Analytics.

HTML5 a devenit rapid o tehnologie adoptata de catre majoritatea producatorilor de telefoane mobile sau calculatoare, pentru ca permite interconectarea smartphone-urilor, tabletelor, notebook-urilor, desktop-urilor, televizoarelor sau altor dispozitive prin intermediul serviciilor de tip cloud.

"Cresterea vanzarilor de telefoane cu HTML5 se datoreaza cererii puternice venite din partea vanzatorilor de hardware si dezvoltatorilor de software din America de Nord, Europa si Asia, care isi doresc dezvoltarea de servicii media prin intermediul a diverse platforme, incluzand aici companii precum Adobe, Apple, Google si Microsoft.

Definim un telefon HTML5 ca fiind un dispozitiv mobil cu suport partial pentru tehnologia HTML5 in browser-ul incorporat, cum este de exemplu Apple iPhone 4S", a declarat Neil Shah, analist in cadrul Strategy Analytics.

HTML5 va deveni o tehnologie pivot pentru cresterea pietei de dispozitive 4G LTE, care vor fi adoptate tot mai mult de catre operatorii de telefonie mobila, de catre producatorii de telefoane, de catre producatorii de masini sau de catre producatorii de aplicatii web, potrivit analistilor.

HTML5 are un potential ridicat de a sparge barierele impuse de catre aplicatiile native, precum conectarea dispozitivelor indiferent de platforma.

"HTML 5 este inca o tehnologie imatura", spune Thomas Kang, directorul Strategy Analytics.

"Vor mai trece cativa ani pana cand HTML5 va putea sa-si indeplineasca adevaratul potential", a spus Kang.

HTML5 este cea mai noua versiune a Hypertext Markup Language, limbajul de programare care dicteaza cum sunt vizualizate paginile de Internet.

Majoritatea browser-elor de Internet suporta HTML5. Printre ele se numara Internet Explorer 9, Mozilla Firefox sau Google Chrome.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1329 ori
Citeste mai multe desprehtml5 smartphone vanzari telefoane mobile