Companii pe care Google ar trebui sa le cumpere rapid

Joi, 17 Iunie 2010, ora 10:41
2370 citiri
Companii pe care Google ar trebui sa le cumpere rapid

Gigantul Google este, la origine, o companie antreprenoriala. Dupa ce a castigat cote semnificative pe piata de cautari online si pe cea de advertising, imperiul Google isi permite sa cumpere aproape orice companie isi doreste.

Iata o lista cu 10 companii Web pe care Google ar trebui sa le achizitioneza cat mai curand.

Facebook

Google beneficiaza de fondurile si viziunea necesare pentru a transforma cea mai mare retea sociala din lume intr-o masinarie de facut bani.

Chiar daca Google a lansat un serviciu propriu de social media, numit Buzz, succesul acestuia paleste in fata potentialului detinut de Facebook.

Pandora

Serviciul de streaming audio ar completa capacitatile Youtube, detinut deja de Google.

Prin achizitia site-ului Pandora, Google ar putea capitaliza traficul important generat in mare parte de detinatorii de iPhone, care acceseaza in numar tot mai mare site-ul de muzica.

Twitter

Chiar daca nu are aceeasi valoare ca Facebook, serviciul de microblogging ar putea fi o achizitie importanta pentru Google, care ar putea capitaliza baza de utilizatori.

Pana acum, Twitter nu a generat venituri importante.

Zoho

Zoho este o alternativa mult mai "robusta" la serviciul Google Docs.

Desi este mai putin cunoscut decat actualul serviciu al Google, Zoho ofera o serie de instrumente noi, cum ar fi notitele online, o sectiune de Wiki si un planner online.

Mozilla

Google a investit multe resurse in dezvoltarea browserului Chrome, insa Firefox ramane principalul competitor al Internet Explorer.

Achizitionarea companiei Mozilla ar insemna o batalie castigata in razboiul cu Microsoft.

Widgetbox

Widgetbox, care permite utilizatorilor sa creeze aplicatii dinamice pentru orice site, ar putea fi o componenta cheie in strategia Google.

Prin cumpararea Widgetbox, Google ar juca un rol important pe segmentul aplicatiilor online, care se afla in plina dezvoltare.

O retea sociala de jocuri

Motivul principal pentru care Google ar trebui sa cumpere o retea sociala nisata pe segmentul jocurilor este ca Apple a facut deja primul pas in aceasta directie.

Daca va reusi sa incorporeze  un astfel de serviciu in sistemul de operare Android, Google ar pune mari probleme rivalilor condusi de Steve Jobs.

Expedia

Google are nevoie de un site de travel deoarece pierde traficul pe care ar putea sa-l mentina pe site-urile proprii.

De fiecare data cand cauta o destinatie de vacanta pe Google, utilizatorii sunt indrumati spre alte site-uri, intre care si Expedia.

Expedia a fost lansat de Microsoft si vandut in 2002 catre reteaua USA Networks. Achizitionarea site-ului de catre Google ar veni ca o sageata catre Microsoft.

Yelp

Daca nu va cumpara un site de traveling, Google s-a putea indrepta catre un site de recenzii.

Milioane de utilizatori din intreaga lume intra pe Yelp in cautare de review-uri de restaurante, magazine sau locuri de cazare.

Disqus

Una dintre cele mai atractive tinte pentru Google este site-ul de comentarii Disqus.

Prin achizitionarea acestuia, Google ar putea servi reclama si in cadrul comentariilor.

#antreprenoriat, #companii, #facebook, #google , #stiri Google