Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, a anuntat joi ca a inregistrat in perioada starii de urgenta (15 martie -15 mai) vanzari cu 81% mai mari la cartile pentru copii, in timp ce vanzarile de jocuri au crescut cu 66%.
"Cresterea raportata la aceeasi perioada din 2019 a fost uniforma pe toate categoriile de varsta, cu interes remarcabil fata de cartile de activitati si caietele de scriere si grafisme, folosite de parinti ca suport pentru continuarea procesului educational interupt odata cu inchiderea gradinitelor si scolilor", arata compania intr-un comunicat.
Ponderea produselor adresate celor mici in total vanzari pe Libris.ro a ajuns in ultimele doua luni la 23%, fata de 18% cat reprezentau cumulat cartile pentru copii si jocurile in perioada similara a anului trecut.
"Implicarea activa a parintilor in procesul educational al copiilor a crescut semnificativ. Adultii din familie au fost pusi in situatia de a prelua o parte din responsabilitatile cadrelor didactice. Astfel, multi parinti au dorit sa completeze lectiile online si s-au implicat in activitati suplimentare alaturi de copiii lor", considera Laura Teposu, CEO Libris.ro.
In topul celor mai vandute 15 volume pentru copii se regasesc titluri clasice de aventuri, alaturi de carti cu activitati de invatare prin joc si materiale educative care completeaza procesul de educatie.
"Preocuparea parintilor pentru asigurarea unui context prielnic pentru educatie si dezvoltarea celor mici a fost... mai mult
Joi, 28 Mai 2020, ora 16:34
Zoom a luat masuri dupa ce mai multe probleme legate de protectia si confidentialitatea datelor utilizatorilor au fost semnalate in ultimele zile, decizia platformei de videoconferinte fiind suspendarea unor functii pentru cateva luni, timp in care va incerca sa repare lucrurile. Asta in conditiile in care numarul utilizatorilor a crescut vertiginos luna trecuta.
Intr-o postare pe blogul companiei, CEO-ul Eric S. Yuan si-a cerut scuze pentru ca platforma nu s-a ridicat la asteptarile comunitatii in ceea ce priveste protectia si confidentialitatea datelor utilizatorilor. Mai mult, a anuntat ca va suspenda pentru 90 de zile toate functiile la care au fost semnalate probleme, pe care va incerca sa le repare in acest interval.
Reactia vine dupa ce nenumarate nereguli au aparut in presa si au fost semnalate de expertii in securitate cibernetica, odata cu cresterea numarului de utilizatori ca urmare a faptului ca tot mai multi oameni lucreaza de acasa, care au variat de la expunerea copiilor la continut pornografic pana la o protectie insuficienta a datelor personale.
"In ultimele saptamani, sprijinirea fluxului de utilizatori a fost cel mai important lucru pentru noi si totodata o sarcina uriasa. Ne-am straduit sa va oferim un serviciu fara intreruperi si aceeasi experienta prietenoasa care a facut din Zoom platforma pentru videoconferinta preferata de multe companii din toata lumea, in acelasi timp in care am asigurat siguranta, protectia si confidentialitatea datelor... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 15:40
HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat primul centru socio-medical din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile si familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar in tara, ci in intreaga regiune.
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni, amenajat pe domeniul donat de catre familia Florescu, a fost inaugurat dupa o investitie totala de 1,7 milioane de euro, suma provenita de la sponsorii si donatorii care sustin cauza ingrijirii paliative.
Cladirile care existau pe domeniul de la Adunatii Copaceni, inclusiv conacul (cladire de patrimoniu), au intrat intr-un proces complex de renovare si utilare, iar lucrarile au fost finalizate datorita sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundatiei.
Amenajat pe un domeniu pitoresc, langa Capitala, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi ingrijire paliativa copiilor, spatii pentru activitati educativ-terapeutice destinate copiilor, un adapost dedicat familiilor aflate in situatii limita (6 apartamente sociale), un centru educational, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o cladire destinata taberelor de vara, un centru de terapie pentru familii si un centru educational destinat personalului medical.
Reprezentantii centrului precizeaza ca, in momentul in care centrul va functiona la capacitate maxima, in... mai mult
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 17:56
Intr-o lume din ce in ce mai competitiva, multi parinti sunt gata sa faca orice pentru a le da copiilor lor o sansa in plus. Iar unii considera ca niciodata nu este prea devreme sa ii pregateasca pe cei mici pentru o cariera de succes.
In China, varsta potrivita pentru a invata sa fii lider este de trei ani, se pare. Copii cu varste cuprinse intre trei si doisprezece ani participa la un curs care ii pregateste pentru o viitoare cariera de CEO. Cursul este oferit de o institutie de educatie timpurie din Guangzhou, provincia Guangdong, potrivit South China Morning Post.
Lectiile au loc de doua ori pe saptamana, iar parintii platesc o taxa anuala de aproximativ 7.500 de dolari (50.000 de yuani). Salariul mediu in Guangzhou este de 6.913 yuani pe luna.
In timp ce expertii avertizeaza cu privire la presiunile exercitate la varste atat de fragede, un parinte recunoaste ca si-a inscris copilul la acest curs pentru ca multi dintre copiii din comunitate participa la el. "Nu vrem sa ...citeste mai departe despre "Copiii din China sunt invatati sa devina CEO de la trei ani. Parintii platesc o avere pe cursuri" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 28 August 2016, ora 09:46
Alegerea numelui copilului este pentru unii foarte stresanta. Numele il va insoti pe copil pentru totdeauna, si, potrivit expertilor, ii poate influenta toate aspectele vietii, de la succes profesional la popularitate si conexiune spirituala.
De aceea, unii parinti lasa treaba pe mana profesionistilor, scrie Bloomberg.
In SUA si in Europa au aparut in ultimul timp servicii care ii ajuta pe parinti sa aleaga numele copiilor in schimbul unor comisioane cuprinse intre cateva sute si cateva zeci de mii de dolari.
De exemplu, compania elvetiana Erfolgswelle percepe peste 29.000 de dolari de copil. Procesul in urma caruia este ales numele dureaza de la doua la trei saptamani sau aproximativ 100 de ore. O echipa de 14 experti, 12 translatori, patru istorici si doi avocati specializati in marci comerciale se asigura ca numele nu este asemanator cu cel al unui brand si verifica istoricul lui.
Marc Houser, CEO-ul companiei, spune ca nici prenumele lui nu ar fi intrunit criteriile ...citeste mai departe despre "Companiile care aleg numele copiilor. Parintii platesc in schimb zeci de mii de dolari" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 15:49
Nilesh Sajnani este CEO si actionar majoritar al brandului Kenvelo Group Intl, ce numara 104 magazine in Europa de Est, dintre care 40 doar in Romania, tara care ii va genera o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro in 2014, jumatate din suma bugetata la nivel de grup.
Alaturi de Philippe Besadoux, CEO Kenvelo Group Romania, acesta dezvolta unul dintre cele mai vechi branduri prezente pe piata romaneasca, transformandu-l, incepand din aceasta saptamana, in KVL. Investitia este uriasa: 80.000 de euro doar pentru un magazin din cele 104 din intreaga Europa de Est.
Amandoi iubesc Romania, atat pentru frumusetea acestei tari ci si pentru ca Romania este "un bun consumator", dupa cum o spune chiar Philippe Besadoux. "Romanii iubesc brandurile, calitatea, moda. Sunteti foarte exigenti", explica CEO-ul KVL Romania.
"E fantastic. E un zbor lung pentru mine, de la Hong Kong la Bucuresti, dar imi place foarte mult", completeaza actionarul.
Istoria KVL
Istoria magazinelor ce vor purta de acum incolo numele KVL incepe in 1989, in Praga. "Primul magazin s-a deschis in 1989 in Republica Ceha, iar in Romania ne aflam din 2002", explica Nilesh Sajnani, pentru Business24.
El s-a alaturat echipei in calitate de actionar abia in 2005 si intregul succes al companiei il pune pe seama echipei in care a intrat.
"Am facut cunostinta cu acest brand in 2005, iar de atunci, implicarea mea in aceasta companie a crescut pana la nivelul la care am ajuns azi. Dar cred ca asta se... mai mult
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 00:00
Franco Del Fabbro este noul CEO al producatorului de ciocolata Heidi de la 1 iulie, pozitie detinuta din 2008 pana acum de Erwin Vondenhoff.
Noul director este un italian cu experienta in lumea cicolateriei si a industriei alimentare, venind de pe o pozitie de conducere in cadrul Mondelez International, compania care detine branduri precum Milka sau Oreo.
Chiar daca evolutia sa profesionala l-a adus pe calea ciocolateriei, lucrurile nu au stat asa mereu: intotdeauna si-a dorit sa devina capitanul unui vas din Flota Maritima Italiana.
Iubeste apa si este chiar salvamar acreditat si profesor de inot, povesteste Franco del Fabbro, intr-un interviu acordat Business24.
Cat despre compania pe care o conduce incepand cu aceasta luna, o priveste mult mai uman decat oricare alt manager: "Imi place sa ma gandesc la Heidi ca la o fata frumoasa si inteligenta, care abia ce a implinit 20 de ani. Este ambitioasa si are multe visuri marete. Pornind de la o astfel de imagine, rolul meu este acela de a o face pe Heidi sa inteleaga ce vrea sa fie, pe masura ce devine adult", mai spune managerul.
Ce planuri dulci are pentru Romania, care sunt provocarile pe care le intalneste in aceasta lume a ciocolatei, ce stie despre tara noastra si cum a ajuns in fruntea producatorului de ciocolata Heidi, vorbeste pe larg Del Fabbro, pentru Business24.
Acum, cand Heidi aniverseaza 20 de ani de existenta, ati devenit CEO-ul companiei. Ne puteti povesti cate ceva despre istoria Heidi si... mai mult
Sambata, 19 Iulie 2014, ora 00:00
Cat de mare trebuie sa fii pentru a deveni CEO? Se pare ca varsta nu este un factor relevant cand vine vorba de construirea unei afaceri de succes.
Exemplele de CEO care inca merg la scoala sunt numeroase, iar Ziare.com a selectat cateva dintre ele. Urmatorii copii au cel mult 14 ani si castiga bani din propriile idei. Afacerile lor au fost pornite de la varste chiar mai fragede.
Fratii Jaden Wheeler (13 ani) si Amaya Selmon (12 ani) din Memphis sunt cei mai tineri proprietari de camionete-restaurant din Tennessee si, probabil, din SUA. Ideea de a vinde inghetata la cornet le-a venit din dorinta de a strange mai multi bani de buzunar.
Au facut averi cu cele mai ciudate idei de afaceri
Pe parcursul a doua veri au castigat aproximativ 1.000 de dolari, suficient pentru ca mama lor sa inteleaga ca afacerea trebuie dusa la urmatorul nivel. Camionetele au fost puse la punct in ceea ce priveste standardele de siguranta, iar oferta de gustari a fost diversificata, scrie The ...citeste mai departe despre "CEO care inca merg la scoala. Copiii fac bani din propriile afaceri" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Iunie 2014, ora 10:25
Produsele de economisire pentru copii castiga teren in Romania. Fie ca banii sunt depusi sub forma asigurarilor, depozitelor sau conturilor de economisire, parintii acorda tot mai multa importanta securitatii financiare a copiilor lor.
Parintii prefera produsele traditionale de asigurare din portofoliul Alico de produse destinate copiilor, acestea cumuland 70% din optiunile lor in 2011, fata de 30% cat au reprezentat contractele unit-linked.
"Parintii acorda o atentie speciala viitorului copiilor, avand la baza atat o motivatie rationala, din dorinta de a asigura celor mici o sansa pentru un start cat mai bun in viata, dar si una emotionala, intrucat copiii sunt proiectia in viitor a parintilor, imaginea idealizata a acestora odata cu trecerea anilor", a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurari Romania.
Violeta Ciurel, CEO AXA Life Insurance, a spus ca romanii sunt mai dispusi sa investeasca in asigurari pentru copii decat in polite pentru ei insisi:
"Asigurarile pentru copii sunt pentru economie si pentru asigurarea protectiei viitorului financiar si a perioade de studii, in mod deosebit. Parerea mea este ca aceste produse pentru copii intotdeauna vor avea mai mare cautare pentru familiile care au copii. Evident, asiguratul este aceeasi persoana, parintele, care poate sa isi faca si el o asigurare pentru economie, pentru pensii sau pentru alte momente ale vietii, dar, avand in vedere cultura familiei din Romania, in care copilul este extrem de... mai mult
Joi, 14 Iunie 2012, ora 18:59