Metrorex introduce noi titluri comune de calatorie pentru liniile urbane Metrorex-RATB.
Iata noile titluri de calatorie pentru transportul cu metroul si RATB:
Biletul unic care va fi valabil 60 de minute;Biletul cu 10 calatorii a cate 60 de minute de valabilitate pentru fiecare calatorie;Abonamentul de o zi.
Potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor publicat pe site-ul institutiei, biletul unic va costa 5 lei, cel cu 10 calatorii 34 de lei, iar abonamentul de o zi va costa 17 lei.
Noile titluri vor accepta ultima validare cu un minut inainte de expirarea perioadei de valabilitate, adica 60 de minute.
Acestea vor permite calatoria pana la capatul liniei, in cazul RATB, si pana la iesirea din statie in cazul calatoriei cu metroul.
Abonamentul de o zi valabil atat pe liniile RATB, cat si Metrorex permite validarea unui numar nelimitat de calatorii pe ambele linii. Abonamentul are valabilitate 24 de ore incepand cu ora la care este validat pentru prima oara.
In ceea ce priveste modul de decontare intre cei doi operatori de transport, Metrorex va retine mai mult decat RATB. In cazul biletului unic de 60 de minute, 1,30 lei revin RATB, iar 2,50 revin Metrorex; pentru biletul cu 10 calatorii, 13 lei revin RATB, iar 20 lei Metrorex; pentru abonamentul de o zi, atat RATB, cat si Metrorex retin aceeasi suma de bani, 8 lei.
Potrivit ordinului citat, decontarea se va face la vanzare iar valoarea suportului contactless se va incasa de catre emitentul... mai mult
Luni, 04 Decembrie 2017, ora 14:20
Pretul unei calatorii in reteaua RATB, de 1,3 lei, este cel mai mic din tara, in conditiile in care traseele deservite in Capitala sunt si de trei ori mai lungi decat in alte orase, iar cresterea la 1,8 - 2 lei, solicitata de institutie, ar resuscita incasarile, spun reprezentantii RATB.
Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) arata, intr-un comunicat, ca ultima majorare a tarifelor a fost aprobata in februarie 2008, prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nr. 7/2008, cand pretul unui bilet a crescut de la 1,1 lei la 1,3 lei cat este si in prezent.
RATB anunta ca a fost reluata vanzarea cardurilor de calatorie
"Trebuie sa semnalam faptul ca tariful din Bucuresti, de 1,3 lei, este mult mai mic decat cel practicat in tara, in conditiile in care traseele deservite de RATB sunt chiar si de trei ori mai lungi decat cele ale altor operatori.
Un alt motiv care ne determina sa solicitam o reajustare a tarifului de calatorie il reprezinta ...citeste mai departe despre "RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 18:15
Autoritatea Metropolitana Bucuresti va introduce, pana in luna iunie a acestui an, un bilet unic de transport public, atat la suprafata cat si la metrou, pe modelul biletelor deja existente in majoritatea capitalelor europene.
Potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in subordinea caruia se afla nou infiintata Autoritate, sistemul va fi dezvoltat si testat in prima parte a acestui an, pentru ca pana la jumatatea anului sa poate deveni functional.
Autoritatea Metropolitana este institutia publica desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.
Conform legii, AMTB este ordonator tertiar de credite si se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii mai mult
Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 20:27
Clientii BCR pot plati cu cardul serviciile de transport asigurate de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), dupa ce BCR a lansat un card care poate fi folosit in acest scop, pe langa tranzactiile uzuale la comercianti si bancomate, anunta Mediafax.Oficialii BCR au explicat ca banii utilizati pentru plata calatoriilor cu transportul in comun nu se realizeaza direct din cont, ci dintr-un portofel electronic inclus in card, in care se pot transfera fonduri.
Cardul poate fi incarcat si cu orice tip de abonament pentru transportul public din Bucuresti.
"Dupa Londra, Bucurestiul este al doilea oras din lume care are un card ce poate fi folosit atat ca instrument bancar, cat si pentru a face plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun", a declarat Oana Petrescu, vicepresedinte al BCR.
Director general al RATB, Adrian Crit, a mentionat ca regia a anuntat inca de luna trecuta ca nu va mai emite bilete de calatorie si ca in prezent exista 1,3 milioane de carduri RATB active.
"Vanzarile zilnice de carduri activ sunt de circa 4.000 de cand am iesit cu acest comunicat ca nu mai emitem bilete de calatorie, deci bucuresteanul accepta si va accepta si Cardul Zambet.
Ne dorim utilizarea acestui card pe viitor", a aratat Crit. Pentru o plata contacless de pana la 100 de lei nu este necesara utilizarea PIN-ului, dar daca se realizeaza intr-o zi mai multe tranzactii consecutiv in suma de 150 de lei, atunci este necesara confirmare prin codul PIN.
La emiterea... mai mult
Miercuri, 18 Mai 2011, ora 13:51