Marirea tarifelor RATB este iminenta

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 14:13
1576 citiri
Marirea tarifelor RATB este iminenta

Cresterea tarifelor practicate de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), prin care pretul unui bilet va creste de la 1,3 la 1,5 lei, este iminenta in conditiile in care, altfel, regia risca sa ramana fara bani pentru salarii, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti ai municipalitatii.

"Hotararea privind majorarea tarifelor este redactata si trebuia sa intre de mult pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Probabil ca va fi aprobata la una dintre sedintele urmatoare, pentru ca, in caz contrar, RATB nu va mai avea destui bani pentru plata salariilor. Iar asta deoarece, in ultima perioada, pentru a putea fi platite salariile, s-au luat bani de la investitii. Cand aceste fonduri se vor termina, nu va mai exista alta solutie decat marirea tarifelor, pentru ca biletul de calatorie nu va mai putea fi subventionat astfel incat pretul lui de vanzare sa ramana la 1,3 lei. In mod normal, majorarea trebuia sa fie aplicata din august", au mai spus sursele citate.

Majorarea ar urma sa vizeze si pretul abonamentelor. Astfel, un abonament lunar pe toate liniile va costa 60 de lei, fata de 50 de lei in prezent.

Tot in Capitala, transportul subteran s-a scumpit, de sambata, cu 8%.

Metrorex a majorat pretul cartelei cu doua calatorii la 3 lei, cartela cu 10 calatorii costa acum 9 lei, iar abonamentul lunar cu 62 calatorii, 27 de lei. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#tarife ratb marire , #stiri Ratb