Traseele turistice ecumenice, abia lansate, folosite de 124 de persoane

Duminica, 01 August 2010, ora 23:32
1860 citiri
Traseele turistice ecumenice, abia lansate, folosite de 124 de persoane

Cele noua trasee turistice ecumenice, lansate duminica de Ministerul Turismului si RATB, au fost folosite de 124 de persoane, care au mers sa viziteze manastiri si obiective turistice din apropierea Bucurestiului, dar si Parcul Natural Comana, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii RATB.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) au lansat, duminica dimineata, noua linii pilot catre manastiri si obiective turistice din apropierea Bucurestiului, inclusiv catre Parcul Natural Comana.

Cele noua autobuze puse la dispozitia bucurestenilor care au dorit sa viziteze obiectivele incluse in program au efectuat traseele propuse, cu plecare de la Piata Presei Libere, Piata Sf. Vineri si din Ghencea.

Fiecare traseu a cuprins unul, doua sau trei obiective, dintre manastirile Caldarusani, Balmuci, Cernica, Pasarea, Ciorogarla, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" si Biserica "Sf. Ilie" din Calugareni, Biserica "Sf. Voievozi" din Hulubesti, Biserica "Sf. Gheorghe" din Branistari si Parcul Natural Comana.

Pretul unui bilet dus-intors a fost de 15 lei. Astfel, duminica, 124 de persoane au beneficiat de noile trasee turistice ecumenice, folosind liniile speciale puse la dispozitia celor interesati de RATB, dupa cum au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii RATB.

Numai din Piata Presei Libere, peste 50 de persoane au plecat, duminica dimineata, in jurul orei 8.30, pe cele cinci trasee propuse care aveau ca punct de plecare acest terminal. Doritorilor, le-au fost impartite pliante cu informatii privind obiectivele ecumenice pe care le puteau vizita.

Cei mai multi au ales cursa catre Parcul Natural Comana. "Sunt amatoare de plimbare, sa vedem cum o sa fie", a spus o femeie in varsta, in timp ce o alta persoana a completat-o: "Rau n-are cum sa fie, e mai bine decat sa stai acasa".

O femeie mai tanara, venita cu fetita ei, a apreciat ca pretul unui traseu este foarte bun. Pentru inceput aceste curse vor circula la sfarsit de saptamana, sambata si duminica, si in sarbatorile religioase.

Pe masura ce exigentele si cerintele publicului vor creste, acest proiect se va dezvolta. Proiectul, realizat in baza unui protocol inchiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Regia Autonoma de Transport din Bucuresti, are ca scop promovarea zonelor turistice din jurul Bucurestiului. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#trasee turisticie ecumenice, #ratb , #stiri Ratb