Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bilet unic de calatorie RATB-Metrorex. Firea face sedinta de urgenta la Primarie. Iata noile preturi

Bilet unic de calatorie RATB-Metrorex. Firea face sedinta de urgenta la Primarie. Iata noile preturi
Metrorex introduce noi titluri comune de calatorie pentru liniile urbane Metrorex-RATB.

Iata noile titluri de calatorie pentru transportul cu metroul si RATB:
Biletul unic care va fi valabil 60 de minute;Biletul cu 10 calatorii a cate 60 de minute de valabilitate pentru fiecare calatorie;Abonamentul de o zi.
Potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor publicat pe site-ul institutiei, biletul unic va costa 5 lei, cel cu 10 calatorii 34 de lei, iar abonamentul de o zi va costa 17 lei.

Noile titluri vor accepta ultima validare cu un minut inainte de expirarea perioadei de valabilitate, adica 60 de minute.

Acestea vor permite calatoria pana la capatul liniei, in cazul RATB, si pana la iesirea din statie in cazul calatoriei cu metroul.

Abonamentul de o zi valabil atat pe liniile RATB, cat si Metrorex permite validarea unui numar nelimitat de calatorii pe ambele linii. Abonamentul are valabilitate 24 de ore incepand cu ora la care este validat pentru prima oara.

In ceea ce priveste modul de decontare intre cei doi operatori de transport, Metrorex va retine mai mult decat RATB. In cazul biletului unic de 60 de minute, 1,30 lei revin RATB, iar 2,50 revin Metrorex; pentru biletul cu 10 calatorii, 13 lei revin RATB, iar 20 lei Metrorex; pentru abonamentul de o zi, atat RATB, cat si Metrorex retin aceeasi suma de bani, 8 lei.

Potrivit ordinului citat, decontarea se va face la vanzare iar valoarea suportului contactless se va incasa de catre emitentul cardului comercializat (Metrorex/RATB).

Diferenta dintre tariful noilor bilete si sumele aferente retinute de RATB si Metrorex reprezinta valoarea suportului contactless.

Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a fost convocat intr-o sedinta de indata, pentru dezbaterea proiectului de hotarare privind implementarea biletului unic de calatorie RATB - Metrorex, scrie News.ro.

Sedinta va incepe la ora 16:00, pe ordinea de zi fiind inscris doar proiectul propus de ministrul Transporturilor.A.D. ...citeste mai departe despre "Bilet unic de calatorie RATB-Metrorex. Firea face sedinta de urgenta la Primarie. Iata noile preturi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 747 ori