Bucuria venirii unui nou născut în familie este nemăsurabilă. Din acel moment, începe o nouă etapă în viața părinților, o etapă plină de emoții, de iubire, dar și de provocări și noi experiențe. Cel mic are nevoie în permanență de protecție, pentru a se putea dezvolta în condiții optime.
Cert este că fiecare copil este diferit și nu vine pe lume cu manual de instrucțiuni, însă instinctul matern va ști cum să aibă grijă de el cel mai bine. Cel mic crește repede, trece prin perioade importante, laptele matern, acceptarea suzetei, colicii, creșterea dinților, perioada de diversificare, primii pași, primul cuvânt pronunțat și așa mai departe.
Toate aceste etape susțin o dezvoltare normală a bebelușului, iar părinții trebuie să fie în permanență lângă el.
Laptele matern este cel care îl va ajuta să se dezvolte armonios și să aibă în organism aportul necesar de vitamine și nutrienți. Doar că, cu cât se dezvoltă bebelușul are nevoie și de hrană suplimentară. Astfel că de la vârsta de aproximativ 6 luni începe diversificarea, o etapă extrem de importantă, dar și plină de emoții pentru părinți.
Cel mic va descoperi o nouă lume a gastronomiei, noi gusturi, noi mirosuri de care se va bucura cu siguranță. În această perioadă copilul are nevoie de accesorii pentru diversificare specifice, care vin totodată și în ajutorul mămicilor.
Și pentru că online este mai simplu, părinții pot... mai mult
Luni, 20 Decembrie 2021, ora 13:39
Peste 2.500 copii cu varste intre 4 luni si 4 ani au beneficiat in 2019 de cursurile de educatie acvatica de la Acvatic Bebe Club, generand afaceri de peste 1 milion de lei, o crestere cu 10 procente fata de anul precedent.
Aproape 30% din cifra de afaceri provine de la salina amenajata special pentru copii in incinta clubului.
Constientizarea riscurilor de inec in cazul copiilor, precum si cautarea de alternative de petrecere a timpului liber pentru cei mici sunt principalele motive care au dus la cresterea numarului de copii care au frecventat cursurile Acvatic Bebe Club, unul dintre putinele cluburi la nivel national dedicate educatiei acvatice a bebelusilor.
Peste 25% dintre clientii din 2019 au venit prin recomandari ale clientilor mai vechi, iar cel mai solicitat abonament a fost cel de 12 sedinte, cu o valoare medie de 2.100 de lei.
"Observam o dinamica diferita a pietii care vine in special din zona parintilor, tot mai informati si mai dornici sa ofere copiilor experiente de calitate, dar si utile, de care se vor bucura toata viata. A contribuit la cresterea aceasta si faptul ca oferim o prima sedinta gratuita, in care parintii vad exact ce ar face copilul lor la ora de educatie acvatica, au contact direct cu instructorul dedicat si li se explica pe larg metodele si beneficiile unei astfel de activitati.
Peste 15% dintre clientii din 2019 au revenit la noi, atunci cand a aparut al doilea sau al treilea copil in familie. Cei mai multi frecventeaza... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 17:00
415.000 de euro este suma pe care mamele din cadrul comunitatii "LaPrimulBebe" fondate de Atena Boca au reusit sa stranga umar langa umar. Mame si tati din cadrul grupului "LaPrimulBebe" au ales sa se implice si sa contribuie in aceasta campanie umanitara, suma obtinuta urmand a fi folosita pentru refacerea sectieie neonatologie a maternitatii din Valcea si pentru a le spune astfel #BunVenit bebelusilor ce se nasc acolo, pentru a le oferi un loc in care sa fie in siguranta.
10.500 de persoane din "LaPrimulBebe" au contribuit in aceasta campanie umanitara licitand 12.500 de obiecte si servicii. Acestora li s-au adaugat peste 20 de persoane publice, care au donat timp sau obiecte pentru a sprijini acest demers umanitar.
Printre acestea se numara Amalia Enache, Corina Caragea, chef Florin Dumitrescu, Adrian Vancica, Irina Margareta Nistor, Feli Donose, Denis Stefan, Mircea Bravo, Ioan Isaiu, Dan Negru, Camelia Potec, dar si juranlisti cunsocuti si apreciati, precum Catalin Striblea, Cristian Hostiuc, Cristina Stanciulescu, Simona Tache, fiecare dintre acestia alegand sa doneze fie timp valoros, fie vizite pe platouri de filmare, bilete la teatru sau carti pe care le semneaza.
La finalul campaniei #BunVenit efoturile tuturor insumeaza 415.000 de euro, semn ca puterea comunitatii poate face minuni. Dintre acestia, 307.000 euro au fost stransi din licitatiile desfasurate in cadrul grupului de Facebook "LaPrimulBebe" si 108.000 din sponsorizari si donatii. Un sprijin... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2019, ora 09:44
La nivel mondial, 80% dintre femei trec, dupa nastere, prin ceea ce se cheama "baby blues", iar 15-20% dintre nasteri sunt urmate de depresie postnatala la mame. Depresia postnatala este o tulburare psihica intalnita frecvent la mame, insa in Romania este inca un subiect tabu, fapt ce sta in calea informarii corecte.
"LaPrimulBebe", asociatia fondata de Atena Boca, desfasoara in perioada 22-28 aprilie campania "Depresia postnatala exista", din dorinta de a creste constientizarea asupra incidentei si modului de manifestare a depresiei postnatale si pentru a combate stigmatizarea mamelor.
Recunoasterea timpurie a semnelor si simptomelor acestei afectiuni, de catre familie sau de catre medicul de familie, pediatru sau psiholog este vitala atat pentru mama, cat si pentru copil. Tocmai pentru ca subiectul continua sa fie unul tabu la noi, "LaPrimulBebe" initiaza online, in grupurile dedicate membrilor sai, o serie de postari informative care vor genera discutii, schimb de informatii si povesti.
Totodata, pe pagina de Facebook a asociatiei va exista un event in care vor fi facute publice infografice si informatii utile. Mai mult, cei care doresc sa se alature acestui demers in online o pot face si prin daruirea fotografiei de profil acestei cauze: o poza alb-negru si un mesaj de campanie scris de fiecare pe o foaie alba se pot transforma in poza de profil care sustine campania.
Aceasta campanie de informare si constientizare a depresiei pre si postnatale se... mai mult
Luni, 22 Aprilie 2019, ora 11:40
231.000 de euro au fost stransi in campania umanitara #Diagnostic85 demarata de "LaPrimulBebe". Suma va fi folosita pentru refacerea laboratoarelor de analize ale clinicii de oncologie pediatrica din cadrul spitalului de urgente pentru copii Timisoara.
7.465 de mame implicate, 8.000 de licitatii, 6 zile, 231.000 de euro, multa implicare si dorinta de ajuta.
Asa s-ar putea rezuma rezultatele campaniei #Diagnostic85 demarate de "LaPrimulBebe", cea mai mare comunitate de sprijin pentru mame de la noi fondata de Atena Boca.
Scopul acestei campanii a fost acela de a strange fonduri pentru refacerea laboratoarelor clinicii de oncologie pediatrica din cadrul spitalului de urgente pentru copii Timisoara, un proiect derulat in parteneriat cu Asociatia Daruieste Viata.
In cele sase zile de campanie cei implicati in comunitatea LaPrimulBebe au licitat pe grupul de Facebook diverse obiecte, servicii sau timp pentru a strange 180.000 de euro. La final de campanie, rezultatele sunt peste astepari, astfel ca suma pe care mamele din comunitate au reusit sa o stranga, umar langa umar, intr-un timp impresionant este de 231.000 de euro.
Atena Boca, fondatoarea acestei comunitati, a declarat bucuroasa:
"Este fabulos ce s-a intamplat si in aceasta campanie.
De sase ani, momentele campaniilor bi-anuale, cele in care ne implicam in proiecte de sanatate si incercam sa schimbam lucruri in Romania, sunt momente in care descoperim o multime de oameni faini, oameni pentru care si... mai mult
Marti, 18 Decembrie 2018, ora 13:07
Un balansoar pentru bebe se poate dovedi cu adevarat o achizitie isteata pentru proaspetii parinti. Motivul? Il stiu cei care au trecut prin multe nopti nedormite cu cel mic.
Atunci cand se afla intr-un balansoar pentru bebe, cel mic se linisteste. E un efect imediat, pe care si-l doreste orice mamica, orice tatic. Tocmai de aceea multi dintre parinti au, pe lista de cumparaturi, trecut si un balansoar pentru bebe.
Dar cum alegi un balansoar pentru bebe? Si, pana la urma, de ce ai cumpara un balansoar pentru bebe?
Incepem cu avantajele achizitionarii unui balansoar pentru bebe:
- poate fi folosit inca din primele zile de viata ale celui mic, cu conditia ca el sa poata fi blocat in pozitie statica;
- somnul de dupa-amiaza poate avea loc intr-un balansoar pentru bebe, care il va legana pe cel mic si in care il veti putea supraveghea atent pe tot parcursul acestuia;
- cel mic nu risca sa cada dintr-un balansoar pentru bebe, pentru ca toate modelele disponibile pe piata au hamuri de siguranta, astfel ca, atunci cand se balanseaza cel mic, totul este in deplina siguranta;
- modelele de balansoar pentru bebe au bara de jucarii, astfel ca cel mic se poate distra la culme si invata lucruri noi, isi poate dezvolta atentia si functiile motrice stand linistit intr-un balansoar pentru bebe; bara de jucarii este detasabila;
- intr-un balansoar pentru bebe, cel mic poate fi leganat manual sau automat;
- il calmeaza pe cel mic un balansoar pentru bebe, pentru... mai mult
Joi, 12 Mai 2016, ora 14:40
Ca traim in era tehnologiei, pe asta o stim cu totii. Telefoanele mobile, tabletele, televizoarele, carucioarele pentru copii sau jucariile sunt intr-o continua dezvoltare si reusesc, din cand in cand, sa ii surprinda pe aceia care au putut fi martorii transformarilor prin care obiectele din jurul nostru au trecut de-a lungul anilor.
Nimic nu mai este la fel, iar acest lucru vine, de obicei, nu doar cu lucruri pozitive, ba chiar din contra.
Un astfel de exemplu il reprezinta balansoarul pentru bebe pe care cei de la Fisher - Price l-au lansat pe piata, dar care a adus dupa sine o multime de nemultumiri ale parintilor care s-au declarat revoltati de el.
Una dintre organizatiilor americane care lupta pentru respectarea drepturilor copiilor chiar i-a somat pe cei de la Fisher - Price sa retraga de pe piata un balansoar pentru bebe, sub motivul ca el afecteaza dezvoltarea copiilor. Fara succes, insa.
Ce a putut sa starneasca atat de multa furie?
Balansoarul pentru bebe de la Fisher - Price este dotat cu iPAD, ideea producatorilor fiind aceea de a-i linisti pe cei mici in leagan cu desene si alte aplicatii.
Directorul organizatiei Commercial Free Childhood, Susan Linn, a argumentat cererea de retragere de pe piata pe baza recomandarilor facute de psihologi si pediatrii, conform carora copiii mai mici de doi ani nu ar trebui sa fie lasati in fata televizorului, iar dupa doi ani ar trebui sa aiba acces numai doua ore pe zi la televizor sau la diverse dispozitive... mai mult
Vineri, 19 Februarie 2016, ora 13:38