Politia si inspectorii DSP l-au amendat, duminica pe administratorul unui aqua park din statiunea Eforie Nord dupa ce s-a constata ca participantii unui eveniment organizat acolo nu respectau regulile de distantare sociala.
Autoritatile s-au sesizat din oficiu dupa ce pe retelele de socializare au
"La data de 12 iulie a.c., politisti din cadrul I.P.J. Constanta, impreuna cu inspectori ai Directiei de Sanatate Publica Constanta, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multe persoane nu ar fi respectat distantarea fizica ceruta de normele de protectie sanitara, in timpul desfasurarii unor activitati recreative, intr-un parc dintr-o statiune de pe litoral.
Astfel, echipa de control, formata din politisti si inspectori DSP, s-a deplasat la fata locului si a constatat ca un operator economic nu a respectat conditiile distantarii fizice pe timpul organizarii unui eveniment recreativ in incinta parcului", a transmis Politia.
Ca urmare a celor constatate, politistii au sanctionat contraventional operatorul economic, conform art. 65 lit. l din Lg. 55/2020, cu amenda in cuantum de 2.000 de lei.
Totodata, inspectorii DSP au aplicat operatorului economic o sanctiune contraventionala in cuantum de 10.000 lei, cf. art. 30 lit. m din HG 857/2011, verificarile fiind desfasurate in amanunt de catre reprezentantii acestei institutii.
In continuare, politistii din cadrul I.P.J. Constanta monitorizeaza activitatea operatorului economic, pentru a preintampina un... mai mult
Luni, 13 Iulie 2020, ora 13:30
Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, anunta demararea proiectului pentru construirea unui Aqua Park in Gheorghieni, la marginea orasului. Indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate vor fi discutati in sedinta de marti, 5 martie, a Consiliului Local.
Aqua Park-ul reprezinta prima etapa din cadrul Masterplanului Zona Verde - Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizata a unui parc natural urban, a unui parc de recreere si a unei zone de activitati sportive, arata Emil Boc pe Facebook.
Parcul acvatic va avea o suprafata interioara construita de peste 20.000 de metri partari, plus o suprafata exterioara de peste 100.000 de metri patrati, care cuprinde bazine si spatii verzi.
Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apa, soare si aer curat vor avea la dispozitie opt tobogane acvatice - cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe ora, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joaca si o piscina pentru copii, locuri de odihna cu sezlonguri sau hamace, restaurante si terase.
Vedeta Aqua Park-ului va fi fara indoiala toboganul King Cobra, un echipament cu o inaltime de 17,5 metri si o capacitate de 480 de utilizatori pe ora.
Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispozitie o parcare cu peste 1.200 de locuri, transmite edilul.
Valoarea estimata a investitiei este de 198,2 milioane de lei (fara TVA), deci peste 42 de milioane de euro, iar parcul acvatic va putea concura prin... mai mult
Sambata, 02 Martie 2019, ora 19:31
Cele mai mari parcuri acvatice din tara pot gazdui impreuna 14.000 de persoane, mai mult de 10% din intreaga suprafata de cazare a litoralului romanesc si pot incasa intr-o singura zi de weekend 150.000 de euro, in conditiile in care pretul mediu al biletului valoreaza 47,5 lei.
Water Park, administrat de firma Pro Confort a fratilor Ionut si Robert Negoita, este cel mai mare parc de distractii acvatic, din punct de vedere al capacitatii. Divertiland, al doilea in clasament conform acestui criteriu, este detinut de o familie de investitori greci.
Celelalte proiecte fie sunt administrate de personalitati controversate, asociate cu nume grele din peisajul politic autohton, fie au beneficiat de fonduri europene sau de avantajele unui parteneriat public privat.
1. Water Park, din Otopeni
Water Park, din Otopeni. Sursa foto: ideatravel.ro
Parcul de distractii Water Park, din apropierea Bucurestiului, in Otopeni, este administrat de firma Pro Confort si "operat sub umbrela" Complexului Confort Rin Otopeni, care apartine fratilor Ionut si Robert Negoita. Cei doi milionari au investit in deschiderea complexului de agrement 40 de milioane de euro in 2004.
Water Park, din Otopeni. Sursa foto: pentrudive.ro
Adulti: 30 lei / luni - vineri, 50 lei / sambata - duminica
Copii: 15 lei / luni - vineri, 25 lei / sambata - duminica
Capacitate: 4.000
2. Divertiland
Divertiland. Sursa foto: dcnews.ro
Parcul Divertiland a fost inaugurat a vara anului... mai mult
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 08:13
Curtea de Apel Bucuresti a anulat irevocabil, prinzt-o decizie civila din 14 marti, la cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul, Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire pentru investitia Aqua Parc din Parcul Tineretului, au anuntat luni printr-un comunicat reprezentantii organizatiei
Potrivit sursei citate, investitia urma sa fie realizata pe 53.000 de metri patrati in Parcul Tineretului. Peste jumatate din aceasta suprafata urma sa fie acoperita cu piscine, restaurante si parcari auto, cu incalcarea interdictiei legale de construire pe spatiul verde, mai spun sursele citate.
Totodata, reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul arata ca mai multe institutii au contribuit la acest "proiect ilegal". Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti a oferit terenul in folosinta gratuita pentru 25 de ani pentru realizarea investitiei, iar Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti si Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti au avizat Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire fara a obliga la intocmirea unei evaluari de mediu, desi dispareau aproximativ trei hectare de spatiu verde si cateva sute de copaci.
In plus, Comisia de Circulatie a Primariei Municipiului Bucuresti a dat aviz favorabil si a inclus proiectul in "Sistemul de management al traficului in Bucuresti", desi in mod evident proiectul aglomera traficul din zona Parcului Tineretului.
Pe langa acestea, arhitectul sef al Sectorului 4 a confirmat agentiilor de mediu... mai mult
Luni, 18 Martie 2013, ora 12:56
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, luni, ca municipalitatea va rezilia contractul privind construirea complexului Aqua Park in Tineretului, pentru ca s-a saturat "de atatea tromboane din partea investitorilor", informeaza NewsIn.Edilul-sef intentiona rezilierea contractului inca de la jumatatea lunii iulie, cand s-a declarat nemultumit de faptul ca proiectul stagneaza de doi ani de zile.
Proiectul Aqua Park trebuia dezvoltat pe cinci hectare de teren din parcul Tineretului, in urma unei asocieri dintre Primaria Capitalei, prin intermediul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), si o firma privata.
Complexul urma sa includa restaurant de lux, club de noapte, patinoar, bar, bazine de inot si centru de spa si fitness.
Directorul ALPAB, Radu Popa, declara la 1 februarie ca in aproximativ o luna vor fi demarate lucrarile la complexul din Tineretului.
Aqua Park-ul din Tineretului a fost contestat din numeroase directii, printre care si cea a viceprimarului general Mircea Raicu.
Acesta a afirmat ca terenul pe care urma sa fie construit complexul are o valoare estimativa de 100 de milioane euro, iar proportia de ocupare a terenului (POT) este de 80%, ceea ce depaseste de aproape patru ori limita prevazuta de reglementarile in vigoare pentru zona respectiva mai mult
Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 15:31
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, luni, ca proiectul complexului Aqua Park, ce urma sa fie dezvoltat pe cinci hectare de teren din parcul Tineretului, va fi oprit din pricina faptului ca initiativa stagneaza de doi ani de zile, informeaza NewsIn.Proiectul trebuia sa demareze in urma unei asocieri dintre Primaria Capitalei, prin intermediul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), si o firma privata.
Complexul urma sa includa restaurant de lux, club de noapte, patinoar, bar, bazine de inot si centru de spa si fitness.
Directorul ALPAB, Radu Popa, declara la 1 februarie ca in aproximativ o luna vor fi demarate lucrarile la complexul din Tineretului.
Aqua Park-ul din Tineretului a fost contestat din numeroase directii, printre care si cea a viceprimarului Mircea Raicu.
Acesta a afirmat ca terenul pe care urma sa fie construit complexul are o valoare estimativa de 100 de milioane euro, iar proportia de ocupare a terenului (POT) este de 80%, ceea ce depaseste de aproape patru ori limita prevazuta de reglementarile in vigoare pentru zona respectiva. mai mult
Luni, 19 Iulie 2010, ora 18:22