Francezii de la Aventura Parc spun "adieu" Romaniei! Cu cat isi vand afacerea

Joi, 09 Mai 2013, ora 09:15
7812 citiri
Francezii de la Aventura Parc spun "adieu" Romaniei! Cu cat isi vand afacerea
Proprietarii Aventura Parc au investit 350.000 de euro in dezvoltarea parcului de distractii

Parcul de distractii Aventura Parc, din comuna Butimanu de langa Bucuresti, este scos la vanzare de catre proprietari, care vor sa plece din tara. Complexul valoreaza aproximativ 350.000 de euro, dar poate fi cumparat si cu un pret mai mic, spune Cristina Rebiere, directoarea parcului.

"Noi am investit aproximativ 300.000 de euro in complex, dar nu ne asteptam sa ne recuperam investitia, tinand cont ca plecarea este una iminenta si anuntul este facut din scurt", a spus proprietara complexului de distractii, pentru Business24.

Antreprenoarea adauga ca nu a stabilit inca un pret de vanzare, dar ca investitorii interesati de Aventura Parc dispusi sa cumpere "cu banii jos", il pot achizitiona cu un pret cuprins intre 200.000 si 250.000 de euro.

Cristina Rebiere adauga ca motivele care au determinat-o sa ia aceasta decizie au fost atat economice cat si personale. Printre altele, aceasta este suparata ca "marca inregistrata in Romania nu inseamna nimic", pentru ca denumirea data parcului pe care il conduce a fost preluata de mai multi dezvoltatori.

Mai bine in Franta

"Noi am deschis in 2006, dar numele Aventura a fost preluat. Chiar am dat in judecata proprietarii unui complex similar omonim. Un alt motiv pentru care plecam din tara este ca avem un copil, care nu a apucat sa vada, pana acum Franta si dorim sa ii aratam si aceasta cultura si o mentalitate diferita", marturiseste proprietara.

De altfel, aceasta critica mentalitatea antreprenorilor din Romania dar si birocratia excesiva de pe piata locala, un dezavantaj major identificat si de alti oameni de afaceri straini care au inceput business-uri in tara.

Desi Cristina Rebiere se numara printre oamenii de afaceri care au ales sa inchida afacerea din tara, ea spune ca un parc de distractii reprezinta un business foarte profitabil si exemplifica prin faptul ca, la Aventura Parc, cifra de afaceri medie a fost de 100.000 de euro.

Parcul de distractii este unul dintre putinele facilitati de acest tip din Romania.

In cadrul complexului exista optiuni diferite de distractie pentru toate varstele: de la piscina la teren de mini-golf si trasee de escalada in copaci. De asemenea, cei mici pot invata sa traga cu arcul sau se pot ascunde prin castele gonflabile.

Alte parcuri cu facilitati similare sunt Arsenal Park, din Orastie, Natura Parc din judetul Brasov, Cheia Pony Park din Cluj, Aqua Magic din Mamaia sau Parc Aventura, din Brasov.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#parc de distractii Aventura Parc, #parc distractii vanzare, #Cristina Rebiere Aventura Parc , #Turism in Romania