Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

5 antreprenori romani au obtinut peste 70 mil euro fonduri europene

5 antreprenori romani au obtinut peste 70 mil euro fonduri europene

Cinci oameni de afaceri romani au obtinut, impreuna, mai mult de 70 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile, pentru imbunatatirea afacerilor pe care deja le administreaza sau pentru dezvoltarea unor businessuri noi. 

Elena Manuela Miron, Crivas Consult - 27 mil euro

Pe prima pozitie in topul publicat de Money Express se afla Elena Manuela Miron, de la Crivas Consult. Aceasta a obtinut 27 milioane de euro, din bani europeni nerambursabili, pentru sase proiecte care prevad instruirea angajatilor din industria prelucratoare.


Veronica Gusa de Dragan, Romconstruct Top - 15 mil euro


Manuela Miron este urmata de Veronica Gusa de Dragan, cea mai bogata femeie din Romania, care a primit 15 milioane de euro din fonduri europene pentru constructia unui parc eolian in judetul Constanta.


Parcul va avea o capacitate de 25 MW, iar beneficiarul direct este compania Romconstruct Top SRL, detinuta in proportie de 90% de ButanGas, grup infiintat in 1948 de Iosif Constantin Dragan.


Bogdan Cihodaru, Gemada Serv - 10 mil euro


Pe locul al treilea se afla Bogdan Cihodaru care a obtinut finantare europeana in valoare de 10 milioane de euro pentru Proiectul "Centrul de Agrement Royal", situat pe Dealul Copoului. Parcul va avea aqua-park, spa, club, kidsland, zone de distractie, terenuri de sport si alte facilitati de relaxare.


Fratii Casuneanu, Asero SRL- 9,7 mil euro


Cei doi fii ai omului de afaceri bacauan Costel Casuneanu, detinatorii firmei Asero SRL din Onesti (judetul Bacau), au obtinut in acest an finantare europeana in valoare de 9,678 milioane de euro pentru construirea unui centru de afaceri in centrul municipiului Bacau.


Ilie Carabulea, Trans Car International - 9,5 mil euro


Ilie Carabulea, cel mai bogat om din Sibiu, a obtinut o finantare de circa 9,5 milioane de euro, bani care vor fi folositi la ridicarea a doua turnuri gemene in care va functiona un centru de afaceri.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2396 ori
Citeste mai multe despreantreprenori fonduri europene finantare