Alexandra Dines, sotia lui Daniel Dines, cel mai bogat roman si unul dintre fondatorii companiei UiPath, este graphic designer, insa militeaza pentru "cresterea nivelului educational" din Romania prin UiPath Foundation si se ocupa de copiii din familii vulnerabile, atat din tara noastra, cat si din India.
Alexandra Dines este, din decembrie 2018, presedintele boardului UiPath Foundation, organizatie care sustine copiii din medii vulnerabile "sa-si atinga potentialul si sa se dezvolte alaturi de comunitatile lor, prin accesul egal la educatie si prin dezvoltarea competentelor secolului al 21-lea".
"Dintotdeauna motivatia mea a fost aceea de a participa activ la bunastarea si cresterea societatii romanesti. Am avut intentia de a construi scoli si spitale, de a creste nivelul educational din Romania. Orice organizatie care vrea sa ajute este curajoasa deoarece opereaza intr-un sistem legal care se autosaboteaza", a declarat, intr-un raport, Alexandra Dines, presedintele boardului UiPath Foundation, fundatie creata de cel mai valoros start-up din IT pornit din Romania, scrie zf.ro.
Citeste si: Compania romaneasca UiPath a devenit cel mai de succes produs IT exportat de Europa de la Spotify incoace. Valoarea gigantica la care a ajuns
Alexandra Dines a terminat Facultatea de Design si arte aplicate de la Universitatea Tibiscus din Timisoara, iar in ultimii 11 ani a lucrat in graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPath si... mai mult
Marti, 22 Iunie 2021, ora 22:50
Primul unicorn romanesc, producatorul de software UiPath, tinteste o evaluare de aproximativ 26 de miliarde de dolari in cadul ofertei publice initiale la Bursa de la New York (NYSE), potrivit MarketWatch.com. UiPath isi va lista actiunile la New York Stock Exchange sub simbolul "PATH".
In momentul de fata, UiPath este estimata la a valoare mai mult decat cel putin primele zece companii de stat din tara cu care Romania se lauda si se chinuie sa le listeze la Bursa de Valori Bucuresti de mai bine de 10 ani.
UiPath planuieste sa vanda 21,3 milioane de actiuni cu un pret cuprins intre 43 si 50 de dolari/ actiune, lucru care i-ar aduce o finantare de 1,065 miliarde de dolari.
Suma de 26 de miliarde de dolari este sensibil mai mica fata de o evaluare initiala care plasa compania romaneasca undeva la o valoare de 35 de miliarde de dolari.
22 de banci, printre care Morgan Stanley si JP Morgan, se vor ocupa de subscrierea tranzactiei, in conditiile in care compania si-a luat deja investitori de renume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia.
Chiar luna trecuta, UiPath a achizitionat compania specializata in interconectivitate din SUA, Cloud Elements. Preluarea va permite UiPath sa ofere o interfata cu utilizatorul la nivel de intreprindere si capabilitati de automatizare bazate pe o singura platforma, a anunta atunci UiPath. Conditiile tranzactiei nu au fost dezvaluite, potrivit Investing.com.
UiPath face cat toate companiile de stat importante din... mai mult
Marti, 13 Aprilie 2021, ora 23:30
Un raport al AVBS Credit arata ca romanii au accesat, in 2020, cu ajutorul brokerilor de credite peste 13.000 de imprumuturi in valoare de peste 400 milioane de euro, in crestere cu aproape 30% fata de anul 2019.
"Piata de brokeraj bancar se afla pe un trend ascendent, inregistrandu-se cresteri in valori de aproximativ 30%, iar printre investitiile preferate de romanii care au accesat un credit bancar in 2020 se regasesc proprietatile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari si obiectele de mobilier.
STUDIU Creditorii din Romania au printre cele mai mari dobanzi din UE
Multi dintre romanii care si-au desfasurat activitatea profesionala de acasa au simtit nevoia sa isi reconfigureze spatiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor", a declarat directorul si fondatorul AVBS Credit, Valentin Anghel.
Romanii sunt dispusi sa acceseze credite bancare prin intermediul brokerilor de credite, iar pe parcursul primului an de pandemie, printre cele mai cautate si accesate credite bancare au fost: creditele ipotecare (80%), creditele de nevoi personale (14%), creditele "Noua Casa" (4%) si alte tipuri de credite (2%).
Creditul de pandemie - banca nici nu trebuie sa te vada la fata
Astfel, valoarea medie a unui credit bancar accesat de un roman prin intermediul unui broker de credite se situeaza la aproximativ 30.000 de euro, iar cea mai mare valoare inregistrata a unui credit bancar intermediat de AVBS Credit a fost de 255.000... mai mult
Luni, 29 Martie 2021, ora 11:59
Optimizarea proceselor de business fololosind roboti software nu va aduce decat lucruri bune, atat pentru companii cat si pentru angajati, iar Romania, mai devreme sau mai tarziu, se va inscrie pe aceasta orbita.
"Cu cat mai devreme o va face, cu atat economia si, in consecinta, societatea, se va bucura de beneficiile 'abandonarii' rutinei in favoarea creativitatii", spune Bogdan Florea, fondator Connections, pentru Business24.
El, alaturi de echipa sa, a creat deja primul robot care este folosit in sistemul medical privat, robotul SAM, care gestioneaza contractele Medicover.
In plus, compania sa este lider pe piata de digital transformation din Romania, avand 300 de angajati, birouri in Bulgaria, Serbia si planuri de extindere la nivel global. Compania este specializata in Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management si Software Development On Demand.
Incepand cu luna iulie 2018 Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adoptie la nivel mondial, alaturi de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizata in industrii cheie, precum Banking & Financial Services, Energy, Healthcare, Insurance.
Spuneti-ne mai multe despre SAM, robotul pe care l-ati creat
Connections a creat pentru Medicover primul robot capabil sa realizeze in mod automat managementul contractelor si al beneficiilor pe care le au abonatii si... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 18:23
Organizatorii conferintei How to Web 2019 il aduc in Romania pe Sean Ellis, unul dintre oamenii care au avut un rol transformator in cultura startup-urilor si ideilor inovatoare. El este fondatorul miscarii Growth Hacking la nivel mondial, autorul cartii "Hacking Growth" si fondatorul platformei online GrowthHackers.com.
Alaturi de acesta, pe scena How to Web 2019 vor mai urca peste 50 de speakeri de talie internationala, care vor aduce in fata audientei tacticile si metodele de lucru care au dovedit un maxim de impact in cresterea afacerilor din tech.
In lumea companiilor digitale care au trecut de la statutul de startup-uri la giganti tech, Sean Ellis este vazut drept unul dintre cei mai importanti experti. Prin sistemul de metode de Growth Hacking, el a contribuit la succesul unor companii ca Dropbox, Eventbrite sau LogMeIn.
Totodata, el este fondatorul companiei Qualaroo printre ai carei clienti se numara Uber, Intuit, Starbucks si chiar Amazon.
Sean Ellis va sustine o prezentare la How to Web 2019, dar si un workshop intensiv de o zi pentru toti cei care vor sa descifreze o parte din secretele succesului si scalabilitatii unei afaceri de la nivel de startup la statut de jucator national si international.
Alaturi de Sean Ellis, How to Web 2019 va fi, pentru doua zile, punctul zero pentru oricine lucreaza in dezvoltarea sau optimizarea produselor tech, pentru cei care lucreaza in zona de growth, pentru antreprenori, investitori sau freelanceri din Romania... mai mult
Marti, 27 August 2019, ora 12:09
Lipsa fortei de munca este o problema majora care se accentueaza in Romania, de la an la an, insa, intamplator sau nu, totul se petrece intr-un moment revolutionar pe piata muncii.
Acum avem sansa ca altcineva sa ocupe de aspectele neplacute ale multor job-uri: colegii roboti vin sa rezolve acele task-uri neplacute si repetitive, cu precizie fantastica, excluzand din start potentialul oricarei erori umane si permitandu-le celorlalti colegi sa exceleze in domeniul in care sunt pregatiti.
Iar colegii roboti nu sunt tocmai de domeniul SF-ului, in 2019.
Cristian Ignat construieste astfel de roboti in Romania, impreuna cu echipa sa de la Canopy si Aggranda.
"Un robot reprezinta intre 20 si 30% din costul unei persoane cu un venit mediu in Romania. Acest robot poate sa lucreze de 3-4 ori mai mult, tinand cont ca poate lucra noaptea si in weekend daca ii sunt programate sarcini", explica Cristian Ignat, intr-un interviu acordat Business24.
Cu toate acestea, robotii nu vin sa "fure" locurile de munca, ci dimpotriva, explica antreprenorul.
"Cred ca cel mai mare impact pe care il are un astfel de robot intr-o companie este ca isi face colegii fericiti", mai spune tanarul antreprenor.
Pentru inceput, spune-ne cateva cuvinte despre tine si experienta pe care o ai in lumea antreprenoriatului.
Am inceput cand eram in gimnaziu cu o revista creata de la zero de mine si cel mai bun prieten de-ai mei din copilarie. Vindeam revista in cartierul nostru. Chiar daca... mai mult
Joi, 21 Februarie 2019, ora 14:17