Daca inca nu ai ales destinatia in care iti vei petrece vacanta de vara, ai putea lua in considerare cateva plajele mai putin cunoscute, dar considerate printre cele mai frumose din Europa, sustine site-ul "SkyScanner".
Plage de Saleccia, Corsica
De obicei, pe plajele izolate se ajunge mai greu. Iar cei care doresc sa ajunga pe aceasta plaja, trebuie sa traverseze pustiul desert Agriates, daca nu detin un iaht. Dar odata ajuns acolo, vei simti ca Saleccia este raiul care vine dupa iad.
Sursa Foto: Adevarul
Traigh Eais, Barra, Scotia
Barra reprezinta singurul aeroport din lume unde avioanele aterizeaza direct pe plaja. Din pricina avioanelor, plaja nu prea este locul ideal in care sa-ti intinzi prosopul. Cu toate acestea, la doar cinci minute departare, se afla Traigh Eais, o bijuterie din coroana de plaje a Hebridelor Exterioare.
Sursa Foto: Adevarul
Cala Xarraca, Ibiza, Spania
De mai bine de 40 de ani, Ibiza este asaltata de o multime de turisti, dar dincolo de San Antonio, Insula Alba ascunde cateva plaje, printre care si Cala Xararaca, ce pot fi considerate printre cele mai frumoase de la Marea Mediteraneana.
Sursa Foto: Adevarul
Citeste mai multe despre Cele mai frumoase plaje izolate din Europa - Galerie Foto pe Adevarul.ro mai mult
Vineri, 17 Mai 2013, ora 15:34
Litoralul a fost si in 2011 cea mai ceruta destinatie a turistilor romani, insa perioada sejurului s-a scurtat pe fondul austeritatii impuse de situatia economica a Romaniei, potrivit unei retrospective a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
"Weekend-urile din varf de sezon (20 iulie - 20 august) au beneficiat de grad de ocupare de 100%, dar in timpul saptamanii statiunile au fost pline numai in proportie de mai putin de 50%. Pe intregul sezon, ca medie, hotelurile de la Marea Neagra au fost ocupate in proportie de aproximativ 50%-60%, incasarile rezultate fiind insuficiente pentru ca hotelierii sa imbunatateasca infrastructura hoteliera si sa reziste si in perioadele de extra-sezon", se precizeaza in comunicatul ANAT.
Potrivit sursei citate, peste 60% din turistii care au ales destinatii romanesti au cumparat ofertele speciale precum cele din campania "Vacanta in tara mea" sau din programele "Inscrieri timpurii" sau "Zile gratuite de vacanta".
De asemenea, au existat destinatii interne care au avut o crestere importanta, precum Delta Dunarii iar turismul de incoming (sosirile de turisti straini), desi inca aflat la valori mici, a avut cresteri sensibile. Pe de alta parte, vacantele de tip sejur pe Litoral au scazut in medie cu 15-20%, in timp ce achizitionarea pachetelor balneare s-a bucurat de o usoara crestere.
Piata de corporate travel a inregistrat o crestere, pe fondul unui management financiar al marilor corporatii, care... mai mult
Joi, 22 Decembrie 2011, ora 21:25
Suma medie pe familie cheltuita de romani pentru un concediu este de aproximativ 700 - 800 de euro, in timp ce media europeana este de 1.000 - 1.300, reiese dintr-un studiu intern realizat de agentia de turism Exponent Travel. Potrivit acesteia, in anul 2009, "chiar daca va fi unul dificil, nu se va diminua valoarea sumei cheltuita de romani sau numarul pachetelor cumparate, ci mai degraba clientii vor prefera o reducere substantiala a duratei sejururilor", a precizat directorul operatorului de turism, Lacramioara Ionescu. In ciuda tendintelor prefigurate de operator, de achizitie a sejururilor mai scurte, romanii nu vor renunta la standardele cu care s-au obisnuit pana in prezent, astfel ca, unele destinatii externe a caror reputatie a scazut vor incepe sa fie ocolite de turistii de la noi din tara, spun reprezentantii agentiei. "A inceput sa se simta scaderea cererilor pentru litoralul bulgaresc. Cauza principala a diminuarii cererilor pentru turismul din Bulgaria o reprezinta scaderea calitatii serviciilor fata de anii anteriori. in tara noastra functioneaza foarte mult mimetismul turistic. Romanii isi fac concediile in functie de recomandarile colegilor de birou, etc. Sistemul de tip "word-of-mouth" conduce la un moment dat la o crestere masiva a cererilor pentru o locatie, dar si la prabusiri bruste in conditiile in care standardele nu sunt mentinute de la an la an. Acesta este cazul destinatiilor din Bulgaria pentru care preconizam o scadere... mai mult
Marti, 10 Februarie 2009, ora 16:55