Udrea vrea sa transforme FOTE in eveniment de interes national

Marti, 30 Martie 2010, ora 13:40
1548 citiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat marti, la Brasov, ca va propune Guvernului adoptarea unei Hotarari de Guvern pentru declararea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013 ca eveniment de interes national, transmite corespondentul NewsIn.

"Exista o ingrijorare la nivelul Comitetului Olimpic International cu privire la capacitatea tarii noastre de a asigura infrastructura necesara desfasurarii in bune conditiuni a acestei competitii sportive. De aceea avem nevoie de o lege speciala, prin care acestui eveniment sa i se dea un statut de proiect national.

Acest act legislativ ne va da posibilitatea sa facem tot ceea ce trebuie pentru ca Festivalul Olimpic al Tineretului European sa se desfasoare in cele mai bune conditii", a declarat Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca este nevoie de acest document pentru a se putea depasi anumite prevederi legislative care ar putea conduce la tergiversarea unor lucrari, dand ca exemplu extinderea unor partii de schi din Poiana Brasov.

Elena Udrea a adaugat ca in respectivul document va fi inclusa si colaborarea cu Ministerul Transporturilor, care va trebui sa se preocupe de realizarea infrastructurii rutiere de pe Valea Prahovei si din zona in care se vor desfasura competitiile din 2013.

"Ii asiguram pe toti cei care astazi isi manifesta ingrijorarea cu privire la gazduirea Festivalului Olimpic in Romania ca vom fi gata la timp cu toate amenajarile necesare si ca aceasta competitie de anvergura nu va fi mutata in Norvegia.

In luna mai, cand va veni in Romania presedintele Comitetului Olimpic European, si in septembrie, cand ne va vizita presedintele Comitetului International Olimpic, le vom prezenta toate aceste lucruri", a precizat si primarul Brasovului, George Scripcaru, care a lansat si un apel catre toti factorii de decizie implicati in organizarea FOTE, sa lase deoparte mizele politice si sa sprijine cu toate fortele desfasurarea pregatirilor pentru aceasta mare competitie sportiva.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#udrea, #fote, #festival, #olimpic , #stiri Elena Udrea