Eduard Hellvig: Trebuie sa existe o competitie interna intre serviciile de turism

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 12:03
1460 citiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, considera ca in turism reusesc cei care au cele mai bune costuri, cea mai buna infrastructura si cele mai bune servicii si ca, pentru a atrage turisti, trebuie sa fim perfecti.

"Noi nu trebuie sa castigam competitia cu altii. Trebuie sa castigam competitia cu noi, cu mentalitatile noastre, cu comportamentul nostru si cu capacitatea noastra de a intelege ca ne aflam intr-un spatiu competitiv, intr-un spatiu european in care cine are cele mai bune servicii, cine are cele mai bune costuri, cine are cea mai buna infrastructura si cine are cele mai bune servicii, acela va reusi", a declarat Eduard Hellvig, intrebat vineri, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, daca vom castiga vreodata 'batalia' cu bulgarii in ceea ce priveste turismul de litoral.

Acesta a adaugat ca "nu tine de a ne uita la ce fac altii, ci tine de noi, sa avem capacitatea sa intelegem ca, in primul rand, trebuie sa fim perfecti pentru ca ceilalti sa vina la noi" si ca, daca o sa indeplinim aceste lucruri, vor veni in Romania si turistii bulgari si turistii austrieci.

In opinia lui Eduard Hellvig este foarte important ca sa se introduca sistemul de competitivitate si de competitie interna in industria serviciilor de turism, "pentru ca, cu cat vom avea capacitatea sa cream instrumentele de competitie in industria de turism, cu atat serviciile si gradul lor de acceptabilitate in randul populatiei vor creste".

Seful MDRT a subliniat ca nu trebuie sa ne uitam niciodata la ce fac altii ci, "in primul rand, trebuie sa ne uitam la noi daca avem intr-adevar capacitatea si posibilitatea sa facem un turism adevarat, performant".

Ministrul a mai spus ca turismul de nisa - turismul cultural, turismul specific eco, turismul medical - sunt componente pe care le putem acoperi daca avem determinare, competenta, pregatire si tot ceea ce presupune elemente de competitie in relatia cu piata.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#turism romania, #dezvoltare turism romania, #Eduard Hellvig dezvoltare turism, #turism Romania competitivitate , #Turism in Romania