Corporatiile americane, de la Wal-Mart Stores la Microsoft, isi schimba directorii generali in cel mai rapid ritm din ultimii cinci ani, pentru a se adapta la gusturile clientilor, concurenta crescuta si nervozitatea actionarilor.
In primele noua luni ale anului, 43 de companii membre ale indicelui Standard & Poor's 500 au schimbat directorii generali, potrivit companiei de recrutare Spencer Stuart. Acest fapt sugereaza ca numarul schimbarilor de la varful managementului companiilor va fi in acest an mai mare decat cel de 49 din 2011, relateaza Bloomberg.
Wal-Mart a anuntat luni ca Doug McMillon, director pentru afaceri internationale, il va inlocui pe Mike Duke in functia de director general, in luna februarie.
Directorii generali trebuie sa stapaneasca o gama mai larga de competente decat in trecut. Companiile sunt mai mari si tot mai complicate, iar concurenta venita din China, India si Brazilia se intensifica. Directorii trebuie se se adapteze si schimbarilor rapide de tehnologie, inclusiv celor aduse de utilizarea tot mai larga a aparatelor mobile.
"Companiile din toate industriile au de-a face cu o noua lume digitala, unde vanzarile au loc diferit, consumatorul este gasit in mod diferit, iar produsele trebuie sa fie fabricate si livrate in jurul lumii in mod diferit", a declarat Bob Benson, seful companiei de consultanta RL Benson & Associates, din New Canaan, Connecticut.
Sezonul cumparaturilor de sarbatori, care incepe oficial in SUA de Black Friday,... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 10:37
Microsoft a raportat venituri si profit in urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptandu-se la declinul pietei PC-urilor prin cresterea vanzarilor de console Xbox, software de business si servicii cloud.
Veniturile Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au urcat cu 15% in perioada anlizata raportat la intervalul corespunzator din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat de companie.
Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.
Veniturile si profitul au depasit estimarile analistilor, datorita cererii mai ridicate pentru suita de software Office si pentru servere si baze de date, transmite Bloomberg.
Reorganizarea Microsoft
Microsoft traverseaza o perioada de schimbare profunda. Compania cauta un nou CEO si desfasoara o reorganizare prin care vrea sa focuseze afacerile pe dispozitive si servicii si sa reduca dependenta de sistemul de operare Windows si de piata PC-urilor, aflata in declin odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor.
Dupa ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-si consolida pozitia pe piata smartphone-urilor, dominata de Samsung, Apple si Google.
Actiunile companiei au crescut cu pana la 7,4% in prelungirea sedintei... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 10:53
Mai multi actionari ai Microsoft cer companiei sa il includa pe directorul general al Ford, Alan Mulally, pe lista scurta pentru preluarea functiei de CEO de la Steve Ballmer, care a anuntat recent ca se va retrage in termen de 12 luni.
Cel putin trei dintre cei mai importanti actionari cer Microsoft sa ia in calcul desemnarea unui director general specializat in revigorarea companiilor aflate in dificultate, unul dintre candidatii doriti fiind Mulally, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Reuters, preluata de theverge.com.
Un alt candidat dorit de actionar ar fi Mike Lawrie de la grupul Computer Sciences, specializat in servicii IT pentru companii.
Mulally este apreciat pentru reimprospatarea culturii corporative la Ford si revigorarea unor marci muribunde, precum Taurus. Informatiile aparute in ultima perioada in presa internationala sugereaza ca CEO-ul Ford ar putea pleca din functie la inceputul anului viitor.
Totodata, seful Ford este apreciat de actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, care a afirmat in 2009 ca "schimbarea unor industrii ii poate deranja chiar si pe cei mai experimentati manageri, nu si pe Alan".
Ce "CV" are Mullaly
Inainte de a prelua conducerea Computer Sciences, Lawrie a lucrat, in anii '90 si la inceputul deceniului trecut, ca director de vanzari la IBM, intr-o perioada de revenire spectaculoasa a companiei sub indrumarea lui Lou Gerstner.
Ballmer a anuntat, cu doua saptamani in urma, ca se va retrage din... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 13:41
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, se va retrage de la conducerea grupului in urmatoarele 12 luni, dupa gasirea unui succesor, a anuntat cel mai mare producator de software la nivel mondial, iar informatia a determinat apreciarea cotatiei actiunilor cu 9%.
Un comitet special, condus de un membru al consiliului de administratie, directorul independent John Thomson, si din care va face parte si Bill Gates, va cauta un nou director general, potrivit Microsoft, transmite MarketWatch.
Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International, urmand sa fie analizati atat candidati din afara companiei cat si din interiorul acesteia.
"Nu este niciodata momentul perfect pentru acest tip de tranzitie, dar acum este momentul potrivit", a spus Ballmer.
Thomson a adaugat ca board-ul Microsoft este dedicat transformarii grupului intr-o companie de succes furnizoare de dispozitive si servicii. mai mult
Vineri, 23 August 2013, ora 17:05
Ronald Binkofski, directorul general al Microsoft Romania, paraseste compania, iar noul director, care va asigura o perioada de interimat, va fi Sorin Eftene, care a detinut pana acum pozitia de director Enterprise&Partner Group.
Binkofski a fost numit la conducerea Microsoft Romania in octombrie 2010.
"Ronald Binkofski isi continua cariera (...) la Microsoft ca director general al Microsoft Polonia si Sorin Eftene este numit directorul general interimar al Microsoft Romania", se arata intr-un comunicat al Microsoft Romania.
Binkofski a mai lucrat la Microsoft Polonia in perioada 2006-2010 ca director al diviziei Developer&Platform Evangelism si apoi ca director operational al subsidiarei.
Eftene este unul dintre primii angajati ai Microsoft in Romania si a avut mai multe functii functii de conducere in divizia Microsoft Services, cea mai recent fiind director al Enterprise&Partner Group.
Odata cu preluarea interimatului, Eftene devine membru al echipei de conducere a Microsoft in Europa Centrala si de Est.
Sorin Eftene
Infiintata in 1975, Microsoft este cea mai mare companie producatoare de software, servicii si tehnologii Internet pentru calculatoarele personale si pentru mediul de business. mai mult
Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 08:36