Romanii din diaspora planuiesc ca in luna august, cand multi dintre cei care lucreaza in strainatate vin in concediu in tara, sa ia parte la un miting foarte mare impotriva Guvernului.
Un mesaj de chemare la protest a circulat pe grupurile de romani din afara tarii si apoi a fost creat si un eveniment potrivit caruia "se doreste crearea unui miting cu un milion de romanii din strainatate care sa participe la un mega protest impotriva Guvernului". Astfel, a fost anuntat evenimentul "Pe 10 august toata Romania vine la Bucuresti! Jos Guvernul".
Protestul este programat pe 10 august si deja peste 6.300 de oameni au transmis ca vor participa si peste 21.000 de persoane sunt interesate.
Amintim ca in weekend PSD a organizat un miting, aducand in Piata Victoriei din Bucuresti in jur de 130.000 de persoane.
Initial membrii #Rezist anuntasera si ei ca merg sa protesteze in Piata Victoriei, dar vineri au transmis ca nu se mai prezinta pentru pentru a evita posibilele tensiuni. In schimb, ei au iesit in strada duminica seara, cand mii de oameni au aprins lanternele si au strigat in fata Guvernului "Rezistam, nu cedam!".
A.G. ...citeste mai departe despre "Romanii din diaspora anunta un protest de amploare pe 10 august: Toata Romania vine la Bucuresti! Jos Guvernul" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Iunie 2018, ora 13:07
Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ca spera "ca necesitatea schimbarii Guvernului Grindeanu sa nu ascunda nimic altceva decat s-a declarat oficial".
El a adaugat ca spera ca noul Guvern sa duca la indeplinire programul de guvernare al PSD si ca va fi "un atent supraveghetor al functionarii Executivului", iar daca va constata sincope in activitatea noilor alesi "va fi primul" de la care se vor auzi "critici dure".
"Guvernul in ansamblu corespunde exigentelor PSD si, dupa parerea mea, chiar si exigentelor cetatenilor Romaniei. Numai ca, repet, dupa parerea mea, sper ca necesitatea schimbarii Guvernului Grindeanu sa nu ascunda nimic altceva decat s-a declarat oficial, pentru ca eu nu doresc sub nicio forma ca ziua in care am hotarat si ziua in care a trecut motiunea de cenzura impotriva propriului guvern sa fie de fapt ziua in care am tradat membrii si simpatizantii PSD si pe cetatenii Romaniei", a declarat Oprisan, joi seara, la Focsani.
Presedintele PSD Vrancea a adaugat ca, daca Guvernul isi va respecta obligatiile luate, ar putea rezista pana in anul 2020.
"Cred ca acest guvern va supravietui pana in anul 2020 cu o conditie: acest Guvern are obligatia sa-si indeplineasca promisiunile fata de cetatenii Romaniei. Ma voi ingriji personal in aceasta directie, pentru ca altfel veti auzi nemultumirile mele cu privire la functionaerea echipei guvernamentale si a administratiei centrale.
O spun foarte clar, in momentul in care acest guvern se va... mai mult
Vineri, 30 Iunie 2017, ora 19:10
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, in urma unei discutii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, ca majoritatea parlamentara trebuie sa aiba posibilitatea si dreptul de a schimba Guvernul, iar parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania intotdeauna voteaza dupa propria constiinta.
"Motiunea de cenzura este instrumentul majoritatii si al parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred ca un principiu trebuie sa fie clar pentru toata lumea: cei care au fost votati si detin majoritatea trebuie sa aiba si posibilitatea si dreptul de a schimba ministrii, inclusiv premierul, daca doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine sa faca fara scandal, fara acest circ, dar rolul si principiul trebuie sa functioneze, indiferent cine asigura majoritatea", a spus Kelemen Hunor.
La remarca presei, care i-a spus ca din aceasta afirmatie se poate intelege ca UDMR va sustine motiunea de cenzura, el a spus ca "este posibil si aceasta varianta daca ne gandim la principiu".
"Oricum noi avem o colaborare parlamentara, o colaborare de jumatate de an si noi saptamanal ne intalnim, liderii se intalnesc saptamanal si la Senat, si la Camera, si noi ne intalnim daca nu saptamanal, atunci de doua ori pe luna cu domnul Dragnea, cu domnul Tariceanu si discutam toate aspectele din politica", a completat Kelemen Hunor.
Presedintele UDMR a mai spus ca, in aceasta perioada, s-a intalnit si cu premierul Sorin Grindeanu.
Intrebat daca este o... mai mult
Luni, 19 Iunie 2017, ora 18:48
Intrucat in aceste zile se vorbeste despre proiecte de tara, despre principii pentru o viitoare guvernare si despre alte asemenea subiecte mari, voi relua cateva idei abordate deja anterior in diferite materiale.
Acestea au fost generate si de un moment de reflectie, favorizat de experientele ca manager si antreprenor in mediul privat si de implicarea pentru anumite perioade pe post de "manager privat/profesionist" la Posta Romana - Prioripost sau ca membru in consiliul de administratie al ELCEN, deci "la stat".
Ipostaza respectiva si experienta personala mi-au facilitat o pespectiva din unghiuri complementare: din zona privata - ca manager, ca antreprenor si totodata ca manager in zona "de stat", adica in "maruntaiele hidrei", adica tocmai acolo unde am dori sa se schimbe lucrurile, companiile de stat respective putand fi considerate ca esantioane reprezentative.
Atunci cand reflectezi cu privire la ceea ce ar trebui si ar putea fi si facut pentru ca Romania in ansamblu sa ...citeste mai departe despre "Un proiect pentru Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 15:44
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea prin care se modifica Stema Romaniei si se adauga pe capul acvilei o coroana, revenindu-se astfel la forma proiectata in 1921 si care a servit Regatului Romaniei pana la disolutia sa in 1947, in urma instaurarii comunismului.
Legea a fost adoptata de Parlament pe 8 iunie. Proiectul a fost initiat de catre deputatul PNL Grigore Craciunescu, alaturi de alti 46 de parlamentari PNL, PSD, ALDE si ai minoritatilor.
Potrivit acestuia, stema si sigiliul tarii se vor modifica si vor avea pe reprezentatia scutului, pe albastru, "o acvila de aur cu capul spre dreapta incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa din aur, in gheara dreapta o sabie, iar in gheara stanga un buzdugan". Este introdus astfel un nou element - coroana.
Citeste mai multe despre legea care schimba stema Romaniei:
Parlamentul vrea sa schimbe stema Romaniei: S-ar modifica inclusiv bancnotele
Cum vrea Parlamentul ...citeste mai departe despre "Iohannis, de acord cu schimbarea stemei Romaniei: Trebuie sa schimbam bancnotele si monedele" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Iulie 2016, ora 18:53
Partidul National Liberal propune schimbarea orei Romaniei si trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale. Astfel, Romania ar avea astfel aceeasi ora ca Germania, Italia, Spania, Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia si Olanda.
"Este o declaratie de intentie clara si ferma catre valorile europene, de demnitate europeana, pe care liberalii si le asuma fara echivoc. Romania trebuie sa se alinieze la ritmul Europei, atat politic, economic, social, cat si simbolic. Relatiile noastre de parteneriat economic, colaborare politica si administrativa sunt in primul rand cu institutii si companii europene. In plus, cateva milioane de romani se afla in Europa si sunt in legatura cu familiile si prietenii din tara, iar o astfel de masura ar avea o contributie si in plan social, la crearea sentimentului de apartenenta la o Europa Unita", a declarat prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, potrivit Mediafax.
PNL considera ca este momentul sa lasam trecutul in urma si sa alegem ferm calea europeana. "Vrem sa avem aceeasi ora cu marile orase europene, sa indreptam diferenta dintre noi si europeni, o diferenta care nu se justifica", sustine PNL.
"Pe 25 mai ii asteptam pe romani la vot sa isi exprime clar aceasta dorinta si sa dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi sa facem asta din fruntea tarii, fie vom avea o sustinere suficient de mare ca sa putem sa cerem Guvernului acest lucru", a precizat Klaus Johannis.
In comunicat se precizeaza ca stabilirea orei este... mai mult
Vineri, 09 Mai 2014, ora 16:03
Anumite masuri din programele de guvernare, precum cele care vizeaza redimensionarea planului de taxe, este greu de crezut ca vor fi oportune, a declarat, vineri, Florian Libocor, economist sef al BRD - Groupe Societe Generale.
"Este admirabil ca au fost facute aceste planuri de guvernare. Este destul de clar pentru mine ca vor fi refacute, in acelasi timp, imi este greu sa cred ca anumite masuri vor fi oportune si ma refer la acele masuri care vizeaza redimensionarea sau schimbarea planului de taxe, indiferent ca sunt directe sau indirecte. Cartea spune ca nu modifici taxele in timpul actului de guvernare, anului fiscal sau pe parcursul unei crize. Am vazut consecintele acelei modificari de acum doi ani si jumatate. Le-am vazut si sper sa nu le fi uitat cu totii", a spus Libocor.
El a mai afirmat ca in ultimul timp nu s-a mai vorbit despre bugetele multianuale si asta spune tot. mai mult
Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:42
Mark Mobius compara structura guvernului roman cu cea din regimul comunist si spune ca este absolut necesara o schimbare, fara de care mediul de afaceri nu poate sa prospere.
In plus, seful Franklin Templeton sustine ca oamenii inca au incredere in euro, iar criza globala este inventata.
"Structura guvernului roman la momentul de fata este, oarecum, demodata, tipica pentru regimul comunist, unde reguli si regulamente trebuiau facute pentru orice aspect al economiei si se descoperea ca economia trebuie controlata tot timpul de catre stat. Acum, situatia schimbandu-se sau fiind deja schimbata, este necesar ca si aceste structuri sa se schimbe. Si trebuie sa avem o administratie care sa permita mediului de afaceri sa prospere, sa se dezvolte, astfel incat sa obtina beneficii", a declarat Mark Mobius, duminica, la ProTV, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, succesul companiilor de stat ce urmeaza sa fie privatizate depinde de numirea unor noi manageri, intrucat statul le va putea vinde, astfel, la un pret mai mare.
"La Fondul Proprietatea am sugerat guvernului sa inlocuiasca vechiul management cu noi manageri, si guvernul, in final, a trecut la aceasta masura. Fie ca noii manageri sunt romani, spanioli, americani, numai dupa ce acestia sunt adusi putem avea succes cu aceste companii. Companii care pot fi vandute pe piata la un pret mult mai mare decat acum si, bineinteles, beneficiile guvernului, beneficiile tarii se fac vazute, mai ales in ceea ce priveste banii... mai mult
Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 12:54
Inlaturarea de la putere a Guvernului roman condus de Mihai Razvan Ungureanu, vineri, in urma unei motiuni de cenzura, este considerata de presa internationala drept o consecinta a masurilor de austeritate adoptate din cauza crizei economice, similara multor tari membre UE.
Guvernul Romaniei a cazut in urma unei motiuni de cenzura, in timp ce Executivul ceh a rezistat unui vot similar, afirma la unison marile agentii de presa internationale.
Presedintele roman Traian Basescu l-a numit vineri pe liderul opozitiei de stanga Victor Ponta in functia de premier desemnat, afisandu-si dorinta de a asigura pietele, ingrijorate de riscul de instabilitate politica, scrie AFP.
Adaugand ca Ponta este, la varsta de 39 de ani, unul dintre cei mai tineri deputati ai Romaniei si liderul Partidului Social-Democrat (PSD), agentia franceza subliniaza ca acesta are la dispozitie zece zile pentru a forma un Guvern care sa obtina aprobarea Parlamentului.
Guvernul Ungureanu a fost demis cu votul a 235 de deputati, cu patru mai mult decat minimul necesar, relateaza Reuters, adaugand ca masurile de austeritate adoptate de Romania au afectat patura cea mai saraca a populatiei.
Exemplul Romaniei serveste drept avertisment pentru premierul ceh Petr Necas, adauga agentia britanica.
Romania a imprumutat 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala in 2009, aminteste Associated Press. Guvernul a crescut TVA la 24 la suta si a taiat... mai mult
Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 14:16