Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Incepe carantina partiala a Romaniei. Lista completa a restrictiilor valabile in urmatoarele 30 de zile

Incepe carantina partiala a Romaniei. Lista completa a restrictiilor valabile in urmatoarele 30 de zile

Romanii au de respectat noi restrictii incepand de luni, 9 noiembrie 2020, dupa ce Ordonanta de Urgenta si Hotararea de Guvern care stabilesc o serie de restrictii la nivel national au fost publicate in Monitorul Oficial. Acestea se refera printre altele la portul mastii de protectie, circulatia pe timp de noapte si activitatile economice.

Cea mai importanta schimbare se refera la circulatia pe timp de noapte, care nu va mai fi permisa intre orele 23:00 si 5:00 decat din motive bine intemeiate si cu o declaratie pe proprie raspundere. De asemenea, toate scolile din tara vor trece in sistem online, iar masca de protectie va fi obligatorie in toata tara.

In noaptea de duminica spre luni, 8 - 9 noiembrie, restrictionarea circulatiei se aplica intre orele 0:00 si 5:00. Noile masuri sunt valabile timp de o luna, dupa care se va face o evaluare a eficientei lor in limitarea raspandirii coronavirusului.

- Masca de protectie este obligatorie in spatiile publice, cele comerciale, in mijloacele de transport in comun si la locul de munca, pe tot teritoriul tarii, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani.

- Toate institutiile publice, precum si toti operatorii economici publici sau privati trebuie sa organizzeze activitatea si desfasurarea programului de lucru in regim de telemunca sau munca la domiciliu, iar acolo unde specificul activitatii nu permite acest lucru, sa se organizeze programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in cel putin doua grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin 2 ore.

- In toate localitatile, activitatile didactice care impun prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant sa se desfasoare in sistem on-line.

- In toate localitatile din Romania, se propune interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23.00 - 05.00. Declaratia online, pe site-ul STS.

Sunt exceptate persoanele care:

a) se deplaseaza in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) se deplaseaza pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) se deplaseaza in afara localitatilor, sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autoc ...citeste mai departe despre "Incepe carantina partiala a Romaniei. Lista completa a restrictiilor valabile in urmatoarele 30 de zile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 392 ori