Posta Romana a avut o atitudine pasiva in dosarul lui Mihail Toader, fapt care dovedeste ca "nici actuala conducere nu se preocupa indeajuns de patrimoniul acesteia", iar in fata unei instante civile nu ar fi avut nicio sansa sa recupereze prejudiciul constatat de anchetatori, potrivit Tribunalului Bucuresti.
Tribunalul Bucuresti (TB) l-a condamnat, in 9 februarie, pe fostul director al Postei Romane Mihail Toader la zece ani si sase luni de inchisoare, pentru abuz in serviciu, dupa ce a cumparat produse informatice de la o firma din Cipru, la un pret supraevaluat de 12 ori, prejudiciul fiind de aproximativ 6,5 milioane de euro.
Directorul Postei Romane sustine ca este nevinovat
Prin aceeasi decizie a Tribunalului Bucuresti au fost condamnati Emanoil Lepadatu, fost director executiv economic al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategica, si Vasile Barbulet, fost sef al Departamentului IT in CN Posta Romana, toti trei ...citeste mai departe despre "TB: Posta Romana, atitudine pasiva privind recuperarea prejudiciului, in dosarul lui Mihail Toader" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 03 Mai 2015, ora 12:33
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, luni, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) condamnarea la inchisoare a fostilor ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata in dosarul "Posta Romana".
Procurorul de sedinta a solicitat ca cei doi ministri sa fie condamnati in limitele speciale prevazute de legea penala, care sunt in cazul infractiunii de abuz in serviciu intre 5 si 15 ani de inchisoare.
De ce infractiuni sunt acuzati fostii ministri
Reprezentantul DNA a aratat ca fostul ministru al comunicatiilor, Zsolt Nagy, a initiat un proiect de hotarare de guvern privind trecerea unui teren situat pe Calea Victoriei din Bucuresti din proprietatea publica in cea privata a statului si apoi trecerea acestui teren la o companie unde actionar era si Posta Romana.
Procurorul sustine ca Zsolt Nagy este cel care a intocmit HG 377/2007, fara ca cineva din Ministerul Comunicatiilor sa fie informat, actul normativ fiind trimis inapoi la Ministerul Justitiei. Aici, Directia de Avizare Legislativa a dat un aviz negativ proiectului, insa ministrul de atunci al Justitiei de atunci a dat dispozitie ca HG sa primeasca aviz pozitiv, cu incalcarea dispozitiilor legale, a mai declarat procurorul.
Procesul continua cu pledoariile avocatilor.
Pe 27 noiembrie 2012, un complet format din trei judecatori l-a achitat pe fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu pentru savarsirea... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 19:00
Corpul de control al premierului va inainta DNA un raport privind verificari la Posta Romana in legatura cu unele de contracte de asociere in participatiune si un contract de prestari servicii de transport valori, in care este, invocat, printre altele, un prejudiciu de peste 6,2 milioane lei.
Controlul la Posta Romana a avut la baza solicitari transmise de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in martie si aprilie 2013, se precizeaza in sinteza raportului, citata de Mediafax.
Verificarile au vizat imprejurarile in care au fost incheiate, puse in executare si au incetat un contract de asociere in participatiune din 2006 cu SC Smart Telecom Solutions SRL, un contract de acelasi fel din 2009 cu SC Posh Telecom Solutions SRL si unul de prestari servicii din 2006, incheiat cu SC G4S Cash Solutions SRL, se arata in documentul citat.
Contractul cu Smart Telecom Solutions
Despre primul dintre contracte, in raport se arata ca acesta a fost incheiat "prin invocarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului", cu referire la consemnarea potrivit careia firma beneficiara ar fi beneficiat de echipament tehnic adecvat si de know-how necesar operarii, gestionarii si urmaririi platilor in regim electronic.
Tot legat de contractul cu SC Smart Telecom Solutions SRL, in sinteza raportului se precizeaza ca natura acestuia a fost schimbata nejustificat in aceea de prestari servicii si ca o suma de peste 6,2 milioane lei este "paguba adusa patrimoniului Companiei Nationale... mai mult
Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 13:19
Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli in activitatea Postei Romane care au generat prejudicii operatorului, printre cauze numarandu-se contractele incheiate cu Blue Air - 40,9 milioane de lei, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Alfa Medical Center.
In 2008, Posta Romana a incheiat un contract cu Blue Air Transport Aerian pentru furnizarea serviciilor de transport aerian in valoare de 44,84 milioane de euro (fara TVA), pentru o perioada de trei ani si jumatate.
"Cu toate ca suma (...) contractata de catre Posta Romana cu Blue Air era aferenta unui numar de 6 rute directe de zbor deservite de 6 avioane, in fapt, prin contractul incheiat, s-au contractat 4 rute de zbor deservite de 4 avioane, prin comasarea rutelor Timisoara-Bucuresti si Craiova-Bucuresti, respectiv Iasi-Bucuresti si Bacau-Bucuresti, conform anexei 1 la contract, fara corectarea in mod corespunzator a costurilor reale ca urmare a comasarilor mentionate", se spune in raportul Curtii de Conturi pe anul 2010.
Posta Romana a platit pentru zboruri neefectuate
In derularea contractului, Curtea de Conturi a constatat ca au fost facturate zboruri efectuate de 6 avioane pe 6 rute, desi ar fi trebuit facturate numai cursele efectuate de 4 avioane pe cele 4 rute de zbor.
"S-au acceptat si platit nelegal servicii de transport aerian neefectuate, producandu-se un prejudiciu estimat in suma de 40,9 milioane de lei (inclusiv TVA). Desi contractul cu Blue Air a fost... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 20:39
Curtea de Conturi a gasit nereguli si plati ilegale efectuate in 2010 care insumeaza aproape 90 milioane de lei.
Controlul efectuat de Curtea de Conturi a depistat contracte paguboase precum cel din 2008 cu Blue Air, in care s-au platit nelegal servicii de transport aerian neefectuate, producandu-se un prejudiciu estimat la circa 40,8 milioane lei (inclusiv TVA), scrie Realitatea.net.
Suma de bani platita de Posta Romana a reprezentat tariful pentru doua avioane, pentru perioada de derulare efectiva a contractului, respectiv septembrie 2008 -februarie 2011, fara a lua in considerare structura costurilor operationale pe aeronava. mai mult
Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 21:55