Londra gazduieste cel mai mare numar de miliardari in comparatie cu orice alt oras al lumii, iar Marea Britanie are cea mai importanta densitate de miliardari pe locuitor de pe mapamond, potrivit datelor publicate sambata, preluate de AFP.
Conform unui studiu intocmit pentru publicatia The Sunday Times, la Londra au resedinta 72 dintre cei 104 miliardari in lire sterline din tara, cu mult in fata Moscovei (locul 2 cu 48).
New York se afla pe pozitia a treia (43), urmat de San Francisco (42), Los Angeles (38) si Hong Kong (34).
Cei 104 miliardari care traiesc in Marea Britanie au o avere totala de 301,13 miliarde de lire (368,75 miliarde de euro). Anul trecut, numarul lor era de 88, cu un patrimoniu total estimat la 245,66 miliarde de lire (300,8 miliarde de euro).
Intreaga avere a miliardarilor britanici este in prezent superioara nivelului atins in 2008, inainte de recesiune: 201,99 miliarde de lire (247 miliarde de euro).
In schimb, potrivit unor date publicate vineri, PIB pe locuitor in Marea Britanie, folosit adeseori pentru a arata averea medie a populatiei, este "cu mult sub" varful din 2008 si nu va depasi aceasta valoare inainte de 2017.
Conform organizatiei de caritate Trussell Trust, cea mai importanta banca alimentara a tarii, numarul persoanelor care au solicitat un ajutor alimentar de urgenta a crescut cu 163% intr-un an, pentru a se ridica la 913.000 persoane la sfarsitul lunii martie.
O valoare considerata "socanta" de banca alimentara,... mai mult
Luni, 12 Mai 2014, ora 08:38
Impreuna, primii cinci miliardari ai lumii au o avere de aproximativ 220 miliarde de euro). Pe lista figureaza nume sonore, ocupanti cu vechime ai clasamentului, precum magnatul mexican al telecomului, Carlos Slim Helu sau fondatorul Microsoft, Bill Gates, dar si miliardari care in anii trecuti nu se apropiau de fruntea clasamentului.
Concurenta pentru primele pozitii in topul miliardarilor din lume continua sa fie una acerba, iar consecintele crizei economice prelungite au afectat atat afacerilor bogatilor lumii, cat si averea cumulata. In timp ce unii au pierdut sume importante din avere, altii au avansat in clasament, iar topul de anul acesta intocmit de Forbes cuprinde o serie de suprize.
1. Carlos Slim Helu
Pentru al patrulea an la rand, Carlos Slim Helu se afla pe prima pozitie in top, consolidandu-si renumele de cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 73 de miliarde de dolari, arata editia de anul acesta a topului Forbes.
La inceputul anului, clasamentul intocmit de Bloomberg titra ca Bill Gates l-a depasit pe Carlos Slim Helu. Succesul fondatorului Microsoft a fost de scurta durata, iar magnatului telecom revine la conducerea topului.
Carlos Slim Helu a construit un imperiu, datorita caruia detine suprematia in telecomunicatii in America Latina. De asemenea, mai are afaceri si in comert, in industria petrolului, a cimentului, a tigarilor, precum si in sectorul bancar.
Intr-un interviu acordat Reuters, Slim Helu spunea ca se bazeaza, in... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 12:28
Intre 30% si 40% din miliardarii topului Forbes si-au inceput afacerile pe baza unui capital substantial primit de la familie.
Aceasta statistica ridica intrebari cu privire la autenticitatea "visului american", de a-ti cladi averea personala prin multa munca, idei bune si sincronizare perfecta.
Forbes declara ca doar 30% din cei 400 de miliardari din clasamentul publicatiei si-au mostenit averea, pe cand ceilalti 70% sunt complet "auto-realizati".
Un raport al United for a Fair Economy, citat de CNBC, arata insa ca 40% au mostenit "o suma substantiala de la un sot sau membru de familie".
Problema devine mai discutata in Statele Unite in focurile campaniei prezidentiale, in care Presedintele Obama l-a atacat pe Mitt Romney in legatura cu originea priveligiata a acestuia.
Potrivit statisticilor United for a Fair Economy, 35% provin din familii cu venituri medii sau chiar mai modeste. Exemple in acest sens sunt Larry Ellison, co-fondatorul Oracle si Harold Hamm, fost lucrator la o statie de benzina, care a cladit apoi un imperiu petrolier.
Alti 22%, precum Mark Zuckerberg, provin din familii cu o viata "confortabila". O parte din acestia au primit un capital initial de dimensiune redusa de la familiile lor.
Donald Trump face parte din grupul de 11,5%, reprezentat de miliardarii care au mostenit o companie de marime medie, peste un milion de dolari, sau carora li s-a oferit un "capital initial substantial" din familie.
Miliardarii care au... mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 15:09
Multi milionari au devenit mai saraci anul trecut, in timp ce miliardarii au fost afectati mai putin de turbulentele economice si de pe pietele financiare, a anuntat luni firma de consultanta Wealth-X.
Potrivit World Ultra Wealth Report, numarul persoanelor cu o avere de cel putin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, insa averea lor totala a scazut cu 1,8% pana la 25.800 miliarde de dolari, o suma mai mare decat economiile americane si chineza combinate, transmite Reuters.
Cei mai afectati au fost cei cu o avere cuprinsa intre 200 si 499 milioane de dolari - numarul acestora a scazut cu 9,9% iar averea lor combinata a scazut cu 11,4%. In schimb, numarul miliardarilor a crescut cu 9,4% pana la 2.160 de persoane, iar averea lor combinata a crescut cu 14% pana la 6.200 miliarde de dolari.
"Chiar si la o avere de un miliard sau doua miliarde, miliardarii beneficiaza de o oferta mai mare la capitolul sfaturi de investitii. Cu siguranta miliardarii se bucura de atentia marilor banci", a declarat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus.
Asia a fost regiunea cea mai afectata de pierderea de avere, cu o scadere de 6,8% pana la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scazut si in Europa, America Latina si Orientul Mijlociu, in timp ce in America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8% pana la 8.880 miliarde de dolari. mai mult
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 13:26
Cei mai bogati oameni de pe Pamant nu sunt zgarciti atunci cand vine vorba sa dea sfaturi despre elementele cheie in a deveni un om de succes.
De la cuvinte marete la simple citate, cei mai bogati oameni din lume incearca sa dea o lectie despre cum trebuie sa te comporti, daca vrei sa devii un antreprenor de succes.
Iata cateva citate din partea celor mai bogati cetateni ai planetei, care vorbesc deschis despre filozofia lor de viata.
"Cand traiesti doar pentru opiniile altora, esti ca si mort. Nu vreau sa traiesc gandindu-ma la cum o sa-si aminteasca lumea de mine dupa moarte" - Carlos Slim, cel mai bogat om din lume.
"Purtati-va frumos cu tocilarii. Exista mari sanse sa sfarsiti prin a lucra pentru unul dintre ei!" - Bill Gates, fondatorul Microsoft.
"Nu vreau sa sar peste obstacole de doi metri. Le caut pe cele de 30 de centimetri, pentru ca pe acestea pot sa le depasesc" - Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway.
"Cand trebuie sa faci ceva, fa-o! In Franta, avem multe idei bune, dar rareori le punem in aplicare" - Bernard Arnault, presedintele LVMH.
"Cand inovezi, trebuie sa te astepti ca toti ceilalti sa iti spuna ca esti sarit de pe fix" - Larry Ellison, fondatorul Oracle.
"Eu gandesc in termeni mari si nu mi-e teama sa imi asum riscuri" - Eike Batista, antreprenor in domeniul mineritului si extractiei de petrol, cel mai bogat om din Brazilia.
"Pentru noi, cresterea este un stil de viata si trebuie sa crestem mereu" -... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 19:02
Chiar daca am fi tentati sa credem ca masina este direct proportionala cu contul bancar, unii dintre miliardarii lumii tin sa contrazica aceasta sintagma. Invar Kamprad, proprietarul Ikea, are 28 de miliarde de dolari si conduce un Volvo de 1.500 de dolari.
Suedezul conduce, de aproape 20 de ani, aceeasi masina: un Volvo 240, din 1993, care are o valoare de piata de 1.500 de dolari.
In timp ce proprietarul Ikea se plimba cu o masina de 1.500 de dolari, Larry Allison, seful Oracle, ar putea lua pe masina sa de suflet, McLaren F1, aproape 4,5 milioane de dolari. Unele dintre aceste masini sunt raritati si adevarate bijuterii pe patru roti, in timp ce altele sunt valoroase tocmai datorita celui aflat in spatele volanului.
Carlos Slim Helu - Bentley Continental Flying Spur
Carlos Slim Helu este cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes. Omul care detine aproape jumatate din Mexic, conduce in fiecare zi pe drumul spre birou o limuzina Bentley Continental Flying Spur. Modelul ajunge sa coste aproape 300.000 de dolari.
Bill Gates conduce un Porsche 959 Coupe, unul dintre cele doar 230 de modele care exista in lume. Cand a trebuit s-o inmatriculeze, Gates a obtinut o semnatura speciala din partea presedintelui SUA de atunci, Bill Clinton, pentru ca masina nu era testata impotriva accidentelor. Masina noua a costat 225.000 de dolari, iar acum ajunge la 400.000 de dolari.
Alice Walton - Ford F 150
Alice Walton, proprietara celui mai mare lant de... mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:48
Miliardarul rus Dimitry Rubolovev, care a intrat recent sub lumina reflectoarelor dupa ce a cumparat cel mai scump penthouse din istoria statului New York, a decis sa-si bata propriul record. Acesta a achizitionat un apartament si mai scump, de 8,35 de milioane de dolari.
Scopul apartamentului nu este unul obisnuit. Acesta este chiar sub locuinta fiicei sale, Ekaterina (cea prin care a stabilit recordul precedent) si este destinat echipei de supraveghere a acesteia, relateaza mai mult
Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 11:15
In timp ce economia globala inca se confrunta cu socurile cauzate de criza economica, averea globala a celor mai bogati miliardarii continua sa creasca. Anul acesta a depasit recordul de 231 trilioane de dolari, potrivit unui raport Credit Suisse.
Doar 0,5% din populatia totala a lumii detine 38,5% din averea mondiala, 369 de milionari au o avere cuprinsa intre 100.000 de dolari si 1 milion de dolari, in timp ce 1.066 de milionari au o avere ce variaza intre 10.000 de dolari si 100.000 de dolari, scrie Business Insider.
Cinci romani au averi de peste 500 de milioane de dolari, dintre care doi sunt miliardari.
Averea medie neta a unui roman a crescut de peste patru ori in ultimii 10 ani, de la 3.840 de dolari in 2000 la 17.599 de dolari in 2011, mai arata raportul Credit Suisse.
Potrivit raportului Credit Suisse, averea totala la nivel mondial a crescut cu 14% in perioada ianuarie 2010-iunie 2011, la 231.000 de miliarde de dolari. 54% din aceasta crestere a fost determinata de tarile din regiunea Asia Pacific.
Diferenta data de nivelul de trai in Africa este atat de mare, incat aproape jumatate dintre adultii africani se afla in pragul saraciei, in timp ce 1% dintre locuitorii continentului negru sunt superbogati.
Pe regiuni, cea mai bogata este America de Nord (averea medie neta fiind de 181.930 de dolari), urmata de Europa (unde averea medie a unui locuitor este de 105.989 de dolari) si de Asia-Pacific (aici averea medie a unui adult se ridica la 47.703 dolari).... mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 13:21
A fi "eco" e la moda printre cei mai mari miliardari din lume, insa nu intotdeauna protejarea mediului inconjurator si averea "merg mana in mana". Cei 10 miliardari s-au implicat in furnizarea de energie solara si eoliana si cu ajutorul ei au ajuns foarte bogati. In realizarea acestei liste s-a luat in considerare valoarea neta a averii lor. Iata care sunt miliardarii care au "stors" bani din energie:Christy Walton
Vaduva lui John Walton este mostenitoarea imperiului WalMart, cel mai mare retailer din lume.
De asemenea, aceasta detine actiuni la compania First Solar, ultima investitie a sotului ei, companie la care actiunile au urcat cu 500% din 2006.
Compania conduce astazi sectorul energiei eoliene si are o capitalizare de piata de 12 miliarde de dolari.
Aloys Wobben
Inginerul german este fondatorul turbinei eoliene cu filtru Enercon din 1984.
In prezent are venituri de 4,3 miliarde de dolari si turbine instalate in 30 de tari.
Zhu Gongshan
Acesta a urcat in topul miliadarilor datorita companiei sale Poly Energy, listata la bursa din Hong Kong.
Actiunile companiei si-au dublat valoarea pe parcursul anului trecut.
Veniturile nete ale miliardarului au crescut de la 2,4 miliarde de dolari la mijlocul lunii februarie la 3,3 miliarde de dolari in prezent.
Zhu Gongshan detine o diploma in automatizare electrica la Scoala Profesionala de la Nanjing.
Wang Chuanfu
Presedinte al companiei de fabricare a bateriilor BYD, Chuanfu si-a primit "cardul verde" datorita... mai mult
Joi, 21 Aprilie 2011, ora 11:36