Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta ca, in ceea ce priveste pregatirile pentru sezonul de iarna, au fost semnate peste 80 la suta din contractele necesare, restul fiind in diverse stadii ale licitatiilor. Totodata, materialele antiderapante ajung pentru trei luni "de iarna medie".
Managementul CNAIR a discutat, miercuri, prin videoconferintam cu directorii Directiilor Regionale, despre stadiul pregatirilor pentru sezonul de iarna 2020-2021 la nivelul intregii tari si situatia contractarii serviciilor de deszapezire (utilaje si materiale antiderapante).
"Precizam ca in acest moment, la nivelul intregii tari, sunt semnate peste 80% din contractele necesare, restul fiind in licitatie, in diverse stadii. Cantitatea de materiale antiderapante (nisip, sare, clorura de calciu si solutie ecologica) achizitionata pana in prezent este suficienta pentru defasurarea actiunilor specifice pentru o perioada de trei luni de iarna medie. Aprovizionarea va fi continuata in functie de conditiile meteorologice si de necesarul fiecarei directii regionale", arata CNAIR, intr-un comunicat de presa.
Conform sursei citate, discutiile au vizat si stadiul punerii in ordine a drumurilor, respectiv lucrarile de reparatii de etanseizare a imbracamintilor, colmatarea fisurilor si crapaturilor, precum si stadiul de instalare a indicatoarelor pentru sezonul rece, masuri care sunt in desfasurare in toata tara.
De asemenea, CNAIR Central a semnat planul... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 18:34
Desi suna foarte ciudat, firma Supercom, care se ocupa de salubrizare in Sectorul 2 din Bucuresti primeste milioane de euro ca sa astepte zapada.
Contractul de deszapezire din Sectorul 2 are o valoare de 24 de milioane de lei, dintre care o treime este pentru deszapezirea propriu-zisa, adica sase milioane de lei pentru cheltuieli cu utilajele plus doua milioane de lei, pentru sare si nisip, informeaza Digi 24.
Celelalte doua treimi sunt alocate pentru asteptare, vorbim despre peste 15.700.000 de lei, adica aproape 3 milioane si jumatate de euro.
"Asteptarea sunt acei oameni care dorm 24 de ore din 24 in campusul nostru de aici si in momentul in care trebuie sa intram in dispozitivul de lucru, in zece minute colegii mei sunt la volanul masinilor. Nu stiu cate milioane, dar incaseaza asteptare. Nu este normal?", a spus Ilie Ciuclea, patronul Supercom, fost senator PSD.
Primarul Mihai Toader a refuzat sa comenteze situatia si l-a pus pe viceprimarul Dan Cristian Popescu sa discute.
Intrebat daca contractul a fost atribuit direct, acesta a spus ca da, pentru ca "Serviciile de acest tip nu se intrerup".
De mentionat este faptul ca aceasta companie deszapezeste Sectorul 2 de 20 de ani, adica primaria nu a mai organizat licitatie din 1999, chiar daca din 2004 primariile de sector au fost obligate sa organizeze licitatii.
Primaria Sectorului 2 doar prelungea prin acte aditionale contractele existente, fapt ce a facut Consiliul Concurentei sa se sesizeze.... mai mult
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 10:47
CNADNR va plati 146,6 milioane lei (33,1 milioane euro), cu TVA, pentru achizitia de autofreze de curatat zapada si vehicule echipate pentru interventii speciale pe timp de iarna, cele mai multe unitati urmand sa fie livrate de compania italiana Fresia.
Contractele au fost atribuite la 24 octombrie prin licitatie deschisa, pentru cel mai mic pret.
Pentru 11 din cele 12 loturi scose la licitatie, contractele au fost adjudecate de Fresia, iar unul a fost atribuit firmei Gradinariu Import Export din Bucuresti, potrivit unui anunt al CNADNR, transmite Mediafax.
Fresia va livra autofrezele de curatat zapada, de capacitate medie si mare, in vreme ce firma din Bucuresti va furniza vehiculele echipate pentru interventii speciale.
Achizitia, estimata initial la 180 milioane lei, va costa in total 118,2 milioane lei, fara TVA.
Unitatile vor fi livrate directiilor regionale din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta.
Proiectul, care vizeaza prevenirea si combaterea inzapezirii pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi, este cofinantat din fonduri europene. mai mult
Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:50
Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, vineri, la Atelierele Viitorului, organizate de PSD, ca anul acesta a introdus mai multe criterii pentru acordarea contractelor de deszapezire, iar surpriza a fost ca nu a mai venit nimeni la licitatii.
Dan Sova a aratat ca a preluat CNADNR anul trecut, in plina iarna si a facut cu acest prilej si economii de 30% din bugetul alocat pentru deszapezire.
"Anul acesta, cand am facut bugetul, am scot cu 25% mai mic decat cel de anul trecut, din start, si am introdus criterii, de control, de performanta, si am avut o surpriza foarte interesanta. Nu a mai venit nimeni la licitatie. Cand am introdus criterii gen 'Domnule, cat dai cu antiderapant, atat platesc, cat deszapezesti, atat platesc', nu a mai venit nimeni la licitatie. Am organizat la licitatii pana am cazut jos, in toate felurile posibile, avem doar 56% din teritoriul national acoperit", a declarat Sova.
El a mai aratat ca se vor da si celelalte lucrari, prin negociere direct, firmelor care deja au castigat licitatii, tot procesul urmand a se finaliza pana in 15 noiembrie.
Dan Sova a anuntat ca, incepand din luna aprilie 2014, se va face licitatie internationala pentru deszapezire.
"Va garantez ca toate firmele europene sau romanesti care vor sa fie platite pentru ceea ce deszapezesc si pentru materialul antiderapant imprastiat si nu vor sa fie platiti pe intelegeri (...) vor veni la licitatii", a spus ministrul Marilor Proiecte. mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 17:56
Autoritatile locale au deschis inca din vara sezonul licitatiilor pentru serviciile de deszapezire pentru aceasta iarna. De altfel, graba pentru cheltuirea celor cateva milioane de euro este justificata, daca luam in calcul prognozele meteorologilor europeni, care avertizeaza ca ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani. Business24 prezinta lista celor mai harnice judete in privinta pregatirilor pentru iarna.
Mangalia este primul oras din tara care a luat masuri, in acest an, pentru deszapezirea drumurilor. Mai exact, la jumatatea lunii iulie, autoritatile locale au concesionat gestiunea serviciului public de salubrizare pe raza municipiului, pentru suma de 12 milioane de lei. Firma castigatoare se numeste Polaris M Holding.
Si judetul Mehedinti a atribuit, la sfarsitul lunii iulie, un contract pentru servicii de deszapezire. Mai exact, autoritatile locale vor plati 61 de milioane de lei firmelor Alpha Construct Sistem si Via Vita Constructii, pentru "Realizarea lucrarilor si prestarea serviciilor de intretinere curenta iarna - vara a drumurilor judetene din judetul Mehedinti, pentru perioada 2013 - 2016".
Orasele Bistrita, Resita si cateva comune din judetele Botosani, Sibiu, Cluj au atribuit deja contracte de deszapezire, in timp ce majoritatea licitatiilor pentru astfel de servicii sunt, in prezent, in desfasurare.
Astfel, Argesul pune la bataie 390.000 de lei pentru achizitia de sare industriala, iar municipiul Iasi este dispus sa plateasca 16... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 14:38
Firma Florconstruct, al carei patron, Vasile Florea, este inculpat in dosarul de evaziune fiscala cu materiale de constructii cu un prejudiciu de 9,8 milioane de euro, se numara printre cele patru societati care s-au inscris la licitatia organizata de Primaria Suceava pentru repararea drumurilor.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, joi, ca la licitatia pentru desemnarea firmei care va repara drumurile din municipiu in urmatorii doi ani au fost depuse pana joi, data limita, patru oferte.
El a spus ca au depus oferte firma Tehnica Assits Botosani, in asociere cu o alta firma, asocierea dintre SUCT SA Suceava, Florconstruct SRL Suceava si ConBucovina Suceava, SCCF Timisoara si firma Geiger Romania. Ofertele vor fi analizate de comisia de licitatie, care va stabili castigatorul.
Contractul va fi incheiat pentru o perioada de doi ani si este in valoare de 28 de milioane de lei.
Firma Florconstruct, impreuna cu SUCT SA, a catigat si anul trecut licitatia anuala de reparare a drumurilor din municipiu, contractul fiind de 14 milioane de lei.
Ion Lungu a spus ca a decis organizarea de licitatii multianuale "pentru a se elimina bocajele in activitatea de reparare a drumurior generate de procedura de selectie pentru atribuirea contractelor anuale".
Firma Florconstruct, detinuta de Vasile Florea, are ca obiect principal de activitate "constructii de autostrazi, drumuri si baze sportive".
De asemenea, firma asigura servicii de "salubritate si... mai mult
Joi, 30 Mai 2013, ora 11:26
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Alexandru Nazare a anuntat joi ca a solicitat Corpului de Control al ministerului sa verifice modul in care s-au derulat in 2008 licitatiile pentru acordurile cadru de intretinere multianuala a drumurilor si autostrazilor.
Dispozitia ministrului se intemeiaza si pe solicitarea facuta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Acordurile de intretinere au fost incheiate de CNADNR in anul 2008 pe o perioada de patru ani si au o valoare totala la nivel national de aproximativ un miliard euro.
Contractele vizeaza intretinerea drumurilor nationale pe timp de vara si iarna si au expirat la finele anului trecut, insa CNADNR le-a prelungit pana la 31 martie.
Printre firmele implicate in intretinerea drumurilor se numara Spedition UMB, Tehnostrade, Euroconstruct Trading '98, Argecom, Delta ACM 93, Tel Drum, Gecor, Straco Grup, PA&CO, Vectra Service, Romprest, Colas Drumuri si Consal.
Din valoarea totala a acordurilor de un miliard de euro, CNADNR sustine ca a platit contracte subsecvente in valoare de 254,5 milioane euro.
Nazare a solicitat luni Curtii de Conturi sa verifice derularea tururor contractelor subsecvente din cadrul acordurilor de intretinere a drumurilor si autostrazilor incheiate de CNADNR.
In raportul pe 2010 Curtea de Conturi noteaza o serie de nereguli constatate la CNADNR, in urma unui control care a vizat... mai mult
Joi, 16 Februarie 2012, ora 16:01
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cere Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), printr-o adresa, sa fie imputernicit sa negocieze, fara licitatie, serviciul de salubritate pentru sectorul pe care il conduce, transmite NewsIn.Edilul sectorului 4 spune ca la 31 octombrie 2010 va expira contractul incheiat intre Primaria Sectorului 4 si S.C. Rebu S.A., contract care cuprinde activitatea de salubrizare si deszapezire a 261 de cai publice.Potrivit legii, licitatiile pentru salubrizare sunt organizate de catre CGMB. La sectoarele 2, 3, 5 si 6, contractele de licitatie au fost semnate in 2002 pe cinci ani si prelungite, din 2007, prin acte aditionale, pe cate un an.
Aceste contracte aditionale expira la sfarsitul acestui an si nu mai pot fi prelungite, conform legii, prin acte aditionale.Primaria Capitalei vrea sa organizeze licitatii, dar nu pentru fiecare sector in parte, ci pe patru zone. Aceasta intentie a starnit nemultumirea Primariei sectorului 1, singura care are un contract de salubrizare incheiat in 2007 pe 25 ani.
Deocamdata, licitatiile nu au fost organizate, in ciuda faptului ca apropierea iernii impune gasirea din timp de solutii inclusiv in problema deszapezirii, de care se ocupa tot firmele de salubrizare. mai mult
Marti, 05 Octombrie 2010, ora 11:39