Si in orase mici se obtin contracte mari. Teldrum si Gecor - 21 de milioane de lei pentru reabilitari in Pucioasa

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 14:06
3973 citiri
Si in orase mici se obtin contracte mari. Teldrum si Gecor - 21 de milioane de lei pentru reabilitari in Pucioasa
Statiunea balneara Pucioasa este in plina dezvoltare a zonei turistice

Compania Gecor, in asociere cu Teldrum, a castigat un contract, in valoare de 21,26 milioane de lei (circa 4,8 milioane euro), prin care va reabilita si moderniza drumuri in statiunea truristica Pucioasa.

Contractul face parte din proiectul "Dezvoltarea zonei turistice Pucioasa" si prevede, reabilitarea si modernizarea a 20 de strazi, in lungime totala de circa 22 de kilometri, precum si reabilitarea a doua poduri.

Contractul face parte din proiectul SMIS 15330, finantat prin POR 2007-2013 si a fost atribuit prin licitatie deschisa, la care au fost depuse 11 oferte, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut.

Cine sunt apropiatii firmelor castigatoare

Firma Gecor, specializata in realizarea lucrarilor de drumuri si poduri, este apropiata de fostul senator PSD Catalin Voicu, judecat si condamnat in prima instanta pentru fapte de coruptie.

Gecor a avut anul trecut o cifra de afaceri de 44 milioane de lei (circa 10 milioane de euro) si un profit de aproape 160.000 lei, dupa ce in 2011 a raportat afaceri de 41 milioane de lei si un profit de aproape 119.000 lei.

Compania are incheiate cu CNADNR, in diverse asocieri, contracte de deszapezire pentru iarna 2012-2013, cu o valoare de aproape 38 de milioane de lei.

Si unul dintre aceste contracte cu CNADNR, in valoare de 15 milioane de lei, a fost castigat tot in asociere cu Teldrum, firma apropiata de Liviu Dragnea, vicepremier si presedintele executiv al PSD

Teldrum, contracte cu CNADNR

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a incheiat mai multe contracte, in decembrie 2012, cu Teldrum, in valoare totala de aproape 30 milioane lei (6,7 milioane de euro).

Teldrum, care este in proprietatea apropiatilor lui Liviu Dragnea a semnat mai multe contracte cu Consiliul Judetean Teleorman in perioada in care liderul PSD-ist a fost presedintele acestui consiliu judetean.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pe 6 septembrie 2012, pentru ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnaturi.

Economia orasului Pucioasa se bazeaza pe turism balnear

Orasul Pucioasa este situat in judetul Dambovita, si isi bazeaza activitatea economica pe turism, in apropiere fiind izvoare minerale sulfurice si iodate, iar populatia se ridica la peste 14.000 de locuitori.

Pucioasa, asezat pe cursul mijlociul al vaii Ialomitei, in zona dealurilor subcarpatice, se afla la o distanta aproximativ egala fata de Bucuresti si de Brasov, respectiv circa 100 de km de fiecare.

Prima atestare documentara a orasului dateaza din septembrie 1649, aparand ca "Piatra Pucioasa". Mai apare in documente si in 1759 si in 1790, pe o harta austriaca.

Dupa anul 1828, cand izvoarele sulfuroase au fost descoperite de un medic militar rus, in timpul ocupatiei tariste a Munteniei, Pucioasa s-a dezvoltat ca statiune balneoclimaterica, luand denumirea actuala datorita apelor minerale sulfuroase concentrate, sulful fiind numit popular pucioasa.

Procesul de amenajare a bailor de la Pucioasa a continuat in 1873, cand a participat la Expozitia de la Viena, prilej cu care apele au fost analizate de specialisti austrieci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#dezvoltare turism, #turism Pucioasa, #contracte reabilitare, #reabilitare turism , #Stiri Turism