Firmele care nu vor deszapezi in timp util drumurile nationale, penalizate de CNADNR

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 16:08
1244 citiri
Firmele care nu vor deszapezi in timp util drumurile nationale, penalizate de CNADNR

Constructorii desemnati pentru intretinerea drumurilor vor fi penalizati, din aceasta iarna, cu un procent din valoarea contractului pentru fiecare zi de intarziere pentru nerespectarea timpilor de interventie, conform prevederilor contractuale, au declarat miercuri, pentru NewsIn, surse din MTI, informeaza NewsIn.

"Sectoarele de drum national pe care nu vor fi respectate intervalele de timp stabilite pentru interventie vor fi exceptate de la plata si vor fi aplicate penalizari conform prevederilor contractuale. Criteriile de performanta pentru deszapezire in iarna 2010-2011 au fost stabilite dupa nivele de interventie, in functie de importanta drumurilor nationale" spun reprezentantii ministerului.

Astfel, daca firmele care au fost desemnate prin licitatie sa efectueze intretinerea multianuala vara- iarna pe toate drumurile nationale din tara nu vor efectua deszapezirea in timp util, vor fi aspru sanctionate, prin ordin al ministrului transporturilor.

Potrivit surselor, aproape 100 de milioane de euro sunt prevazuti pentru deszapezire si celelalte lucrari de intretinere ce vor fi executate in iarna 2010-2011.

"In functie de intemperii, suma ar putea sa creasca la 150 milioane de euro, mai mult decat in 2009, cand deszapezirea drumurilor a costat Compania de Drumuri aproape 100 milioane euro. Toate acestea vor greva astfel bugetul lucrarilor pentru intretinerea drumurilor nationale in vara anului viitor. In 2011, bani pentru intretinerea drumurilor nu vor mai fi " mai spun sursele.

#deszapezire penalizari CNADNR firme , #Transporturi