Marea canalizare. Investitie de 26 de milioane de euro pentru retele de apa in sase orase

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 14:45
3417 citiri
Marea canalizare. Investitie de 26 de milioane de euro pentru retele de apa in sase orase
Romania si UE vor investi peste 410 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii apelor uzate din Bucuresti

Judetul Prahova continua investitiile necesare pentru un mediu "verde", dupa un proiect de circa 14,2 milioane de euro, prin care firma germana Passavant-Roediger, detinuta de compania araba Drake & Skull reabiliteaza si extinde statiile de epurare a apei uzate din orasele Campina si Plopeni.

Pentru extinderea in canalizarea din orasele Campina, Banesti, Valenii de Munte, Baicoi, Urlati si Plopeni, investitiile se ridica la aproape 117 milioane de lei (circa 26 de milioane de euro), fara TVA. Cele doua contracte au fost atribuite de Hidro Prahova.

Extindere retea de canalizare din Campina, Banesti si Valenii de Munte

Proiectul prin care vor fi extinse retelele de canalizare din orasele Campina, Banesti si Valenii de Munte, cuprinde toate constructiile necesare, retelele din cele trei localitati care vor fi reabilitate avand 74 de kilometri.

Lucrarile vor fi efectuate de firma prahoveana Cast Banesti, iar proiectul se ridica la 58,5 milioane de lei (circa 13 milioane de euro), fara TVA.

Proiectul era estimat initial la aproape 75 de milioane de lei. Contractul a fost atribuit firmei Cast prin licitatie, fiind depuse 25 de oferte.

Anul trecut, compania a avut afaceri de peste 124 milioane de lei (aproape 27,6 milioane euro) si un profit de 8, 76 milioane lei ( circa 1,95 milioane euro). Afacerile Cast au scazut comparativ cu anul 2011, cand au fost de peste 148 milioane de lei, in scadere fiind si profitul, de la 11,44 milioane de lei.

Compania Cast este implicata si in lucrari de constructie, reabilitare a drumurilor si de deszapezire, conform presei locale.

Investitii similare in Baicoi, Urlati si Plopeni

Investitiile in infrastructura oraselor Baicoi, Urlati si Plopeni se ridica la o suma asemanatoare, respectiv circa 58,4 milioane lei (fara tva). Proiectul prevede extindere retelei de canalizare si colector in localitatile respective, iar valoarea estimata initial se ridica la 82,4 milioane de lei (fara TVA).

La licitatie au fost depuse 27 de oferte, iar contractul a fost atribuit companiei Rominserv.

Proiectul prevede si realizarea si de diferite facilitati, cum ar fi statii de pompare si clorinare.

Rominserv este o companie romaneasca cu activitate in integrarea de servicii industriale de mentenanta, management de proiecte industriale, precum si de dezvoltare tehnica si tehnologica si face parte din grupul Rompetrol.

Proiectele verzi iau amploare

Hidro Prahova a semnat, recent, un contract prin care va reabilita si extinde statiile de epurare a apei uzate din orasele Campina si Plopeni.

Acestor proiecte din judetul Prahova se adauga si construirea statiei de epurare de la Glina, care va avea in grija apa consumata in Bucuresti, fiind cel mai mare proiect de mediu integrat din Romania, cu o investitie care se ridica la 426,5 milioane de euro.

Proiectul statiei de la Glina a fost inceput la mijlocul anilor '80, insa a fost stopat imediat dupa Revolutie, fiind abandonate cateva bazine uriase si constructii gigantice.

De asemenea, in Romania sunt si proiecte pentru depozite ecologice pentru deseuri menajere si industriale.

Astfel, in depozitul de la Balteni, ivestitiile se ridica la aproape 8 milioane de euro, iar unul similar va fi realizat in Iasi.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#investitii infrastructurta, #infrastructura localitati, #investitii prahova , #Investitii