CE va aproba proiecte de 900 milioane de euro pentru reabilitarea liniilor de cale ferata

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 16:26
1903 citiri
CE va aproba proiecte de 900 milioane de euro pentru reabilitarea liniilor de cale ferata

Comisia Europeana va aproba, in urmatoarele saptamani, doua proiecte majore care privesc reabilitarea a 110 kilometri de cale ferata, in valoare totala de 900 milioane de euro, a declarat vineri, la Bruxelles, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Alexandru Nazare s-a intalnit, vineri, la Bruxelles, cu comisarul european responsabil cu politica regionala, Johannes Hahn.

In cadrul discutiilor, cei doi oficiali au abordat tema absorbtiei fondurilor europene pentru infrastructura alocate prin Programul Operational Sectorial - Transporturi 2007 - 2013. Comisarul Hahn si ministrul Nazare au trecut in revista progresele importante facute de MTI in cadrul acestui program in 2011, progrese care au generat o crestere de zece ori a ratei rambursarilor de plati de la Bruxelles fata de 2010, analizand in acelasi timp prioritatile MTI pentru 2012 in acest domeniu.

"Am primit vestea buna ca in urmatoarele saptamani vom primi de la Comisia Europeana aprobarea pe alte doua proiecte majore, de data aceasta proiecte care privesc reabilitarea caii ferate. Sunt doua proiecte, Frontiera - km 614 si Simeria - Coslariu, in valoare de peste 900 milioane de euro, pentru reabilitarea a 110 km de cale ferata. Odata cu aprobarea acestor proiecte, vom putea face deja rambursari pentru ca avem contractele semnate sau in faza finala de licitatie", a declarat Alexandru Nazare.

Totodata, ministrul Transporturilor i-a prezentat lui Johannes Hahn situatia privind efectele negative asupra economiei romanesti generate de caderile masive de zapada din ultimele saptamani, Nazare avansand ca solutie utilizarea fondurilor aferente Programului Operational Sectorial - Transporturi pentru achizitia de echipamente si materiale care sa previna repetarea situatiei din ultimele doua saptamani, dar care sa poata fi folosite si in interventiile de deszapezire pe toate modurile de transport.

"Am evaluat impreuna cu domnul comisar Hahn posibilitatea utilizarii fondurilor din POS - T alocate axei prioritare pentru siguranta traficului in vederea dotarii cu echipamente pentru deszapezirea retelei nationale de drumuri nationale si autostrazi si a liniilor de cale ferata", a adaugat Nazare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#reabilitare cale ferata Romania, #fonduri europene reabilitare cale ferata Romania, #ministrul Transporturilor reabilitare cale ferata , #Accesare fonduri europene