În ultimii ani, din ce în ce mai multe femei aleg calea antreprenoriatului, indiferent că sunt la început de drum sau după ani de experienţă în companii de top. Acesta este un factor determinant în obţinerea egalităţii de şanse şi de tratament egal între femei şi bărbaţi la nivel mondial.
Cu toate că startup-urile fondate de femei primesc doar 3% din totalul de fonduri investite global, numărul femeilor care se implică în antreprenoriat creşte de la un an la altul. Conform ONRC, în 2013, procentul femeilor antreprenor era de 39.45%, în raport cu 39.77%, în 2021.
De asemenea, spre deosebire de anii anteriori, se remarcă o participare semnificativă a femeilor în domeniile tehnice, precum IT şi inginerie, dar şi dorinţa acestora de a lucra în regim freelance sau de a-şi fonda propria afacere. Astfel, iată cinci dintre motivele pentru care femeile fac tranziţia la statutul de antreprenor sau decid să urmeze această cale de la bun început.
1. Existenţa programelor de finanţare care încurajează femeile să intre în sfera antreprenoriatului.
Resursele financiare pot reprezenta un imbold, dar şi un impediment în ceea ce priveşte implementarea unei afaceri. Astfel, Comisia Europeană a lansat un program de finanţare a femeilor care deţin companii în domeniul tehnologiei. Acestea pot obţine un grant de 75.000 de euro, fonduri nerambursabile. Programul Women Tech EU îşi propune să sprijine 50 de startup-uri deep tech,... mai mult
Luni, 13 Septembrie 2021, ora 17:30
Daca esti in cautarea unei partenere de viata cu siguranta iti indrepti atentia catre matrimoniale Romania online. Insa, pentru multi barbati, cautarea unei partenere potrivite poate fi o adevarata provocare in mediul online. Asta deoarece internetul este plin de site-uri matrimoniale Romania femei si nici de aplicatii pentru mobil nu ducem lipsa.
Prin urmare, pentru a te asigura ca iti vei gasi relativ usoor partenera potrivita trebuie sa tii cont de cateva criterii esentiale. Iata patru de care sa tii cont cand esti in cautarea perechii potrivite:
1. Alegerea site-ului potrivit de matrimoniale Romania femei
Prima provocare pe care o vei intalni este alegerea site-ului de matrimoniale Romania femei potrivit nevoilor tale. Aceasta incercare poate parea solicitanta la inceput, daca decizi sa testezi mai multe site-uri. Tocmai de aceea este important sa alegi un singur site, care sa-ti ofere cat mai multe facilitati.
Un astfel de site este Sentimente.ro. Este cel mai mare si de incredere site de dating din Romania. Peste 25.000 de persoane se logheaza zilnic pe Sentimente.ro. Intr-o singura luna, utilizatorii isi trimit peste 10 milioane de mesaje.
Site-ul Sentimente.ro este preferat de multi utilizatori deoarece ofera posibilitatea crearii unui profil complet. Pe baza acestuia, Wally - un algoritm de cautare inteligent - le ofera utilizatorilor sansa de a intalni persoane din acelasi domeniu de interes.
In plus, cum in ultima vreme se pune din ce in ce mai... mai mult
Miercuri, 04 August 2021, ora 17:56
Peste trei sferturi din totalul gospodariilor din Romania (78,2%) aveau acces, in 2020, la reteaua de internet de acasa, in crestere cu 2,5 puncte procentuale fata de anul anterior, releva datele publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).
In aceasta marja de crestere, proportia persoanelor cu varste intre 16 si 74 ani care au folosit vreodata internetul a fost de 85,9%, mai mult cu 3,6 puncte procentuale comparativ cu datele din 2019.
Potrivit sursei citate, din totalul gospodariilor cu acces la reteaua de internet de acasa, 84,4% erau din mediul urban, in timp ce in mediul rural ponderea se situa la 69,7%.
In profil teritorial, conectarea la internet a fost mai raspandita in randul gospodariilor din regiunea Bucuresti-Ilfov (peste 8 din 9 gospodarii), urmata de regiunile Vest (84,9%) si Nord-Vest (81,9%). La polul opus, cu cele mai mici ponderi, se situau regiunile Sud-Est (72,4%), Nord-Est (73,6%) si Sud-Muntenia (74,3%).
Datele INS evidentiaza faptul ca tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasa sunt in proportie de 77,5% cele broadband fixe (conexiunile de banda larga fixe), urmate de conexiunile broadband mobile (66,3%) si de conexiunile narrowband (13,6%).
Dintre utilizatorii curenti, opt din zece (79,1%) foloseau in 2020 internetul cu frecventa zilnica sau aproape zilnica, in crestere cu 2,1 puncte procentuale fata de anul anterior (79,1% fata de 77%).
In acelasi timp, pe regiuni de dezvoltare, ponderea... mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 10:13
Peste trei sferturi dintre gospodariile din Romania, respectiv 75,7%, au acces la reteaua de Internet de acasa in 2019, in crestere cu 3,3 puncte procentuale fata de anul anterior, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Conform INS, circa 61,8% din totalul gospodariilor din Romania care au acces la reteaua de Internet de acasa sunt localizate in mediul urban.
In profil teritorial, conectarea la Internet a fost mai raspandita in cadrul gospodariilor din regiunea Bucuresti-Ilfov (aproape 6 din 7 gospodarii au acces la Internet de acasa), urmata de regiunile Vest si Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt inregistrate de regiunile Nord-Est (70,6%) si Sud-Muntenia (70,9%).
Tipurile de conexiune folosite la accesarea Internetului de acasa sunt in proportie de 78,4% conexiunile broadband fixe (conexiunile de banda larga fixe), urmate de conexiunile broadband mobile (64,2%) si de conexiunile narrowband (9,7%).
Din totalul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 ani, proportia celor care au folosit vreodata Internetul a fost de 82,3%, din care 89,4% in ultimele 3 luni. Dintre utilizatorii curenti, 77% folosesc Internetul cu frecventa zilnica sau aproape zilnica, in crestere cu 1,5 puncte procentuale fata de anul anterior (77% fata de 75,5%).
Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodata Internetul a fost de 91,7% in regiunea Vest care constituie cel mai ridicat procent din tara, urmata de regiunile... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 15:08
In 45% dintre marile companii, proportia de femei care lucreaza in departamentele de securitate IT este mai mica decat cea din cazul restului de departamente ale companiei.
Cu toate acestea, doar 37% dintre aceste organizatii au pus in aplicare sau au luat in calcul programe care sa aduca mai multe femei in securitatea cibernetica, arata un studiu realizat de 451 Research in randul liderilor din domeniul securitatii.
O forta de munca diversa aduce noi talente intr-o organizatie, precum si rezultate mai bune de business. De exemplu, cele mai diverse intreprinderi la nivel mondial obtin venituri mai mari cu 19 puncte procentuale din inovatie.
Acest lucru face ideea de egalitate de gen nu doar o problema de etica, ci si un factor important pentru eficienta afacerii. Pentru a ajuta femeile sa aiba succes in afaceri si sa progreseze in cariera, exista initiative in diferite domenii, cum ar fi tehnologiile sau antreprenoriatul.
In ciuda unor initiative in domeniul diversitatii, femeile constituie 39% din forta de munca si ocupa doar 25% dintre posturile de conducere din lume, in general. Securitatea cibernetica, precum si IT-ul in general, sunt considerate, de multe ori, un domeniu dominat de barbati.
Aceasta perceptie ar putea fi o bariera care impiedica femeile sa intre in industrie. Potrivit raportului 451 Research, "Securitatea cibernetica, vazuta prin ochii unui CISO (Chief Information Security Officer). Perspective asupra unui rol", comandat de Kaspersky,... mai mult
Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 19:12
Daca ai un blog si vrei sa participi la unul dintre cele mai importante evenimente de leadership si dezvoltare personala si profesionala pentru femei, aplica pentru un bilet gratuit la conferinta care iti aduce informatii utile despre leadership, branding personal, antreprenoriat si nu numai.
Despre editia a IX-a a conferintei Femei de cariera - Leadership feminin
Evenimentul, ajuns la a IX-a editie, se adreseaza tuturor femeilor interesate de o cariera de succes, atat ca angajate, cat si ca detinatoare ale unor afaceri, dar si celor si care vor sa dobandeasca abilitati de leader.
Cateva avantaje
- Obtii informatii utile si relevante despre afaceri, leasership, cariera si antreprenoriat
- Discuti direct cu speakeri care iti vor raspunde la intrebarile pe care le ai cu privire la crearea si cresterea unei afaceri
- In cadrul evenimentului, poti cunoaste si alte femei pasionate de afaceri si dornice sa schimbe idei referitoare la cariera, antreprenoriat si business, dar si legate de provocarile pe care le intampina femeile in aceste domenii
- Poti face rost de contacte utile. Participarea la astfel de evenimente poate sa te ajute sa intri in contact cu potentiali parteneri sau clienti.
- Poti profita de sesiunea de networking pentru a schimba cat mai multe carti de vizita si idei!
Speakeri si teme
Mariana Bradescu (managing partner PIATRAONLINE) - Cum iti mentii nivelul de entuziasm si forta de munca la cote maxime intr-un business din 2018... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 14:55
In 65,6% dintre gospodariile din Romania se gaseste un calculator, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Totodata, 68,6% dintre romani au acces la Internet.
In mediul urban, 75,9% dintre gospodarii sunt dotate cu calculator, fata de doar 51,9%, in mediul rural, potrivit INS. Cele mai mari ponderi ale dotarii locuintelor cu calculatoare s-au inregistrat in: Bucuresti-Ilfov (82,6%), Vest (73,2%) si Nord-Vest (72%).
La polul opus, cele mai putine gospodarii in care exista calculator sunt in regiunile Nord-Est (57,8%) si Sud-Muntenia (58,6%). In restul tarii, intre 50% si 70% din locuinte sunt dotate cu cel putin un calculator.
In anul 2017, din totalul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 ani, 72,5% au folosit cel putin o data un calculator. In mediul urban, numarul utilizatorilor de calculator este de 1,7 ori mai mare, in comparatie cu mediul rural.
Proportia barbatilor care utilizeaza calculatorul este 73,8%, mai mare decat cea a femeilor, care e de 71,3%.
Statistca arata si ca majoritatea persoanelor tinere, din grupa de varsta 16-34 ani (91,5%), folosesc calculatorul. Comparativ, doar 44,8% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 ani o fac. Varsta la care tinerii incep sa utilizeze calculatorul este in scadere.
Si mai multi romani au acces la Internet
Mai mult de doua din trei gospodarii din Romania (68,6%) au avut, in acest an, acces la Internet de acasa. Fata de anul 2016, procentul gospodarii conectate a... mai mult
Luni, 04 Decembrie 2017, ora 13:30
Trei foste angajate ale companiei Google au dat gigantul in judecata, pe motiv ca salariile pe care le plateste femeilor sunt mai mici decat cele pe care le incaseaza barbatii aflati pe pozitii similare.
Cele trei sustin ca Google este constienta de situatie, insa nu a facut nimic pentru a o remedia, arata BBC.
Procesul vine intr-un moment in care companiile din Sillicon Valley sunt in centrul unui scandal imens, fiind acuzate de discriminare pe baza de sex. Inclusiv Google este anchetata de Departamentul Muncii din SUA, legat de practicile sale.
"E timpul sa nu mai ignoram aceste probleme", afirma Kelly Ellis, fost inginer de software la Google, una dintre cele trei femei care au dat compania in judecata.
Aceasta a scris pe Twitter ca spera ca actiunea din justitie sa forteze Google si alte companii sa-si schimbe practicile.
Cele trei femei sustin ca angajatele sunt discriminate in cadrul companiei, ca sunt mai prost platite, ca oportunitatile de promovare sunt limitate in cazul lor, comparativ cu angajatii de sex masculin.
Ellis, de exemplu, a fost angajata in 2010, in acelasi timp cu un barbat cu experienta similara, spune ea. Insa acestuia i s-a oferit un post mai bun, aflat mai sus in ierarhia companiei. Patru ani mai tarziu, Ellis a parasit compania, satula de "cultura sexista", dupa cum s-a exprimat ea.
Google sustine ca nu se face vinovata de aceste acuzatii, ca procesele de angajare si promovare sunt extrem de riguroase si ca nu se fac... mai mult
Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 11:34
Web World Wide, adica Internetul, a fost cucerit de femei. La provocarile lumii virtuale, din ce in ce mai extinse, femeile au raspuns cu entuziasm.
Asa se face ca in prezent, 56% dintre utilizatorii Twitter sunt femei si tot ele reprezinta peste jumatate din abonatii Facebook, si fac legea pe Pinterest, unde peste 70% dintre utilizatori sunt femei.
Partea cea mai interesanta este ca nici unul din aceste servicii nu a luat in calcul ponderea femeilor care vor apela la aceste retele sociale. Mai mult, ca o ironie, Facebook, Twitter si Pinterest au fost create de barbati, scrie tech.fortune.cnn.com.
Citeste mai multe despre Ziare.com pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 17:16