Nisa: Femei fortate sa se dezbrace de burkini de catre politisti inarmati

Miercuri, 24 August 2016, ora 13:25
738 citiri

Doua femei musulmane au fost amendate si puse in public sa se dezbrace de controversatul costum de baie de tip burkini, dupa ce autoritatile locale din Nisa au interzis, in urma cu o saptamana, purtarea acestuia pe plajele orasului.

Autoritatile locale din mai multe orase franceze, printre care se numara Nisa si Cannes, au adoptat recent interdictii privind purtarea costumului de baie burkini, atragand atentia asupra imbracamintei religioase in contextul celor mai recente atacuri teroriste care au zguduit Franta. De asemenea, autoritatile locale au sustinut ca purtarea burkini contravine principiilor seculare ale statului francez, informeaza The Guardian.

In acest context, pe Internet au aparut imagini cu politisti inarmati care obliga o femeie sa se dezbrace de burkini pe o plaja aflata in apropiere de Promenade des Anglais, unde 86 de persoane si-au pierdut viata in atacul de la Nisa.

De asemenea, politistii au amendat marti o alta femeie musulmana, pentru ca purta colanti ...citeste mai departe despre "Nisa: Femei fortate sa se dezbrace de burkini de catre politisti inarmati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi Franta burkini , #Stiri International