STUDIU: Aproape opt milioane de romani joaca jocuri video, fie din plictiseala sau pentru a se relaxa

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 10:42
958 citiri
STUDIU: Aproape opt milioane de romani joaca jocuri video, fie din plictiseala sau pentru a se relaxa
Foto: Pixabay.com

Aproape opt milioane de romani joaca jocuri video pe smarphone-uri, tablete, PC-uri si console, se arata in studiul "Utilizatorii de jocuri video din Romania" realizat de Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (RGDA).

Astfel ca, dintre cei 7,9 milioane de romani cu varste intre 15 si 64 de ani, mai mult de jumatate (52%) sunt barbati si 48% sunt femei. Totodata, 39% dintre jucatorii adulti au studii superioare (facultate sau studii postuniversitare), aproape jumatate (48%) dintre acestia sunt casatoriti sau in uniune consensuala.

Un roman se joaca, in medie, pe 2 - 3 dispozitive, in timp ce platformele cele mai populare pe care romanii le utilizeaza sunt:

* telefonul mobil (64%),* PC/laptop (60%),* tablete (20%)* console (15,5%).

In plus, jocurile online sunt preferate de 14,3% dintre jucatori, iar jocurile din social media, 6,7% dintre acestia.

Comportamentul de cumparare al romanilor

Cu privire la achizitia de jocuri video, 45% dintre romani platesc pentru acestea, in timp ce 55% prefera sa le descarce de pe torenti. Cei care cumpara jocuri video o fac in special din magazinele online, precum Steam, Epic Store (63%), le cumpara noi din magazine (53%) sau second hand (27%).

De asemenea, dintre cei care se joaca pe consola:

* 48% utilizeaza Playstation 4,* 18% Xbox One,* 10% Playstation 3* 9% Nintendo Switch.

Peste doua treimi (68%) din totalul jucatorilor de console platesc lunar 46 de lei.

Printre jucatorii de jocuri mobile, cel mai des intalnit sistem de operare este Android (78%), mentionat la o distanta considerabila de iOS (15%), iar suma cheltuita intr-o luna pentru jocurile pentru telefoanele mobile este de aproximativ 9 lei.

Pentru romanii care se joaca pe PC sau laptop, Windows este sistemul de operare cel mai des utilizat (93%) si suma pe care o cheltuie intr-o luna acestia pentru jocurile pe PC este de aproximativ 24 de lei.

Jocurile ne relaxeaza

Sapte din zece jucatori au ca motiv principal pentru a se juca dorinta de a se relaxa dupa o zi grea, in timp ce pentru cinci din zece jocuri sunt un hobby. In acelasi timp, 40% dintre cei chestionati afirma ca se joaca pentru a scapa de plictiseala, in timp ce 30% o fac pentru a invata ceva nou.

Aproape toti respondentii au ca loc preferat pentru a se juca intimitatea propriei case, 21% mentionand ca se joaca si la prieteni acasa, iar 15% in transportul in comun.

De asemenea, jocurile multiplayer sunt preferate de catre 53% dintre respondenti ...citeste mai departe despre "STUDIU: Aproape opt milioane de romani joaca jocuri video, fie din plictiseala sau pentru a se relaxa" pe Ziare.com

#jocuri video Romania, #pasionati jocuri video, #studiu jocuri video , #Stiri Internet