Va reusi presedintele PSD sa dea asaltul final asupra sistemului de justitie? Intreaga societate e in asteptare. Singurul care face pasi importanti pentru consolidarea puterii personale in aceste zile pare a fi premierul Mihai Tudose.
Demiterea sefului ANAF a fost un gest puternic de fronda in raport cu Liviu Dragnea. Acesta din urma a inghitit galusca si a cedat. Cumva, e legat de maini si de picioare. Din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor are tot mai putina influenta in aceste zile.
PSD e un partid contestat puternic pe mai multe paliere din societate. Haosul creat cu propunerile de impozitare, nesiguranta si promisiunile neonorate fata de proprii alegatori, toate acestea au impins formatiunea social-democrata intr-o perpetua defensiva.
In opinia mea, Liviu Dragnea e foarte aproape de momentul in care va pierde controlul asupra partidului. Nu mai detine parghia de control asupra executivului, iar scandalul Tel Drum va avea efecte si in plan politic.
Un alt mare esec al lui Liviu Dragnea este incapacitatea comisiei de ancheta din Parlament de a o aduce la audieri pe Codruta Kovesi. Trebuie amintit faptul ca acesta a fost obiectivul principal al comisiei, acela de a o "umili" pe sefa DNA si de a o pune, in mod simbolic, intr-o pozitie de inferioritate in fata alesilor PSD. Refuzul ei si blocajul de la nivelul comisiei parlamentare reprezinta un nou esec pentru Liviu Dragnea care nu poate arata opiniei publice cine este seful.
La fel ca inainte de... mai mult
Joi, 20 Iulie 2017, ora 13:02
Caderea motiunii ar fi pentru Dragnea si pentru camarila sa inceputul dezastrului. Intregul activ PSD ar avea dreptul sa-l intrebe direct: unde ne-ai adus, sefu'?
Ganditi-va numai la situatie: Grindeanu ajuns sa nu-i mai dea socoteala jupanului si nici sa se mai lase evaluat, alaturi de un Ponta care de mult il asteapta la cotitura pe prietenul Dragnea, avand destule polite mai vechi de platit!
Dar cel mai grav e programul de guvernare, pe care in opinia mea nu va mai ezita nimeni sa-l declare nesustenabil, facut de amatori, de neprofesionisti, gata sa proslaveasca tot ce face partidul mai stralucitor si sa ascunda tot ce-l arunca in ceata.
In opinia mea, dupa cateva luni bune de guvernare, programul va trebui ajustat din temelii sau sters cu buretele si facut altul. Partea dificila este ca un eventual nou program nu poate sa se atinga de majorarile salariale, ci numai sa descopere sau sa creeze resursele necesare. Nu-i usor!
Dar pana sa ajungem la programe, premierul va trebui sa-si regrupeze propriul guvern imediat ce - eventual - caderea motiunii va deveni oficiala. La ora cand scriu aceste randuri, televiziunile titreza faptul ca 41 deputati si senatori sunt alaturi de Grindeanu. Ar fi suficienti pentru a contracara cei 14 cu care se afla coalitia in avantaj.
Dar nu stie nimeni cine se mai gandeste pana in ziua votului, cine se ragandeste in ultima clipa, cine se lasa atras de promisiunile mercantilo-politice ale lui Dragnea si cine simte compasiune... mai mult
Luni, 19 Iunie 2017, ora 14:24
Proiectul de buget pe anul 2017, prezentat de Ministerul de Finante, estimeaza o crestere economica de 5,2%, revizuita in scadere fata de programul de guvernare al PSD, care estima 5,5%, iar deficitul este prognozat la 2,9% din PIB de catre Guvern, fata de cele 2,7 procente promise de social-democrati, in timp ce si inflatia este revizuita in crestere.
Ministerul Educatiei primeste in 2017 mai putini bani decat in 2016, desi PSD promitea o crestere, ca si in cazul Ministerului Apararii.
Astfel, programul economic al PSD, prezentat de Liviu Dragnea in timpul campaniei electorale, estima cresterea economica a Romaniei la 5,5%, iar programul de guvernare transmis Parlamentului prevedea un ritm sustinut de 5,5% pentru intreaga perioada 2017-2020.
In proiectul de buget prezentat public de Ministerul de Finante, cresterea economica este prognozata la 5,2%, cu un PIB de 815,195 miliarde de lei.
O alta diferenta apare la calcularea deficitului. Social-democratii s-au angajat ca acesta sa fie tinut la aproximativ 2,7% din PIB, sub tinta impusa de UE, de 3%. Guvernul prevede insa un deficit estimat de 2,96% din PIB pe cash si de 2,99% in sistem european. Programul de guvernare al PSD nu precizeaza in ce sistem a fost calculat deficitul de catre social-democrati.
Sunt diferente intre cele doua documente si la capitolul venituri/cheltuieli, insa ele sunt minore. Astfel, social-democratii doreau cheltuieli de 275,6 miliarde lei si venituri de 253,7 miliarde lei.... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 13:52
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, promite ca Bucurestiul va avea centura ocolitoare cu patru benzi si o autostrada inel de 102 km, dar si 300 de crese, daca partidul sau castiga alegerile si intra la guvernare.
Liderul social-democrat nu i-a ratat in promisiunile de campanie nici pe studenti si a promis ca PSD va implementa programul de burse pentru tineri al Primariei Capitalei la nivel national.
"Guvernul va veni cu o oferta la cele doua initiative care mi se par foarte bune. Pentru studentii care aleg sa aplice, sa primeasca o bursa pentru ca stau in gazda si ajuta persoane in varsta Guvernul va veni in completare cu o suma egala. Studentul poate sa aiba nu 500 de lei, ci 1.000 de lei.
De asemenea, pentru studentul care chiar daca nu sta in gazda la un pensionar, dar alege sa ofere meditatii pentru copii Guvernul va veni in completare exact cu aceeasi suma: cu 500 de lei. Dar nu numai pentru Bucuresti, ci in toata tara pentru ca e un mijloc sanatos pe de o parte pentru a ...citeste mai departe despre "Marile promisiuni ale PSD pentru Bucuresti: 300 de crese, centura cu patru benzi si autostrada-inel de 100 de km" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 23:10