Ciolos ii da replica lui Dragnea: PSD vrea sa-si justifice esecul cu o manipulare ieftina

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 17:15
767 citiri
Ciolos ii da replica lui Dragnea: PSD vrea sa-si justifice esecul cu o manipulare ieftina
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos a scris, marti, ca decizia de a renunta in 2017 la taxa pe stalp si de a elimina supraacciza la carburanti a fost luata de PSD si i-a cerut lui Liviu Dragnea sa recunoasca "falimentul programului de guvernare si minciunile din campania electorala".

"Guvernul a ajuns la fundul sacului, insa domnul Liviu Dragnea tot nu reuseste sa inteleaga ca situatia financiara grea prin care a inceput sa treaca Romania este consecinta aplicarii programului de guvernare 'din scoarta in scoarta'. Cheltuieli fara masura, incompetenta, incapacitate de a guverna responsabil si o politica fiscala dezastruoasa.

'Greaua mostenire', prin care PSD vrea sa isi justifice esecul, este inca o manipulare ieftina. Decizia de a renunta in 2017 la taxa pe stalp si de a elimina supraacciza la carburanti a fost luata de partidul domnului Dragnea, prin Codul Fiscal votat de Parlamentul in care PSD avea majoritatea", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea a facut promisiuni electorale "fara acoperire, a castigat voturi mintind oamenii", iar dupa alegeri si cu doar cateva zile inainte de instalarea guvernului PSD a venit sa-i ceara sa modifice Codul fiscal pentru a mentine taxe care conform legii urmau sa fie eliminate.

"Responsabilitatea intreaga pentru lipsa de coerenta se gaseste la PSD. Cum puteam noi, impotriva oricaror reguli de predictibilitate, sa modificam in decembrie 2016 prin ordonanta de urgenta, la 'rugamintea' domnului Dragnea, o decizie a Parlamentului doar pentru ca PSD-ului nu-i mai ieseau calculele trambitate in campania electorala? Cetatenii ne-ar fi judecat aspru daca dupa alegeri - cand un nou guvern isi pregatea bugetul - am fi luat o asemenea decizie cu impact major.

Faptul ca domnul Dragnea mai inventeaza o 'gaura' in buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor noastre este o ironie a sortii. Acum se vede clar, prin anuntul rectificarii bugetare, cine si cum face adevaratele gauri in bugetul tarii", a adaugat Ciolos.

In opinia sa, presedintele PSD trebuie acum "sa-si asume gaurile la buget facute in ultimele opt luni prin decizii populiste fara sa tina cont de faptul ca o tara trebuie guvernata in asa fel incat sa nu se amaneteze bunastarea cetatenilor pe termen scurt, mediu si lung".

"Domnule Dragnea, 2+2 nu fac 7 nici macar cand ati castigat alegerile. Recunoasteti falimentul programului de guvernare si minciunile din campania electorala pana cand nu va fi prea tarziu sa corectat ...citeste mai departe despre "Ciolos ii da replica lui Dragnea: PSD vrea sa-si justifice esecul cu o manipulare ieftina" pe Ziare.com

#Ciolos supraacciza Dragnea PSD Tudose , #Stiri Guvern