Procentul produselor digitale vândute pe parcursul ultimilor ani, la nivel global, este în continuă creștere. Vorbim despre materiale PDF, cursuri video, masterclass, workshop-uri și sesiuni înregistrate, achiziționate în scop educativ.
Gomag vine în întâmpinarea nevoilor exprimate de creatorii de conținut digital premium cu o nouă aplicație, nativă în platforma de comerț electronic.
Aplicația Cursuri Online oferă posibilitatea oricărui creator de produse digitale să își deschidă un magazin online specializat pe această nisă. Noua aplicație este accesibilă gratuit pentru orice posesor de abonament Gomag.
Cum funcționează aplicația Cursuri Online?
Aplicația Gomag Cursuri Online funcționează la fel de simplu ca un plugin obișnuit, fără a fi nevoie să îl instalezi manual.
Odată ce aceasta este activată în Gomag Apps (magazinul de aplicații al platformei), în secțiunea “adăugare produs” apare opțiunea nouă “produs digital”. Adăugarea propriu-zisă se face exact la fel ca pentru un produs fizic, cu excepția zonei de încărcare a conținutului digital.
Acum, în secțiunea “Conținut digital” poți să adaugi paginile cursului digital, să le ordonezi și să le optimizezi inclusiv cu un editor avansat, care îți permite să afișezi, de exemplu, produse upsell/cross-sell în interiorul lecțiilor, formulare de cerere a unei recenzii, conținut text, cronometre etc.
Tot din această secțiune... mai mult
Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 14:34
Experienta anului trecut a facut multe persoane sa-si reinventeze spatiul de lucru si sa creeze din acesta un loc confortabil si optimizat atat pentru nevoile taskurilor zilnice, cat si pentru socializarea online sau pentru educatia non-formala pe care o includeau in mod normal in programul de dupa job. Dar nu numai angajatii si-au schimbat obiceiurile, ci si antreprenorii sau corporatiile din domeniul trainingurilor, care au fost nevoiti sa se adapteze rapid si sa gaseasca solutii prin care sa-si poata transmite online cursurile, la o calitate cel putin la fel de buna precum o faceau atunci cand acestea se desfasurau live.
Daca te afli in aceasta situatie, ti-am pregatit 4 sfaturi prin care poti transmite continut online la un nivel profesionist atat vizual, cat si audio, din confortul casei tale, catre cei interesati de cursurile pe care tu, ca antreprenor in domeniu, vrei sa continui sa le oferi unui public cat mai larg.
1. Imaginea este totul
Intr-o perioada in care imaginea digitala este cea care ne apropie de cei dragi si tu, ca antreprenor, poti obtine apropierea fata de cursantii tai prin afisarea unei imagini clare, care le permite participantilor sa te vada cat mai clar si sa simta ca te pot cunoaste. Foloseste o camera video pentru videoconferinte, care iti va ajuta cursantii sa te vada si sa perceapa informatiile tale mult mai clar, acest lucru construind si increderea pe care ei o au in tine. O camera destinata videoconferintelor ce are inclus in... mai mult
Vineri, 18 Iunie 2021, ora 19:11
Vrei sa inveti limba engleza pentru a-ti construi o cariera in domeniul dorit? Daca tracul este cel care te impiedica in procesul de invatare, inscrie-te la cursuri engleza si depaseste cu succes acest obstacol. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa asimilezi eficient informatiile primite la cursuri!
1. Iubeste limba engleza
Inainte de toate, invata sa iubesti limba engleza! Daca te-ai hotarat sa apelezi la grila de cursuri de engleza, inseamna ca ai niste obiective de atins. Acestea se vor realiza doar atunci cand vei invata din placere si vei ajunge sa te indragostesti de limba engleza. Te-ai gandit vreodata si la aceasta abordare?
Reitereaza urmatoarea afirmatie pe parcursul fiecarei zile, ori de cate ori poti, mai ales inainte de culcare si dimineata imediat dupa trezire: "Sunt expert/-a in limba engleza. Iubesc limba engleza." O afirmatie pozitiva, repetata suficient, programeaza subconstientul tau pentru a realiza acel deziderat si in realitate. Asadar, mintea ta va accepta ca adevarata informatia primita si tot procesul de invatare al limbii engleze nu ti se va mai parea dificil sau plictisitor.
2. Vorbeste, vorbeste, vorbeste
Pentru a invata orice limba straina, trebuie sa vorbesti. Cu cat vei vorbi mai mult, cu atat vei scapa de inertia care te impiedica sa comunici fluent. Tehnicile moderne folosite in prezent in programele de cursuri de engleza pun accent pe aspectul comunicarii.
Vorbeste cu colegii tai de la curs sau de la munca, cu... mai mult
Luni, 10 Mai 2021, ora 17:23
Nu este niciun secret faptul ca tinerii au nevoie sa invete mult mai multe lucruri decat cele inscrise in programa scolara. Din acest motiv, au nevoie de Success Academy, o "altfel" de scoala, care ofera cursuri online copii si adolescenti, menite sa ii ajute pe acestia sa se descurce in lumea reala.
Success Academy este singura scoala din Romania care tine cont de cerintele mediului business, unde tinerii participa la cursuri de dezvoltare personala predate de trainerii cu peste 17 ani de experienta in domeniu. Aici cursantii dobandesc cunostinte de ordin teoretic si practic, menite sa vina in completarea programei scolare traditionale.
In ce constau cursurile online pentru copii?
In cadrul Academiei, se utilizeaza o metoda inovativa de predare, invatarea experientiala. Cu ajutorul exercitiilor de grup, a jocurilor si a experimentelor, tinerii descopera lucruri noi si extrem de utile despre ei insisi. Datorita stilului interactiv de invatare, informatiile acumulate sunt stocate in memoria de lunga durata, de unde cursantii Success Academy le pot accesa oricand.
Trainerii Success Academy stiu ca dezvoltarea personala este un proces individual si de lunga durata, motiv pentru care structura acestor cursuri online pentru copii este adaptata in functie de participanti. Cu toate acestea, de fiecare data, se urmareste dezvoltarea personala si profesionala pe urmatoarele directii:
*Auto-cunoastere (inteligenta intrapersonala);
*Comunicare si relationare... mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 18:18
SCOALA IT, program educational IT 100% romanesc, cu peste 11 ani de experienta de predare, a lansat cursurile online intr-un sistem gratuit, ca suport pentru toti cei care stau in aceste momente acasa.
In aceasta perioada in care copiii nu merg la scoala si sunt nevoiti sa invete de acasa, sa se conecteze online la clase digitale si sa isi incarce temele in cloud, avem nevoie de tehnologie mai mult ca niciodata.
Astfel, in parteneriat cu F64 si Lenovo, pe www.scoalait.ro vor fi oferite cursuri de robotica si programare, experimente distractive si proiecte educationale, dar si provocari pentru acasa, proiecte pentru copii si parinti.
Iar pentru a reduce timpul petrecut de cei mici in fata ecranelor, materialele video vor fi scurte, de 4-8 minute. De asemenea, nu va fi necesara autentificarea la o anumita ora, caci acestea nu sunt live si vor putea fi accesate oricand si de oricate ori se doreste, utilizatorii avand acces la intreaga galerie video.
Imbunatatirea educatiei, a modului de predare si a procesului de invatare cu ajutorul tehnologiei reprezinta un subiect dezbatut intens in societatea romaneasca actuala. De-a lungul ultimului deceniu, a devenit clar ca tehnica de calcul reprezinta o parte integrata a vietii contemporane, iar utilizarea ei in mod corect poate aduce beneficii uriase - atat individului, cat si societatii.
Mai putin dezbatuta a fost insa necesitatea unei educatii pe tema tehnologiei, al carei rol este acela de a asigura publicului... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 17:13
Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" a decis, duminica, suspendarea cursurilor, lucrarilor practice si a examenelor pentru toti studentii facultatii incepand de luni pana la data de 31 martie.
"Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti intrunit in regim de urgenta, in data de 08.03.2020 ora 13.00, hotaraste: Suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situatii de Urgenta", arata un anunt postat pe site-ul institutiei.
Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, duminica, decizia de a interzice accesul in spitale al studentilor si al apartinatorilor pacientilor, pana la data de 31 martie.
"Multe spitale au amfiteatre si studentii vin in numar mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale si pacientii, consideram ca aceasta masura e necesara", a declarat Arafat intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul MAI.
El a mai spus ca toate scolile in care sunt raportate cazuri de infectii cu noul coronavirus vor fi inchise. In acelasi timp, evenimentele cu un numar mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise... mai mult
Duminica, 08 Martie 2020, ora 15:18
Desi exista numeroase cursuri SEO in Romania, majoritatea covarsitoare a acestora se desfasoara online, nu dureaza mai mult de cateva ore, iar informatiile prezentate in cadrul lor nu sunt actualizate. Acest lucru se intampla deoarece, de obicei, ele sunt sustinute de cvasi-profesionisti in ale marketing-ului online, de cele mai multe ori autodidacti sau care, in orice caz, nu au o experienta vasta in ceea ce priveste lucrul cu proiecte din diverse domenii.
Din fericire, exista si exceptii, iar cursurile SEO reunite sub "cupola" Jedi SEO School sunt cel mai notabil exemplu. Acestea dureaza doua luni, se ocupa inclusiv de conceptul "the new SEO 2019" si sunt tinute de Ovidiu Joita, CEO si founder iAgency, cu o experienta de peste 15 ani pe aceasta piata extrem de competitiva.
In cadrul acestor cursuri SEO, vei afla atat despre "clasica" optimizare on page si off page, cat si despre indicatorii de User Experience si valoarea brandului in SEO. Acesti ultimi doi metrici sunt luati din ce in ce mai mult in considerare de catre Google, atunci cand ierarhizeaza site-urile in paginile sale de rezultate.
De altfel, in ultima perioada, optimizarea SEO s-a transformat dintr-o activitate preponderent tehnica, in care era suficient sa folosesti de multe ori cuvinte cheie si sa creezi backlink-uri, intr-o activitate mult mai complexa, care de multe ori se confunda cu marketing-ul online. In ziua de astazi, accentul se pune pe utilizator, pe experienta de navigare a acestuia si... mai mult
Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 10:17
Banca Comerciala Romana declara octombrie Luna Educatiei Financiare si isi propune sa ofere cursuri de educatie financiara pentru 50.000 de romani, conform unui comunicat.
BCR sustine ca vine in ajutorul romanilor cu un program intens si variat cu activitati financiare pentru toate grupele de varste.
Astfel, in octombrie, profesorii de educatie financiara a BCR vor sustine ateliere la nivel national, in fiecare zi a lunii, cu scopul de a-i ajuta pe romani sa-si inteleaga mai bine deciziile financiare. Pe langa atelierele de la sediile BCR, profesorii Scolii de Bani vor mai fi prezenti si in companii si institutii, unde vor sustine ateliere angajatilor, in universitati, licee si scoli, dar si in mai multe orase din tara cu caravana FLIP.
In continuarea acestui demers, BCR lanseaza si provocarea online #31dayschallenge unde toti cei interesati de sfaturi financiare practice si utile se pot inscrie la un newsletter special pe scoaladebani.ro si vor primi zilnic cate un sfat financiar creat de profesorii BCR.
Pentru a atrage atentia asupra nevoii de educatie financiara in Romania si pentru a anunta finalizarea Lunii Educatiei Financiare, pe 31 octombrie, de la ora 11:00, BCR anunta Ora educatiei financiare si ne invita pe fiecare dintre noi sa ne acordam un ragaz pentru a ne gandi la deciziile noastre bugetare si cum ne influenteaza acestea viata. Pe parcursul acestei ore, vor fi sustinute ateliere de educatie financiara simultan in intreaga tara. Toti cei care... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:47
Pentru pregatirea profesionala a angajatilor lor, companiile prezente in Romania aloca in medie 1097 euro/ persoana anual pentru angajatii cu functie de management si 483 euro/ persoana anual pentru cei cu rol de executie, releva "L&D Industry Survey - Romania 2019".
Prima si singura cercetare cantitativa ce masoara tendintele in materie de invatare si dezvoltare / learning & development (L&D) din tara noastra a fost realizata, pentru platforma Learning Network, de Valeriu Frunzaru, Conferentiar si Prodecan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, si Maria Predoiu, Antreprenor EdTech si Presedinte al Senatului IAA Romania.
Cursurile la care angajatii romani participa cel mai mult sunt cele de comunicare, leadership si business & management, peste 55% dintre respondenti confirmand ca au derulat in companiile lor astfel de programe.
Tematici precum marketing, creativitate & inovare sau well-being sunt inca destul de putin cautate de companii, doar o treime dintre respondenti optand pentru astfel de programe pentru angajatii lor.
"Intr-o realitate cu transformari profunde, intr-un moment in care atat la nivel local, cat si global criza fortei de munca pregatite sa faca fata provocarilor viitorului este din ce in ce mai vizibila, programele de L&D sunt indispensabile oricarei companii, pentru o dezvoltare profitabila si sustenabila. Dar cum putem dezvolta sectorul L&D fara a avea o imagine de ansamblu a acestei industrii atat de importante in Romania?... mai mult
Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 15:48