Bitcoin a facut o supriza neplacuta investitorilor care sperau ca in continuare sa profite de pe urma principalei criptomonede, pierzind aproape un sfert din valoare intr-o singura zi.
Astfel ca, aceasta a cazut de la 42.000 de dolari pana la sub 34.000 de dolari, aratand, inca o data, cat de periculoasa este volatilitatea pe monedele vituale.
Scaderea este cea mai mare din acest an si de cand pandemia a provocat o prabusire a activelor in martie 2020. Cu toate acestea, era de asteptat o astfel de corectie a Bitcoin, pe care, de altfel, analistii o preziceau motivand ca moneda a castigat prea multa valoare intr-un timp relativ scurt.
Si pe buna dreptate, daca ne uitam la mijlocul lunii decembrie, Bitcoin valora undeva la 17.000 de dolari, iar zilele trecute a trecut pragul de 42.000 de dolari, inregistrand o crestere de peste 130% in numai o luna de zile.
Chiar si asta, o astfel de diminuare a valorii nu este nimic nou sau de speriat pentru bitcoinerii de "cursa lunga".
"Aceste scaderi dar si cele viitoare sunt oportunitatile pe care le-ati cautat in timpul sentimentelor FOMO pe care le-ati avut la 40.000 de dolari. Profitati de ele", spune analistul Cointelegraph Markets, Michael van de Poppe.
In momentul publicarii, Bitcoin a revenit deja la 35.000 de dolari.
Una dintre posibilele influente, care au facut ca Bitcoin sa pierda atata de mult din valoare, a fost dolarul care s-a intarit fata de restul monedelor de circulatie internationala. De asemenea,... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 14:38
Valoarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut, joi, pentru prima data, peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, in conditiile in care cotatia Bitcoin a atins un nou record, arata datele publicate de firmele care urmaresc evolutia criptomonedelor CoinMarketCap si CoinGecko, informeaza Reuters.
La nivel global, exista peste 4.000 de criptomonede, insa monedele cu cea mai mare valoare de piata sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP si Bitcoin Cash.
Joi, cotatia Bitcoin a urcat pana la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce inseamna o crestere de peste 900% comparativ cu valoare de 3.859 de dolari inregistrata in luna martie a anului trecut, pe masura ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Aceasta majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflatia si devalorizarea dolarului american.
In plus, criptomonedele castiga teren si in randul investitorilor obisnuiti, care sunt din ce in ce mai convinsi ca Bitcoin va fi un activ de durata si nu o bula speculativa, cum se tem unii analisti si investitori.
In aceste conditii, joi capitalizarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut cu 10% pana la 1.042 de miliarde de dolari, arata datele furnizate de CoinMarketCap. Din valoarea totala, capitalizarea Bitcoin este responsabila pentru 69%, urmata de Ethereum cu o cota de 13%.
"Desi outsideri pot considera ca o capitalizare de piata de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru industria... mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 20:13
Implementarea sau nu a criptomonedelor este, pana la urma, o decizie politica, iar statele care au recurs la aceste instrumente doresc sa aiba probabil o supapa pentru problemele economice cu care se confrunta, cum ar fi inflatia galopanta sau sa ocoleasca anumite sanctiuni economice, a declarat, marti, Gabriel Gradinescu, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
"La nivel international intalnim o serie de state care au implementat criptomonedele, cum ar fi: Tunisia, Venezuela, Senegal Insulele Marshall si mai nou Rusia. De asemenea, sunt state care au respins utilizarea lor - Germania, Japonia, Elvetia, Hong Kong, Estonia, Ecuador si Mexic. Sunt si tari care experimenteaza aceste criptomonede.
Printre acestea as mentiona Marea Britanie, Israel, Suedia, Canada si Thailanda. Din aceasta enumerare sumara se poate remarca faptul ca pozitia statelor privind aceasta problema difera in functie de mai multi factori.
Implementarea sau nu a acestor cryptoassets este pana la urma o decizie politica.
Statele care au recurs la aceste instrumente doresc sa aiba probabil o supapa pentru problemele economice cu care se confrunta, cum ar fi inflatia galopanta, sau sa ocoleasca anumite sanctiuni economice.
Pe de alta parte, tarile care nu se simt confortabil, cel putin pana in prezent, cu aplicarea acestor cryptoassets sunt cele puternic dezvoltate economic, care au un sistem bancar stabil si care nu simt nevoia de schimbare sau de a avea un sistem... mai mult
Marti, 16 Aprilie 2019, ora 11:49
Criptomonedele, in special Bitcoin, Ethereum si Monero, sunt folosite din ce in ce mai mult de infractorii cibernetici. Acestea constituie in prezent principala modalitate de plata folosita pentru operatiunile pietelor dezvoltate in Darknet si pentru incasarea rascumpararilor in cazurile de santaj online.
Concluzia apartine procurorilor DIICOT specializati in criminalitate infomatica. Detaliile apar in raportul institutiei pe anul 2017, obtinut de Ziare.com si care urmeaza sa fie dat publicitatii astazi, la ora 13:00.
Potrivit sursei citate, numarul grupurilor infractionale specializate in atacuri directe si complexe asupra ATM-urilor sau sistemelor bancare este de asemenea in crestere, prejudiciile inregistrate fiind din ce in ce mai importante.
Noua tendinta in ce priveste echipamentele de copiere a datelor inscriptionate pe banda magnetica a cardurilor bancare, "deep insert skimming", a afectat si Romania. Este vorba de o tehnica noua de fraudare, un dispozitiv de citire a cardurilor, foarte subtire, este introdus in bancomat si citeste datele de pe cardurile victimelor.
Santajati cu datele din calculator
Potrivit DIICOT, atacurile ransomware au eclipsat alte forme ale criminalitatii informatice, in special prin formele auto-propagatoare, ransomworms (WannaCry, Petya). In esenta, ransomware-ul este un software care, dupa ce se instaleaza pe dispozitivul victimei (calculator, smartphone), cripteaza datele victimei tinandu-le "ostatice". Cei care-l folosesc... mai mult
Marti, 06 Februarie 2018, ora 11:04