Cum a ajuns Bitcoin-ul sa fie considerat aurul secolului 21. "Febra" criptomonedei si mirajul imbogatirii

Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 10:19
970 citiri
Cum a ajuns Bitcoin-ul sa fie considerat aurul secolului 21. "Febra" criptomonedei si mirajul imbogatirii
Foto: Pixabay.com

Bitcoin a ajuns sa fie considerat aurul secolului 2021, dupa ce numai in ultimul an a crescut de 10 ori, cei care au investit in criptomoneda ajungand sa faca averi fabuloase de pe urma ei. Optimismul i-a cuprins atat de investitorii institutionali cat si pe cripto-specialisti care prevad pentru Bitcoin un viitor foarte luminus pentru acest an.

Denumirea de "aurul secolului 21" a venit dupa ce un raport al Citibank s-a "scurs" in presa, documentul vorbind despre o predictie mai mult decat optimista a evolutiei Bitcoin. Se vorbea ca in decembrie 2021, moneda virtuala ar putea ajunge la o valoare de 318.000 dolari per unitate.

Aceasta nu este singura estimare atat de optimista legata de Bitcoin, in conditiile in care si alti investitori majori spuneau ca are sanse sa ajunga la o cota de 200-300.000 de dolari, dar de abia anul viitor sau pana in 2024. Cu toate acestea, au fost si predictii mai "rezervate" care au ridicat Bitcoin "doar" pana la 100.000 de dolari.

Pe de alta parte, nu mai departe de acum doua saptamani, analistii financiari de la JP Morgan vedeau o evolutie a criptomonedei cu cota de 146.000 de dolari, preconizand ca Bitcoin va lua rolul aurului de safe-haven (investitie de siguranta).

"Bitcoin ar putea trece cu usurinta de 100.000 de dolari pana la finele lui 2021. Am vazut un interes ridicat pentru Bitcoin, ca niciodata, lucru care duce si la cresterea altor criptomonede pe platform noastra", afirma Alex Althausen, CEO-ul platformei StormGain.

Mirajul imbogatirii de pe urma Bitcoin a atras si multi investitori de retail, dar pentru acesti exista riscul ca "balenele" (investitorii uriasi) sa atraga grosul investitiilor din piata si sa-i inlature pe acestia prin cresterea pretului.

Dar specialistii ii avertizeaza pe investitorii mici ca daca vor sa achizitioneze criptomonede trebuie sa fie atenti si la platformele de pe care tranzactioneaza si la comisioanele pe care acestea le practica. Din cauza acestor comisioane, un investitor pe termen scurt ar putea sa iasa pe minus daca nu are rabdare sau vinde prea repede.

Cinci zile de cosmar pentru investitorii mici

Cei care sperau ca in aceste zile sa mai incaseze ceva bani de pe urma volatilitatii Bitcoin au avut o surpriza neplacuta, mai ales ca acesta a ramas intre doua cote de rezistenta. Pe de o parte, investitorii care au mizat pe scaderea Bitcoin s-au vazut in situatia in care acesta nu a mai "involuat" mai jos de 35.000 de dolari.

Daca trecea de acest prag de rezist ...citeste mai departe despre "Cum a ajuns Bitcoin-ul sa fie considerat aurul secolului 21. "Febra" criptomonedei si mirajul imbogatirii" pe Ziare.com

Peste 37 de miliarde de dolari câștigate din criptomonede în 2023 la nivel mondial. Câți bani au câștigat investitorii români
Peste 37 de miliarde de dolari câștigate din criptomonede în 2023 la nivel mondial. Câți bani au câștigat investitorii români
Investitorii români au câştigat anul trecut 170 de milioane de dolari din criptomonede, ţara noastră numărându-se printre cele care au obţinut cele mai mici venituri din cripto. România...
Bitcoin a scăzut la 67.000 de dolari. Volatilitate crescută pentru cea mai puternică criptomonedă
Bitcoin a scăzut la 67.000 de dolari. Volatilitate crescută pentru cea mai puternică criptomonedă
Bitcoin şi-a demonstrat din nou volatilitatea, coborând vineri cu aproximativ 7%, de la nivelul de 72.000 de dolari atins joi la 67.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics, transmite...
#Bitcoin, #aurul secolui 2021, #criptomonede, #investitii monede virtuale , #Stiri Finantare