Afacerile din sectorul de posta si curierat au depasit pragul de 4 miliarde de lei in 2018, urmare a cresterii spectaculoase a vanzarilor de produse pe internet, estimeaza analistii de la KeysFin.
Pe fondul dezvoltarii serviciilor logistice si a cererii in crestere pentru transportul de marfuri, afacerile din aceasta industrie au crescut in 2017 cu 8% fata de anul precedent si cu 130% fata de 2007, la 3,8 miliarde de lei.
Dezvoltarea shopping-ului online a adus o adevarata gura de oxigen in piata serviciilor de posta si curierat.
Vazuta de multi experti drept un domeniu in declin, pe fondul dezvoltarii tehnologiei (posta electronica, serviciile de suport online etc.), posta continua sa ramana, si in 2019, un serviciu esential pentru economie.
Curieratul se afla in prim-plan cu volume in crestere de la an la an, transportul de pachete de produse fiind unul dintre domeniile in care exista in continuare un potential semnificativ, dovada faptul ca multe dintre firme reusesc cu greu sa faca fata cererii de servicii venita in special din sectorul operatorilor digitali (magazine online, servicii de HORECA online etc.).
Potrivit datelor KeysFin, numarul firmelor de posta si curierat a avansat cu aproape 270% fata de 2007, la peste 1500 de companii in 2017.
In prezent, sectorul se afla intr-un plin proces de maturizare, optimizarea costurilor fiind in prim-plan. Pe acest fond, numarul companiilor de profil a scazut cu 5% fata de 2016.
"Pe fondul investitiilor... mai mult
Luni, 18 Februarie 2019, ora 12:14
TeCOMM, Evenimentul Premium de Comert Electronic din Europa de Est este SOLD OUT! In fiecare an continutul de calitate, tematicile complexe si speakerii inediti contureaza evenimentul dedicat proprietarilor de magazine online si profesionistilor din eCommerce.
7 si 8 martie devin zilele eCommerce-ului in Bucuresti la Radisson Blu Hotel***** unde peste 350 participanti vor lua parte la +20 prezentari, purtate pe 4 scene in cadrul Conferintei Plenare si a Workshop-urilor TeCOMM.
Structura evenimentului
Timp de doua zile, profesionistii din eCommerce se reunesc pentru a dezbate subiecte actuale, sa identifice problemele din industria de comert electronic si sa ofere solutii personalizate si eficiente.
Intre 7 si 8 martie, Bucuresti devine punctul de intalnire al profesionistilor din eCommerce ce vin sa afle ultimele noutati in materie de digitalizare, inteligenta artificiala si strategii de marketing.
Ziua I - Conferinta plenara (prezentari ample, dezbateri concrete, subiecte inedite)
Cei mai mari jucatori de pe piata din eCommerce din lume vin la TeCOMM sa imparta din know-how-ul dobandit prin intermediul strategiilor aplicate, a provocarilor intampinate si nu in ultimul rand, a experientei dobandita in urma anilor de activitate.
Tematicile de actualitate vor fi purtate de reprezentantii companiilor premium precum eBay, Site Tunners, Google, eMAG, C-Solution, Liquidity Services, Holition, DHL sau NETOPIA Romania.
Ziua II - Workshopuri (accentul cade... mai mult
Marti, 06 Martie 2018, ora 12:09
Potrivit cifrelor si estimarilor principalilor jucatori din comertul electronic romanesc impreuna cu GPeC, valoarea cumparaturilor online a ajuns la 2,8 miliarde de euro in 2017, cu peste 40% mai mult decat in 2016, cand s-au inregistrat 1,8 - 2 miliarde de euro.
Acest lucru ar insemna ca romanii au cheltuit, in medie, 7,67 milioane de euro in fiecare zi din an pentru cumparaturi prin internet.
Valoarea de 2,8 miliarde de euro face referire strict la e-tail, adica la produsele fizice (tangibile) care au fost comandate online. Nu sunt incluse serviciile, platile de facturi la utilitati, biletele de avion, vacantele, rezervarile hoteliere, biletele la spectacole sau la diferite evenimente, continutul download-abil etc. Daca le-am adauga si pe acestea, valoarea totala a achizitiilor online ar creste considerabil.
E-Commerce Share din total Retail: 5,6%
Cresterea de aprox. 40% de la un an la altul inregistrata de piata romaneasca de e-commerce este una din cele mai mari cresteri la nivelul Uniunii Europene.
Valoarea pietei de e-commerce din totalul pietei de retail se situeaza la aprox. 5,6%, in crestere fata de 4%, cat se inregistra in 2016.
Cu toate acestea, procentul este inca mic comparativ cu tarile dezvoltate, dar arata potentialul urias de crestere al pietei romanesti de comert electronic.
GPeC este, de 13 ani, cel mai important eveniment de e-commerce din Romania care, printre altele, centralizeaza datele si publica in fiecare an raportul oficial... mai mult
Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 14:35
Nume importante de pe piata comertului electronic din Romania precum Visa, MasterCard, FashionDays, Molecule F, FashionUP, evoMAG, F64, PC Garage, PC Fun, Oktal, Paravion, RomCard, 2 Parale, Cargus, FAN Courier, DPD Romania, Marks Romania, BootCamp University, ContentSpeed, ECOMpedia, DigitalStar (Leo Burnett) sau My Media (The Group vor participa la Gala Premiilor eCommerce 2013 (GPeC 2013).
Lista, insa, nu se incheie aici, iar organizatorii promit nume la fel de sonore, pe care piata le va intalni in cadrul GPeC 2013.
Lista, insa, nu se incheie aici, iar organizatorii promit nume la fel de sonore, pe care piata le va intalni in cadrul GPeC 2013.
Surpriza GPeC 2013 este aducerea, pentru prima oara in Romania, a lui Daniel Dubin, Channel Sales Manager ClickTale - unul dintre cele mai cunoscute tool-uri de Customer Experience Analytics la nivel mondial, folosit de companii de top precum: T-Mobile, Booking.com, Lenovo, Logitech, Virgin, CBS, Orange, Verisign, Kenwood etc. Daniel va sustine un keynote speech de 45 de minute despre optimizarea conversiilor, pe care "nimeni nu ar trebui sa il rateze", dupa cum declara Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.
Prin intermediul speakerilor prezenti la GPeC 2013 si a experientei vaste de care dispun, topicurile dezbatute vor fi de un real interes pentru oricine activeaza in piata de e-commerce sau vrea sa isi lanseze o afacere online: statistici de piata, predictii pentru 2014, branding, marketing, social media, studii de caz... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 09:10
Magazinul online evoMAG.ro, important jucator de pe piata comertului electronic din Romania, a lansat o aplicatie pentru sistemul de operare iOS.
Terminalele mobile sunt tot mai utilizate si in Romania, iar companiile online se adapteaza acestor tendinte din piata.
"Trend-ul este evident catre comentul online de pe terminalele mobile. Daca in trecut analizam o oferta pe laptop sau calculator, trendul accelerat este acela de a ne informa si finaliza o achizitie pe un terminal mobil iar cel mai folosit gadget este smartphone-ul", a declarat, pentru Business24, Mihai Patrascu, CEO evoMAG.
El a adaugat ca investitia initiala pentru aceasta aplicatie este pana in 5.000 euro, iar bugetul de promovare este de 10.000 euro pentru urmatoarele 6 luni.
"Am luat decizia de a dezvolta o aplicatie pentru sistemul de operare iOS datorita vizitelor din ce in ce mai multe de pe aceste terminale, luna de luna. Scopul principal al aplicatiei este acela de a facilita si mai mult pentru client procesul de cumparare si pentru a fi in contact, printr-un mediu foarte prietenos, cu produsele si serviciile nostre", a mai spus Patrascu.
Vanzarile evoMAG, in crestere in primul semestru
Vanzarile evoMAG din primul semestru au crescut in medie cu 30% in primul semestru, respectand trendul pietei.
"Anul trecut, vanzarile au avut un ritm de crestere de 40% fata de 2011, ceea ce inseamna ca pentru prima jumatate a anului acesta am decelerat putin, dar speram sa aungem la acelasi... mai mult
Vineri, 30 August 2013, ora 05:38
Comertul electronic cu plata online prin Romcard, principalul payment gateway din Romania, a crescut in 2012 cu 38% fata de 2011, ajungand la valoarea de 220 de milioane euro si un numar de 4,1 milioane de tranzactii.
Dintre acestea, in sistemul PayU au fost inregistrate tranzactii in valoare de 176,4 milioane euro.
"2012 a fost anul in care comertul electronic si-a marit ritmul de crestere. Daca in 2009 volumul platilor online a crescut cu 75% fata de anul anterior, in 2011 cresterea a fost de 24%, aceeasi tendinta manifestandu-se si la nivelul numarului de tranzactii. In 2012 insa, fata de 2011, comertul electronic a cunoscut o evolutie mai buna, de 38% raportat la valoarea totala si 51% raportat la numarul tranzactiilor", explica Andreia Stavarache, director de vanzari in cadrul PayU Romania.
In ceea ce priveste valoarea medie a tranzactiilor, aceasta a cunoscut o scadere de 8% de la 58 euro la 53 de euro, conform Romcard.
"Dinamica tranzactiilor in 2012 a fost interesanta. Scaderea valorii cosului mediu se datoreaza in primul rand cresterii cu 60% a numarului de tranzactii in lei, care au, in mod normal, o valoare mai mica. Acest lucru arata, in primul rand, o diversificare a ofertei de produse si o evolutia pozitiva pe majoritatea segmentelor de piata. Totodata a crescut gradul de adoptie a metodelor online de plata in randul consumatorilor. Vedem aceasta tendinta mentinandu-se si in cursul acestui an, la finalul caruia estimam sa ajungem la un volum de... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 13:39
Comertul online din Romania la nivelul primelor trei luni ale anului a ajuns la 51,9 milioane de euro, potrivit celui mai mare procesoator de plati electronice din Romania, PayU.
PayU Romania, care a procesat doua milioane de tranzactii online in 2011, a inregistrat volume online de 43,2 milioane de euro in primele trei luni din 2012.
In perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, comertul electronic cu plata online a crescut cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In perioada 15 martie - 14 aprilie 2012, conform datelor din sistemul PayU, romani din 145 de tari au cheltuit in magazinele online romanesti 15,9 milioane euro.
Cele mai cautate produse, in aceeasi perioada, au fost jucariile, cadourile, confectiile si florile, produse care au inregistrat cresteri de 83%, 80%, 59% si, respectiv, 39%.
Conform statisticilor Romcard, in primele trei luni din 2012, volumul comertului electronic cu plata online a crescut in primul trimestru cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 51,9 milioane de euro, in timp ce platforma PayU a procesat un volum de 43,2 milioane de euro.
"Piata cunoaste un ritm de crestere accelerat in acest an, sub influenta unui cumul de factori. Astfel, pe de o parte, mai multe campanii de promovare a platii online se afla in desfasurare de catre Visa si de Mastercard, atragand un numar tot mai mare de cumparatori. Pe de alta parte, un impuls puternic il dau jucatorii noi care intra in industrie, cel mai... mai mult
Joi, 19 Aprilie 2012, ora 18:46
Economia bazata pe internet creeaza 2,6 locuri de munca pentru fiecare loc de munca "offline", iar comertul online ar putea genera castiguri de 204 miliarde de euro, au afirmat reprezentantii Uniunii Europene.
In cazul in care comertul electronic ar reprezenta 15% din comertul cu amanuntul iar obstacolele din calea pietei interne ar fi eliminate, castigurile pentru consumatori s-ar putea ridica la 204 miliarde de euro, adica 1,7% din PIB-ul european, spun reprezentantii UE.
Cu toate acestea, Comisia Europeana a constatat ca exista numeroase probleme care impiedica intreprinderile si consumatorii sa se implice pe deplin in serviciile online: normele aplicabile raman adesea necunoscute sau nesigure, ofertele sunt lipsite de transparenta si dificil de comparat, iar platile, ca si modalitatile de livrare, sunt adesea costisitoare si neadaptate.
Din aceste motive, Comisia a adoptat o strategie care contine 16 actiuni concrete care vizeaza dublarea, pana in 2015, atat a ponderii comertului electronic in cadrul vanzarilor cu amanuntul (aceasta fiind in prezent de 3,4%), cat si a ponderii economiei bazate pe internet in cadrul PIB-ului european (aceasta situandu-se in prezent sub 3%).
Comertul si serviciile online ar putea reprezenta, pana in 2015, peste 20% din valoarea cresterii economice si din numarul net al locurilor de munca create in anumite state membre (de exemplu, Franta, Germania, Regatul Unit sau Suedia).
"In situatia dificila prin care trece Europa,... mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:37
Ecommerce-ul romanesc va ajunge la 1 miliard de euro pana la finalul lui 2012, anul acesta piata fiind de 350 milioane euro, conform NewsIn.
Daniel Nicolaescu, CEO ePayment, a facut aceasta estimare in conditiile in care piata de comert electronic din Romania este sustinuta de peste putin 2.000 de magazine online active.
Nicolaescu nu a inclus in estimarea oferita platile pentru servicii de turism sau platile online de utilitati.
Daniel Nicolaescu crede ca triplarea comertului online din Romania este posibila pentru ca pe piata locala vor intra mari retaileri.
Acestia, desi nu vor realiza in mod direct vanzari online, vor invata si impinge consumatorul spre informarea online si il vor face sa se obisnuiasca mai usor cu achizitiile online.
Pe de alta parte, piata va fi impinsa si de deschiderea catre online a unor mari companii care activeaza pe piata locala.
mai mult
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 10:56