Grupul chinez Huawei Technologies isi va recompensa angajatii cu bonusuri in valoare totala de doua miliarde yuani (286 milioane dolari) pentru a-i ajuta sa faca fata sanctiunilor impuse de autoritatile americane impotriva Huawei, transmite Reuters.
Cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii si al doilea producator mondial de smartphone-uri a precizat ca a fost nevoit sa gaseasca alternative la echipamentele americane dupa ce in luna mai autoritatile de la Washinton i-au interzis sa mai faca afaceri cu firmele americane, astfel ca Huawei a avut probleme in a se aproviziona cu componente vitale.
Potrivit unui comunicat publicat marti, un numar de aproximativ 90.000 de angajati Huawei isi vor imparti bonusurile de doua miliarde yuani (286 milioane dolari), aproximativ 22.000 de yuani (3.100 de dolari) fiecare. In plus, toti cei aproximativ 190.000 de angajati ai Huawei vor primi luna aceasta un salariu dublu.
Banii sunt un semn de recunostinta pentru munca angajatilor in contextul presiunilor americane, se arata intr-un memorandum trimis de Departamentul de resurse umane de la Huawei.
Bonusurile mai mari vor fi acordate angajatilor care lucreaza in productia de chipuri, cercetare si productie precum si activitatile de productie. Aceste divizii au fost cele mai afectate de eforturile companiei de a-si muta liniile de aprovizionare departe de SUA.
La finele lunii mai, Guvernul american a decis sa impuna restrictii Huawei, acuzand cel mai... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 16:09
Fiecare dintre cei aproximativ 100.000 de angajati din Germania ai Volkswagen va primi pentru 2018 un bonus anual de 4.750 de euro. Este cel mai ridicat nivel al primelor atins din 2015, cand angajatii au fost recompensati cu 5.900 de euro, a anuntat marti Reuters, citand o scrisoare transmisa conducerii celui mai mare producator auto european.
In 2017, cand compania era afectata de scandalul emisiilor (Diselgate), fiecare angajat a primit un bonus de 2.905 euro.
Programele de productie au fost modificate, iar schimburile au fost relocate, ca parte a reorganizarii tuturor fabricilor VW.
"Este corect ca angajatii sa primeasca o parte din succesul companiei", a declarat seful sindicatului Volkswagen, Bernd Osterloh.
Grupul Volkswagen, care include si brandurile Skoda, Seat, Audi si Porsche, a anuntat recent ca profitul sau operational a crescut cu 0,7% anul trecut, la 13,92 miliarde de euro.
VW a propus pentru 2018 dividende de 4,80 euro per titlu, cu 0,90 mai mult decat pentru 2017. mai mult
Marti, 05 Martie 2019, ora 12:07
Ryanair este celebra pentru ca mentine costurile scazute, dar noua schema de stimulente a directorului general este oricum dar nu cumpatata, se arata intr-o analiza a Reuters.
Compania low-cost i-a acordat lui Michael O'Leary optiuni cu actiuni care ar putea valora aproape 100 de milioane de euro, daca va dubla pana in 2024 profitul net al Ryanair sau pretul actiunilor. Chiar daca tinta pare dificila, ea poate fi realizata de Michael O'Leary, considera analistii.
Ryanair, cu o capitalizare bursiera de 13 miliarde de euro, se confrunta cu dificultati in ultimul timp, din cauza grevelor.
Din octombrie, O'Leary a emis doua avertismente privind profitul si a redus preturile biletelor in sezonul de iarna cu 7%.
Actiunile Ryanair au pierdut aproximativ 40% fata de nivelul record inregistrat in august 2017, de 19,23 euro.
Pentru a-l stimula pe O'Leary's, Ryanair i-a acordat optiuni la peste zece milioane de actiuni pe care le poate exercita la pretul de 11,12 euro daca profitul net ajunge la doua miliarde de euro - de la un miliard de euro estimat pentru actualul an fiscal - sau daca pretul unei actiuni creste peste 21 de euro. Daca isi va exercita optiunile, participatia lui O'Leary' va depasi 5%, el devenind cel mai mare actionar al Ryanair.
De asemenea, Ryanair vrea sa-si majoreze numarul de pasageri la 200 de milioane pana in 2024, de la 142 de milioane previzionati in in actualul an fiscal.
Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa... mai mult
Vineri, 15 Februarie 2019, ora 16:09
Companiile din mediul privat mai pot apela la varianta acordarii de bonusuri, in loc de marire salariala, pana la data de 31 martie 2018, iar ulterior acesti angajatori trebuie sa inregistreze in Revisal contractele cu actele aditionale care sa prevada noul brut, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la finalul Consiliului National al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia.
"Pana pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot sa acorde bonificatii. Pana in data de 31 martie, ei (angajatorii din privat, n.r.) vor trebui sa vina cu actele aditionale, cu contractele de munca, sa le introduca in Revisal si atunci, obligatoriu, vor trebui sa transforme cheltuiala totala a angajatorului de anul trecut in noul brut. Stim ca se prefera bonusurile si ca, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dar pot sa faca acest lucru pana la 31 martie. Oricum, vor trebui sa respecte prevederile noului Cod Fiscal", a spus Vasilescu.
Potrivit ministrului Muncii, angajatorii din mediul privat au recunoscut ca nu au fost probleme cu transferul contributiilor, in sensul ca fie nu au scazut salariile nete, fie au ramas ca in 2017.
"Ordonanta (care prevede transferul contributiilor, n.r.) inca se discuta la comisiile de specialitate si nu pot sa vin eu, ca ministru, si sa le spun "Dati-i drumul, fara sa discutati!".
Cine se asteapta ca aceasta Ordonanta sa pice in Parlament se insala amarnic.
Nu poate sa pice, nu... mai mult
Luni, 26 Februarie 2018, ora 14:39
Directorul general de la Apple Inc, Tim Cook, a beneficiat de o crestere cu 74% a bonusului anual pentru exercitiul fiscal 2017, in conditiile in care producatorul telefoanelor iPhone a raportat o cifra de afaceri si un profit net mai mari, transmite Bloomberg.
Potrivit informatiilor dezvaluite miercuri de Apple, bonusurile acordate lui Tim Cook in exercitiul fiscal incheiat la 30 septembrie 2017 s-au ridicat la 9,33 milioane de dolari. La acestea s-au adaugat un salariu de 3,06 milioane de dolari si beneficii in actiuni in valoare de 89,2 milioane de dolari, ceea ce duce recompensele totale pentru exercitiul fiscal 2017 la 102 milioane de dolari.
Cei cinci adjuncti ai lui Tim Cook au primit si ei bonusuri de 3,11 milioane de dolari, ceea ce duce la beneficii totale de 24,2 milioane de dolari pentru fiecare, inclusiv salarii si actiuni.
Aceste recompense consistente au legatura cu performantele inregistrate de actiunile Apple comparativ cu cele ale altor companii incluse in indicele bursier S&P 500 si vin dupa ce compania si-a depasit tintele anuale de vanzari si profit.
In exercitiul fiscal 2017, Apple a realizat vanzari de 229,2 miliarde de dolari si un profit operational de 61,3 miliarde de dolari, in timp ce pretul actiunilor sale a crescut cu 39%.
In documentele publicate de Apple lipsesc detaliile cu privire la recompensele acordate sefului de design Jony Ive, considerat de unii drept cel mai important angajat al Apple.
In luna decembrie, Ive a... mai mult
Joi, 28 Decembrie 2017, ora 19:17
Maghiarii primesc cele mai mari bonusuri cu ocazia sarbatorilor de iarna dintre tarile europene, incasand echivalentul a pana la 91% din salariul lunar de baza.
Primele de Craciun sunt cele mai raspandite in Croatia, unde pana la 44% dintre angajati primesc un astfel de bonus, insa suma reala a bonusului in sine nu este atat de mare. In mod normal, bonusul este de aproximativ 23% din salariul lunar de baza al Croatiei, arata un studiu Paylab si citat de Profit.ro. ...citeste mai departe despre "Ungurii primesc cele mai mari bonusuri de Craciun. Ce prime sunt acordate in alte tari" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 02:07
Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi incasat fara baza legala bonusuri in valoare de 236.864 lei (circa 53.000 euro) in perioada in care a fost director general al companiei de stat Posta Romana, sustine un raport al Curtii de Conturi.
In raportul obtinut de HotNews, Posta Romana sustine ca bonusurile au fost acordate in conditiile in care compania de stat a trecut pe profit in 2014, dupa venirea lui Petrescu la conducere, dupa 5 ani de pierderi.
"Din verificarile efectuate in baza documentelor puse la dispozitia echipei de audit s-a constatat ca au fost aprobate si platite unele bonusuri directorului general al companiei in anul 2014 si in anul 2015, astfel:
- suma neta de 49.428 lei - bonusuri trimestriale aferente anului 2014;
- suma neta de 63.448 lei - bonusuri trimestriale aferente anului 2015;
- suma neta de 55.532 lei - bonus anual 2014;
- suma neta de 68.456 lei - bonus anual 2015", arata raportul citat de hotnews.ro.
Raportul sustine ca bonusurile ar fi fost acordate nelegal, in conditiile in care nu erau fixati indicatori de performanta pentru acordarea lor.
- Continua - ...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei ar fi incasat ilegal bonusuri de 53.000 de euro de la Posta Romana" pe Ziare.com mai mult
Marti, 14 Februarie 2017, ora 12:53
Conducerea Volkswagen a acceptat o reducere cu cel putin 30% a bonusurilor, au declarat miercuri, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, in conditiile in care grupul german adopta reduceri de costuri, din cauza scandalului emisiilor.
Landul Saxonia Inferioara, al doilea mare actionar al Volkswagen, vrea renuntarea totala la bonusurile ce urmau sa fie acordate managerilor de top, in timp ce sindicatele cer reducerea sau anularea compensatiilor.
Sunt discutate si masuri de reducere a platilor variabile, sustin sursele.
Reprezentantii VW nu au comentat informatia.
In 2014, bonusurile primite de managerii de top ai Volkswagen s-au ridicat la 54 milioane de euro, din totalul compensatiilor de 70 milioane de euro, aproape dublu fata de salariile fixe si variabile in valoare de 37 de milioane de euro acordate de rivalul Daimler principalilor ...citeste mai departe despre "Sacrificiul directorilor Volkswagen: Accepta bonusuri cu 30% mai mici" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 22:40
Autoritatea Bancara Europeana crede ca este vremea ca regimul strict al acordarii bonusurilor de performanta si de risc sa fie indulcit pentru bancherii din institutiile de credit de dimensiuni mici.
Dupa ravagiile crizei financiare din 2007-2009, Uniunea Europeana a introdus noi legi menite a limita riscurile asumate de unii bancheri doar pentru bonusurile de performanta, dar regulile ar putea fi modificate in cazul bancilor mici, relateaza Reuters.
Prime in transe
Masurile adoptate in urma cu 5 ani au fost luate si pentru a calma nervozitatea contribuabililor europeni care au fost nevoiti sa vada cum impozitele lor au fost folosite pentru a salva de la colaps mai multe banci importante de pe continent.
Regulile adoptate ii vizeaza in general pe executivii din fruntea institutiilor de credit angajati in adoptarea factorilor de risc material.
Conform legislatiei actuale, cel putin 40% din bonusul acordat sefilor din sistemul bancar trebuie esalonat pe o perioada de cativa ani, iar acordarea acestor prime trebuie efectuata in actiuni sau obligatiuni emise de banca si nu in bani lichizi.
Masura are ca scop recuperarea unei parti din stimulentul financiar acordat bancherilor de top in cazul in care se dovedeste ca masurile adoptate de acestia au fost ilegale sau au generat pierderi.
In acelasi timp, bancile de dimensiuni reduse s-au plans ca restrictiile sunt disproportionate fata de nivelul bonusurilor acordate de ele, iar esalonarea acestor plati pe mai... mai mult
Luni, 21 Decembrie 2015, ora 16:06