Odată cu creșterea prețului Bitcoin la 120.000 de dolari, investiția în alte monede poate aduce, de asemenea, randamente considerabile

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 16:49
0 citiri
Odată cu creșterea prețului Bitcoin la 120.000 de dolari, investiția în alte monede poate aduce, de asemenea, randamente considerabile
FOTO: bitcoinminetrix.com

Anul viitor ar putea fi unul plin de evenimente, potrivit opiniei mai multor experți. Pentru început, adepții cripto sunt în suspans cu privirea la lansarea și aprobarea Bitcoin ETF, preconizată pentru timpul apropiat. De asemenea, în aprilie 2024, se așteaptă că va avea loc înjumătățirea Bitcoin. Cele 2 fenomene sunt susceptibile de a avea un impact pozitiv atât asupra Bitcoin, cât și asupra altor active digitale de pe piață.

Bazându-se pe amploarea evenimentelor date, experții din domeniu, presupun că prețul BTC va putea să înregistreze un nivel record de până la 120.000 de dolari. Totodată, această ascensiune a prețului poate propulsa și un număr mare de altcoins către o creștere rapidă.

Care sunt tokenurile ale căror preț ar putea crește odată cu creșterea valorii Bitcoin?

O mare parte dintre criptomonede depind, într-un fel sau altul, de cursul Bitcoin. Cu toate acestea, în prezent, pe piață există numeroase proiecte care sunt strâns legate de soarta Bitcoin și fluctuațiile care îl înconjoară. Cel mai mult însă, fiind afectate token-urile care derivă din Bitcoin, spre exemplu: Bitcoin Minetrix și Bitcoin ETF.

  • Bitcoin Minetrix - este un proiect lansat recent, care are scopul de a eficientiza minarea Bitcoin și de a o face mai accesibilă, eliminând nevoia utilizării indicatorilor avansați sau a echipamentelor scumpe.
  • Bitcoin ETF - un nou proiect lansat pe seama viitoarei aprobări a unui ETF Bitcoin, ce recompensează investitorii cu criptomonede, pentru fiecare etapă depășită în dezvoltarea fondurilor Bitcoin spot.

Bitcoin ETF

Bitcoin ETF recompensează deținătorii de token-uri, pe măsură ce se consolidează Bitcoin ETF. BTCETF a strâns deja 3,5 milioane de dolari în investiții, de la începutul pre-vânzării și poate fi achiziționat la preț de 0,0066 dolari.

Investitorii care reușesc să achiziționeze token-urile BTCETF în timpul pre-vânzării, au șansa de a obține recompense ulterioare prin mizarea acestor tokenuri. Acest mecanism permite utilizatorilor să își crească randamentele obținând bonusuri sub formă de token-uri suplimentare. Valoarea premiilor alocate depinde în mod direct de numărul total de active în pool cât și de numărul tokenurilor care au fost mizate.

Un alt aspect important al platformei este faptul că dezvoltatorii au introdus un algoritm de ardere a tokenurilor din cadrul ecosistemului Bitcoin ETF. Acest algoritm vine cu scopul de a spori cererea pentru BTCETF, astfel sporind și valoarea acestuia în timp. Totodată, proiectul a mai introdus un sistem deosebit. Acesta este conceput pentru a reduce taxa de vânzare cu 1% de fiecare dată când fondurile spot trec la o nouă etapă de dezvoltare.

Prima reducere (de la 5% la 4%) va avea loc atunci când volumul de tranzacționare al BTCETF va atinge 100 de milioane de dolari, iar următoarea (de la 4% la 3%) - atunci când Bitcoin ETF va fi aprobat de către SEC. O altă reducere a taxei va avea loc după prima lansare a unui astfel de fond (de la 3% la 2%) și astfel mai departe.

Drept urmare, arderea tokenurilor și diminuarea taxelor ar trebui să rezulte în reducerea numărului de monede BTCETF, ceea ce va duce la creșterea valorii pentru acest activ în viitor. Succesul proiectului este strâns legat de etapele de adoptare și de lansare a fondurilor spot pentru Bitcoin.

Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix este o platformă care oferă posibilitatea de a beneficia de două tipuri de tokenuri în același timp. Prin intermediul acestei platforme, utilizatorii au posibilitatea de a câștiga două tipuri de criptomonede, tokenul nativ BTCMTX și BTC.

În același timp, investitorii decid în mod independent asupra modului în care își gestionează activele. Spre exemplu, ei pot aloca un număr din activele deținute pentru miză pentru a începe să câștige în mod pasiv tokenuri BTCMTX.

În plus, este disponibilă opțiunea de a converti tokenurile în "credite" pentru extragerea Bitcoin. Cu ajutorul acestora, utilizatorii platformei pot mina de la distanță Bitcoin prin intermediul serverelor cloud. Aceasta este o abordare convenabilă, care nu necesită ca investitorii să dețină cunoștințe aprofundate în domeniu și nici nu necesită investiții suplimentare pe scară largă în echipamente hardware.

Pentru a mina Bitcoin, utilizatorii trebuie doar să achiziționeze BTCMTX în cadrul pre-vânzării. Proiectul a strâns deja peste 5 milioane de dolari în cadrul actualei pre-vânzări. Tokenul poate fi achiziționat, la moment, la preț de doar 0,0112 dolari, pe site-ul oficial al platformei. În ultima etapă a pre-vânzării este preconizat ca prețul se va majora până la 0,0148$.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Când prețul Bitcoin va depășii 100 000 dolari? Ce spun experții în domeniu

Analiștii sunt de părere că atât posibila aprobarea a unui fond Bitcoin ETF spot, cât și viitoarea înjumătățire a Bitcoin ar putea avea un impact pozitiv asupra dezvoltării criptomonedei. Ambele evenimente pot stimula Bitcoin spre noi creșteri, activul având toate șansele să depășească pragul de 100.000 de dolari.

Se conturează 2 motive principale care ar duce la majorarea prețului BTC. În primul rând, lansarea fondurilor spot va contribui la atragerea unui număr de investitori noi. Investițiile acestora vor permite ca activul să își mențină un preț ridicat. În al doilea rând, Bitcoin va deveni mai accesibil pentru investitorii din întreaga lume, ceea ce va contribui la acceptarea și utilizarea sa pe scară mai largă.

Situația macroeconomică generală și evenimentele geopolitice pot avea, de asemenea, o influență majoră asupra fluctuațiilor Bitcoin. Experții sunt de părere că scăderea ratei inflației ar putea influența reducerea ratelor din partea Sistemului Rezervei Federale din SUA, ceea ce la fel ar putea duce la un nou maxim istoric pentru BTC.

Prin urmare, dacă mediul de piață rămâne favorabil, Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari și chiar mai mult până în decembrie anul viitor. La rândul lor, Bitcoin ETF și Bitcoin Minetrix, precum și alte criptomonede similare vor avea și ele de câștigat în urma evenimentelor legate de soarta Bitcoin. Acestea oferă participanților la piață caracteristici inovatoare și ușor de utilizat, deci, vor putea să construiască în jurul lor o comunitate puternică și activă, care le va susțină odată ce vor fi listate.

#bitcoin, #criptomonede , #Stiri Macroeconomie