Transferuri nereușite din istoria fotbalului

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 16:01
306 citiri
Transferuri nereușite din istoria fotbalului
FOTO: pexels.com

Fotbalul este cel mai urmărit sport din lume. Drept urmare, cluburile încasează foarte mulți bani din drepturile TV și din biletele pe care le cumpără fanii. Aceste sume contribuie la bugetul pentru transferuri al fiecărei echipe.

În trecut perioadele de pauză competițională erau plictisitoare și cu toții așteptam să reînceapă campionatele și meciurile din Cupele Europene. Acum însă, mai ales în perioada de vară, ne țin cu sufletul la gură mutările de pe piața transferurilor.

Patronii pompează bani în intersezon pentru a aduce fotbaliști de calitate. De multe ori s-au plătit niște sume colosale pentru niște jucători care nu au dat randament.

Mai jos vei găsi câteva transferuri ratate.

10. Alvaro Morata: de la Real Madrid la Chelsea

Mulți consideră că acest jucător a avut un noroc incredibil deoarece a semnat contracte cu cluburi de top din Europa. În sezonul 2016-2017 el reușea să înscrie de 15 ori în La Liga pentru Real Madrid și îi atrăgea atenția lui Chelsea.

În vara lui 2017 aceasta plătea în schimbul serviciilor sale 60 de milioane de lire sterline. A rezistat acolo doar 18 luni pentru că într-un an și jumătate a marcat doar de 16 ori în Premier League.

9. Antoine Griezmann: de la Atletico Madrid la Barcelona

Atacantul francez îi scotea din sărite pe fanii grupării blaugrana în 2018 când refuza public un transfer la Barcelona. Președintele Josep Maria Bartomeu nu se dă bătut și încerca din nou să-l transfere în vara lui 2019.

O face pentru 120 de milioane de euro. După 2 ani în care nu a reușit mare lucru în tricoul acestei echipe, se întoarce sub formă de împrumut la Atletico, care mai apoi îl cumpără definitiv.

8. Nicolas Pepe: de la Lille la Arsenal

După 2 sezoane bune în tricoul lui Lille este transferat în 2019 de Arsenal pentru 79 de milioane de lire sterline. Era văzut ca o soluție în avantposturile "Tunarilor" atât pentru banda stângă, dar mai ales pentru cea dreaptă.

Nu dă însă randament și este împrumutat la Nice în 2022, iar acum a revenit pe Emirates. Are însă șanse destul de mici să mai joace aici. Consultă lista caselor de pariuri din România dacă vrei să pariezi pe meciurile lui Arsenal.

7. Joao Felix: de la Benfica la Atletico Madrid

În vara lui 2019, era curtat de toți granzii din Europa. Consideră că cea mai bună soluție pentru el este Atletico Madrid, iar aceasta plătește Benficăi în jur de 127 de milioane de euro pentru a-l transfera.

Se pare însă că nu a fost compatibil cu stilul de joc impus de Diego Simeone. A mers sub formă de împrumut la Chelsea pentru jumătate de an, unde nu a impresionat, iar acum s-a întors la Atleti.

6. Harry Maguire: de la Leicester la Manchester United

A avut prestații bune în tricoul lui Leicester, care l-au propulsat la naționala Angliei. Pep Guardiola a vrut și el să-l aducă la Manchester City în 2019, însă acest transfer a picat, Maguire alegând-o pe rivala United.

Gruparea de pe Old Trafford plătea în vara lui 2019 pentru serviciile sale 80 de milioane de lire sterline. A fost însă o mare risipă de bani pentru că Manchester United caută în momentul de față să scape de el.

5. Romelu Lukaku: de la Inter Milano la Chelsea

Chelsea l-a avut în curte încă de când acesta avea 18 ani. Este însă mai întâi împrumutat și mai apoi vândut la Everton. Ajunge mai apoi și la Manchester United și Inter Milano care plătesc sume impresionante pentru el.

În 2021 gruparea de pe Stamford Bridge îl cumpără din nou pentru 97 de milioane de lire sterline. Nu dă randamentul scontat, este împrumutat la Inter în 2022, iar acum a revenit la echipa londoneză unde nu mai este dorit.

4. Paul Pogba: de la Juventus la Manchester United

Manchester United îl pierde gratis pe mijlocașul francez în 2012, acesta alegând-o pe Juventus. Are niște prestații excelente în tricoul "Bătrânei Doamne" pentru care evoluează 4 sezoane.

Revine la Manchester United în 2016, care plătea în schimbul serviciilor sale în jur de 90 de milioane de lire sterline. Petrece 6 sezoane pe Old Trafford în care nu a făcut nimic notabil și se întoarce gratis din nou, la aceeași Juventus.

3. Philippe Coutinho: de la Liverpool la Barcelona

Este una dintre cele mai bune afaceri făcute de Liverpool, dar și unul dintre cele mai slabe transferuri pe care le-a făcut Barcelona. Aceasta plătea în 2018 pentru el 120 de milioane de euro plus bonusuri de 40 de milioane de euro.

Așadar, în total, 160 de milioane de euro pentru un jucător care nu mai înseamnă aproape nimic acum. Barcelona primește 8,5 milioane de euro pentru a-l împrumuta la Bayern Munchen și în 2022 îl transferă la Aston Villa pentru 20 de milioane de euro.

2. Ousmane Dembele: de la Dortmund la Barcelona

Din păcate pentru Barcelona, este din nou în acest top, de data aceasta cu un transfer pe care l-a făcut în vara anului 2017.

Îl cumpăra atunci pe Ousmane Dembele de la Dortmund în schimbul sumei de 135 de milioane de euro.

Până în vara lui 2023 este la Barcelona, însă mai mult prin tribune, fiind accidentat. Pleacă apoi la PSG, care plătește pentru el 50 de milioane de euro și așadar, Barca a pierdut 85 de milioane de euro la această afacere.

1. Eden Hazard: de la Chelsea la Real Madrid

Mulți spun că este cel mai slab transfer din istoria lui Real. Încă din pre-sezon acest transfer părea să fie unul nereușit.

El se prezenta la antrenamentele grupării spaniole cu un țesut adipos nedemn pentru un superstar al fotbalului mondial.

În 2019 era adus pe Bernabeu de la Chelsea pentru 115 milioane de euro. Petrece aici 4 sezoane extrem de modeste, în care a fost măcinat de accidentări. Este incredibil, dar nu a reușit să bifeze niciun minut într-un El Clasico și a mai plecat și gratis de la Real.

#fotbal, #pariuri, #pariuri fotbal , #Stiri Sport