Academia de Politie devine prima universitate din tara care pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor ca efect al unei serii de cinci sanctiuni primite pentru repetate incalcari ale eticii si integritatii academice.
UPDATE Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a anuntat, luni, ca a semnat un ordin prin care a retras acreditarea Scolii doctorale de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti.
Anisie a precizat ca decizia a fost luata in urma unui raport al Consiliului de Etica si de Management Universitar.
"In urma raportului Consiliului de Etica si de Management Universitar, am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Scolii doctorale de la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti", a informat ministrul Educatiei, citat de Agerpres.
Monica Anisie participa la Biblioteca Centrala Universitara la lansarea procesului de consultare publica pentru elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educatiei.
Pressone: Fabrica de doctorate
Potrivit Pressone, ministrul Educatiei, Monica Anisie, a semnat vineri ordinele de retragere a acreditarilor celor doua scoli doctorale ale Academiei de Politie - cea de Drept si cea de Ordine Publica si Siguranta Nationala - la propunerea Consiliului de Etica si Management Universitar.
Sursa citata mai arata ca decizia prin care "fabrica" de doctorate de la Academia de Politie se inchide este una istorica, fiind pentru prima oara cand un organism de control al... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 11:58
Universitatea din Bucuresti, in calitate de membru al Consortiului Universitaria, structura ce reuneste cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania, se alatura declaratiei publice lansate de Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca pentru contestarea propunerii Ministerului Educatiei Nationale de Metodologie de clasificare si ierarhizare a universitatilor.
"Consideram ca arhitectura pe care se bazeaza constructia metodologiei in forma propusa de MEN este fundamentata pe o viziune birocratica, administrativa, care nu corespunde exigentelor ce se impun unui clasament international. De altfel, politica asumata a ministerului de a implica ARACIS in acest demers este o cauza directa a acestei situatii de inadecvare pe care o semnalam o data in plus.
In mod deliberat, este alocata in metodologia propusa de MEN o pondere foarte mica a indicatorilor legati de competitivitate-excelenta, ceea ce contravine filosofiei clasamentelor internationale de referinta in domeniu, care rezerva acestor factori rolul major. Ca o consecinta directa, predomina setul de indicatori de acreditare specifici viziunii ARACIS, care dobandesc o importanta covarsitoare, ceea ce conduce catre o relativizare, daca nu chiar o inversare a diferentelor reale de competitivitate dintre universitatile romanesti", se arata intr-un comunicat al UB.
Ce spun expertii Bancii Mondiale
Potrivit sursei citate, pentru realizarea unei metodologii de clasificare solide, compatibile cu... mai mult
Marti, 24 Iulie 2018, ora 18:05
Mircea Dumitru, fost ministru al Educatiei in Cabinetul Ciolos si rectorul Universitatii Bucuresti, demisioneaza din toate functiile pe care le are in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), ca urmare a nominalizarii lui Valentin Popa ca ministru al Educatiei.
Dumitru este unul dintre putinii rectori care nu au semnat scrisoarea de sustinere a lui Valentin Popa pentru Ministerul Educatiei.
Citeste si Rectorul de la Babes Bolyai neaga ca l-ar fi sustinut pe ministrul propus la Educatie: Ma deranjeaza la culme magariile astea
-continua- ...citeste mai departe despre "Rectorul Universitatii Bucuresti demisioneaza din CNATDCU, din cauza numirii lui Valentin Popa ca ministru al Educatiei" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 17:34