Firma timisoreana Elba, care produce faruri pentru grupuri auto precum Dacia-Renault sau Skoda, a negociat vanzarea unui teren de aproximativ 56.000 mp din Timisoara pentru suma de 12,5 milioane de euro. Potrivit zf.ro, cumparator este un dezvoltator imobiliar care a vrut sa ramana anonim.
"Consiliul de Administratie al societatii a facut demersuri pentru vanzarea terenului din Strada Garii si am primit o oferta pe care o consideram acceptabila si pe care o supunem aprobarii actionarilor. Suprafata terenului este de aproximativ 56.000 mp, (...) si cuprinde inclusiv drumul de acces.
Pretul este de 12,5 milioane de euro si se va plati dupa obtinerea aprobarii PUZ-ului si a autorizatiei de construire pentru prima parte a constructiei. Ca timp, se estimeaza un interval de maximum un an si jumatate. Cumparatorul este un investitor imobiliar si doreste sa se mentina confidentialitatea privind denumirea sa pana la momentul intocmirii documentelor publice aferente procedurilor administrative", se arata intr-un document al Consiliului de Administratie al societatii Elba,citat de Ziarul Financiar.
Istoria Elba incepe in 1921, cand a fost infiintata firma Dura, care avea ca si obiect principal de activitate fabricarea reperelor destinate copurilor de iluminat. Aceasta firma a constituit punctul de plecare al existentei firmei ELBA de astazi.
In 1923, ia nastere o alta firma, al carei viitor o va apropia de ELBA. Este vorba de firma "Rudolf Kissling si Fiul"care in 1925 va... mai mult
Marti, 02 Martie 2021, ora 21:04
Platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale din perioada comunista, a fost oficial cumparata de SIF Banat de la firma sud-coreeana Doosan Heavy Industries. Tranzactia a fost incheiata dupa ce a fost autorizata si aprobata de Consiliul Concurentei.
Terenul, cu o suprafata de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala.
"Desi suntem mai selectivi cu investitiile in piata imobiliara, aceasta oportunitate ne-a atras atentia imediat. Am analizat temeinic oferta si am ajuns, la fel de repede, la concluzia ca se incadreaza in criteriile investitionale pe care le cautam intr-o tranzactie, un plus fiind si contributia pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante si cu istorie din Bucuresti. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafetei, dar avem increderea ca acesta va deveni, in timp, unul dintre proiectele de referinta de care se va bucura Capitala. De asemenea, le multumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzactiei transparent si profesionist!", a declarat Bogdan Dragoi, Presedintele SIF Banat - Crisana, potrivit Adevarul.
"Aceasta tranzactie confirma interesul unor investitori pentru active unice, chiar daca ne aflam intr-o perioada dificila, afectata de pandemie si se discuta - in general - despre contractii de preturi, crize sau alte semnale negative. Este un exemplu de incredere acordat pietei locale de real estate din partea SIF Banat - Crisana, un investitor cu un apetit moderat pentru... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 18:17
Au aparut noi probleme majore pe lotul 1 al autostrazii A10, Sebes-Turda, intarziat cu doi ani in ceea ce priveste finalizarea lucrarilor.
In apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord s-a podus marti, 21 iulie, o alunecare de teren masiva care va intarzia si mai mult lucrarile.
Ploile puternice din ultimele zile au provocat deplasarea la vale a dealului de la Paraul Iovului, taluzul ocupand o parte din corpul autostrazii aflate in constructie.
Pamantul a plecat cu tot cu ancorele si celelalte mijloace de sustinere puse de catre constructor.
Lotul 1, in lungime de 17 kilometri, este construit de antreprenorul italian Impresa Pizzarotti, nivelul fizic de executie fiind de peste 85%. Antreprenorul si-a asumat finalizarea lucrarilor pana la sfarsitul anului, dar sunt sanse mici ca acest lucru sa se intample in realitate.
Se discuta si despre o deschidere partiala, de la Sebes si pana ala nodul rutier Alba Iulia Sud. La Sebes chiar daca nodul rutier nu va fi finalizat, legatura A10 cu DN1 si implicit cu A1 s-ar face prin sensurile giratorii existente la Lancram. ...citeste mai departe despre "VIDEO Alunecare de teren pe lotul 1 al Autostrazii Sebes-Turda. Dealul de langa un important nod rutier a luat-o la vale" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 14:44
Donald Trump urmeaza sa gazduiasca viitorul summit G7 la Doral International Resort, la Miami, in iunie 2020, a anuntat joi Casa Alba, o decizie controversata care probabil va ridica noi intrebari cu privire la un conflict de interese pe tema castigurilor obtinute de afacerile lui Trump.
Trump a lansat ideea la summitul G7 de la Biarritz, in Franta, unde a declarat pentru presa ca proprietatea sa este mult mai buna decat alte locuri avute in vedere de administratia sa, aflandu-se in apropierea unui aeroport important si oferind numeroase spatii de cazare si de conferinta.
"Fiecare sara poate avea propria vila sau bungalow", declara el.
Ideea a provocat imediat polemica. Trump se judeca deja in doua procese in care este acuzat ca incalca o clauza din Constitutie cu privire la retributie ("emoluments clause"), care le interzice locatarilor Casei Albe sa profite financiar in mod personal de pe urma guvernelor altor tari.
In aceste procese, deschise anul trecut de peste 200 de alesi democrati, petentii ii reproseaza ca o serie de sefi de stat si de delegatii straine s-au cazat la hotelul sau de la Washington si la alte proprietati din lume.
Ei il acuza pe Trump ca obtine in mod ilegal profit de pe urma functiei de sef al statului, deoarece multi lideri straini, care vor sa obtina favoruri politice de la miliardarul republican, ii alimenteaza conturile.
Anuntul de vineri intervine in contextul in care ancheta Congresului in vederea unei destituiri avanseaza... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 20:51
O parcela de teren din apropierea orasului Debrecen, estul Ungariei, pe care BMW urmeaza sa construiasca o uzina de productie de un miliard de euro, a fost pusa la dispozitie marti constructorului auto german, transmite MTI.
Ministrul ungar al Inovatiei si Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anuntat ca lucrarile de constructie la uzina BMW pot incepe in conditiile in care contractul privind achizitionarea terenului a fost semnat, iar BMW Group a devenit proprietarul terenului.
Laszlo Palkovics a precizat ca Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 miliarde forinti (388,4 milioane euro) pentru imbunatatirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasata in nord-vestul orasului Debrecen, care va gazdui si viitoarea uzina BMW. Alte 35 de miliarde de forinti urmeaza sa fie cheltuite pentru dezvoltarea sistemului educational din Debrecen, in ideea de a furniza mana de lucru calificata companiilor din oras.
La randul sau, primarul din Debrecen, Laszlo Papp, a descris investitia BMW drept cea mai mare evolutie din istorie orasului, care va deschide noi perspective pentru regiune in mai multe domenii, nu doar in ceea ce priveste economia, ci si in termeni de crearea de locuri de munca, educatie si infrastructura de transport.
In luna august 2018, BMW a anuntat ca va construi o noua uzina in Ungaria, in apropierea orasului Debrecen, la mai putin de 40 de kilometri de granita cu Romania. BMW va investi un miliard de euro pentru o noua uzina la... mai mult
Marti, 24 Septembrie 2019, ora 14:16
Cu sprijinul Cabinetului Dancila, Gabriela Firea va incerca din nou, miercuri, sa dea Societatii de Transport Bucuresti (STB) terenul Depoului Victoria, unul dintre cele mai valoroase din intreaga tara. In ciuda insistentelor presei, societatea de transport a evitat sa spuna ce anume va face cu respectiva suprafata din centrul Capitalei, daca o va primi.
Administratia Firea i-a informat inca din luna iunie pe consilierii generali ca - dupa o analiza inceputa in anii din urma - s-a decis desfiintarea Depoului de tramvaie Victoria si transferul activitatii acestuia la Depoul din Theodor Pallady.
In Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Bucuresti-Ilfov situatia Depoului Victoria e marcata ca incerta, lunadu-se in calcul inclusiv desfiintarea acestuia
In consecinta, Gabriela Firea propunea, tot in iunie, ca terenul pe care este amplasat Depoul Victoria - in suprafata de 34.748 de metri patrati - sa fie folosit pentru a majora capitalul social al STB. Cu alte cuvinte, Firea propunea ca terenul sa ii fie dat societatii locale de transport, care urma sa il foloseasca pentru "a obtine venituri".
La acel moment, consilierul general PNL Catalin Deaconescu a apreciat ca propunerea administratiei Firea ridica suspiciuni de "tun imobiliar".
Deaconescu a explicat atunci pe larg pentru Ziare.com ca terenul respectiv (a carui valoare estimata depaseste 70 de milioane de euro) ofera posibilitati unice de dezvoltare pentru Capitala, fiind singura suprafata atat de... mai mult
Luni, 29 Iulie 2019, ora 13:55
Primaria Capitalei vrea sa desfiinteze Depoul Victoria si sa dea terenul - unul dintre cele mai valoroase din intreaga tara - Societatii de Transport Bucuresti (STB) SA. Iar aceasta societate ar urma sa foloseasca respectiva suprafata, situata chiar in vecinatatea sediului Guvernului Romaniei, pentru a obtine "venituri suplimentare". Cum anume si-a propus STB sa faca bani de pe urma terenului si de ce nu i s-a gasit acestuia alta utilitate autoritatile nu vor inca sa spuna.
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) ia in calcul de mai multa vreme sa desfiinteze Depoul Victoria. In Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Bucuresti-Ilfov, spre exemplu, se mentioneaza ca depoul va face obiectul unei analize riguroase, care sa stabileasca daca merita modernizat sau daca nu cumva activitatea sa ar putea fi mutata. Intr-o situatie similara de incertitudine se aflau si celelalte depouri din zona centrala a Capitalei, respectiv cel de la Dudesti si Uzinele Centrale.
In Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Bucuresti-Ilfov situatia Depoului Victoria e marcata ca incerta
Ce-i drept, dupa cum echipa Ziare.com v-a relatat pe larg - in cadrul unui reportaj realizat incognito, fara acordul sau sprijinul conducerii STB SA - la Depoul Victoria conditiile de munca erau sub orice critica. Multe dintre toalete erau improvizate, atelierele aratau ca niste ruine, iar spatiul in care trebuiau curatate vagoanele era, el insusi, insalubru.
Intre timp, PMB a decis ca, in... mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 07:21
Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la stat, banii urmand sa fie dati de Primaria Capitalei pentru exproprierea unui teren scos ilegal din proprietatea comuna a contribuabililor, arata jurnalistii de la RISE Project.
"Liderul PSD va vinde Primariei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumparat cu 6,7 euro/mp si care n-ar fi trebuit niciodata sa ajunga in circuitul civil al tranzactiilor imobiliare.
Afacerea lui Stefanescu - facuta, cap-coada, cu bunurile statului, in detrimentul statului - il va recompensa cu o rata a profitului de 2.200 la suta (...) Cel mai mare pret identificat de RISE intr-o tranzactie de pe piata libera, facuta cu pamanturile din aceasta zona in ultimii cincisprezece ani, este de 70 de euro/mp: deci de doua ori mai mic decat cel oferit de Primaria Capitalei!", se arata intr-o ancheta publicata miercuri de RISE Project, in care sunt prezentate datele si documentele din care ar reiesi "tunul financiar care urmeaza sa il imbogateasca pe secretarul general interimar al partidului de guvernamant".
Conform sursei citate, totul a inceput in noiembrie 2013, cand, la initiativa fostului primar Sorin Oprescu, CGMB a hotarat exproprierea unor terenuri pentru extinderea Bulevardului Timisoara.
Cea mai mare dintre cele aproape 90 de parcele, un teren de 3,18 hectare, ii apartine lui Codrin Stefanescu si unei alte persoane. "Cum cei doi detin respectivul teren in raportul de 80%-20%, lui... mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 12:30
Cofondatorul Microsoft Corp., Bill Gates a cheltuit 171 milioane de dolari pentru a cumpara o suprafata de teren arabil de 14.500 acri (aproximativ 5.800 de hectare) in sudul statului Washington, aceasta fiind ce mai importanta vanzare de teren incheiata in acest an in SUA, informeaza publicatia de specialitate Land Report, preluata de Bloomberg.
Publicatia mentionata sustine ca Bill Gates a cumparat acest teren luna trecuta de la John Hancock Life Insurance Co., care in 2010 a platit pentru acelasi teren suma de 75 milioane de dolari. Achizitia facuta de cofondatorul Microsoft Corp. include 10.500 de acri de teren arabil irigat si o suprafata de 3.900 de acri de pasune.
Aceasta tranzactie ar fi cea mai importanta achizitie de teren incheiata in acest an in SUA, devansand-o pe cea de 136 de milioane de dolari anuntata in luna aprilie cand grupul Investment Corp. of Dubai a preluat ferma El Maximo Ranch din Florida, cu o suprafata de 38.453 de acri.
Averea neta a lui Bill Gates este estimata la 98,9 miliarde dolari, ceea ce il plaseaza pe locul al doilea in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii.
Potrivit Land Report, clasamentul celor mai mari detinatori de terenuri din SUA este condus presedintele operatorului de cablu, Liberty Media LLC, John Malone cu o suprafata de 2,2 milioane acri, urmat de Ted Turner si familia Emmerson, fiecare cu o suprafata de 2 milioane acri. mai mult
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 10:35