Telefonul dvs. este o parte esentiala pentru a va mentine conectat cu prieteni si familie, asa ca urmati aceste sfaturi pentru a va asigura ca functioneaza cat mai mult timp posibil.
Poate va place sa va ganditi sa va actualizati telefonul in fiecare an. Totusi, daca sunteti genul care doreste sa obtina fiecare ultima picatura de valoare dintr-un dispozitiv, inainte de a trece mai departe, aceasta postare este pentru dvs.
Inainte de a incepe, trebuie sa mentionam importanta de a avea o asigurare de telefon. Reparatiile sau inlocuirile neasteptate ale telefonului mobil va pot lasa fara cateva sute de lei, dar polita de asigurare potrivita pentru telefonul mobil va poate ajuta sa le faceti mai accesibile. Cand achizitionati o polita de asigurare eMAG pentru telefonul mobil, veti plati o prima de asigurare iar daca dispozitivul dvs. este deteriorat sau furat, il veti putea repara sau inlocui pentru o fractiune din valoarea de piata.
Exista cativa pasi pe care ii puteti face pentru a prelungi durata de viata a oricarui telefon, de la cel mai ieftin la cel mai scump telefon premium. Frumusetea acestor sfaturi este ca sunt destul de usor de urmat si puteti incepe oricand sa va schimbati obiceiurile.
Nu treceti peste acele actualizari importante
Pentru a va mentine telefonul cat mai rapid si fara probleme, este important sa actualizati sistemul de operare si aplicatiile terte, pe masura ce sunt lansate. Aceste actualizari nu dureaza mult, iar beneficiile pot fi... mai mult
Vineri, 20 August 2021, ora 16:54
Tarifele practicate pentru convorbirile telefonice intre Romania si Republica Moldova pot fi comparate cu tarifele convorbirilor pentru zone din afara UE, preum SUA, China, Georgia, Armenia, sau chiar state de pe continentul african.
Sumele sunt prea mari pentru buzunarul cetatenilor ambelor tari, in conditiile in care ultimii ani au adus cu sine nu numai o intensificare a legaturilor directe, dar si o crestere a numarului de convorbiri telefonice.
Iata cateva exemple:
Compania 1 (Republica Moldova): 1,09 euro/minut
Compania 2 (Republica Moldova): 4,50 MDL/min pentru apeluri de intrare si 7 MDL/min pentru apeluri de iesire (tarif practicat si pentru SUA)
Compania 3 (Romania): 6 RON/minut
Compania 4 (Romania): 7,50 RON/minut
Compania 5 (Romania): 8 RON/minut
Compania 6 (Romania): 6,5 RON/minut
Romania continua sa fie principalul partener comercial al Republicii Moldova, atat la exporturi, cat si la importuri. Potrivit datelor furnizate de Biroul National de Statistica al Republicii Moldova, volumul exporturilor moldovenesti in Romania in anul 2020 a insumat 706,67 milioane de dolari (28,4% din totalul exporturilor).
Apoi, din cei 19,8 mii de turisti si excursionisti straini care au vizitat Republica Moldova in anul 2019 si au beneficiat de serviciile agentiilor de turism, 17,4% au fost din Romania (locul I printre turistii sositi din strainatate).
In acelasi timp, Romania se afla in topul tarilor ca destinatie turistica pentru cetatenii... mai mult
Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 10:05
Conform analizei intitulate "Telefoanele mobile reprezinta o cale pentru transmiterea microbiana: o analiza a domeniului de aplicare", telefoanele mobile au devenit o parte integranta a societatii moderne si sunt considerate ca potentiale terenuri de reproducere pentru organismele microbiene, constituind un risc potential global pentru sanatatea publica pentru transmiterea microbilor.
Potrivit lui Matthew Olsen, cercetator in Stiinte ale Sanatatii si Medicina la Universitatea Bond din Australia, telefoanele mobile sunt utilizate in medie 3 ore pe zi. In plus, un studiu din 2016 a afirmat ca utilizatorii isi pot atinge telefoanele de pana la 2.617 ori pe zi.
Potrivit unui studiu publicat in revista medicala academica Germs (2017), peste 17.000 de bacterii au fost gasite pe telefoanele mobile, de zece ori mai mult decat pe un scaun de toaleta. Din acest motiv, dezinfectarea telefonului devine deosebit de importanta.
Dr. Doo-Ryeon Chung, directorul Centrului de prevenire si control al infectiilor de la Samsung Medical Center noteaza: "Studiile noastre arata ca virusii pot supravietui pe suprafete din plastic sau metal pana la 2 pana la 3 zile", spune el. In plus, se afirma ca: "Pentru a utiliza smartphone-ul in siguranta, este esential sa il pastrati curat".
Telefoane ieftine - oferte si reviews
"Acest lucru reprezinta o problema de sanatate pentru comunitate in general, deoarece aceasta analiza a aratat ca telefoanele mobile sunt contaminate de un numar mare... mai mult
Marti, 06 Iulie 2021, ora 16:37
Daca ai un smartphone, atunci plata cu telefonul nu poate fi mai simpla de atat, si asta pentru ca sigur ai si un portofel electronic care iti va facilita acest serviciu, indiferent de marca telefonului.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa iti folosesti telefonul pentru diferite operatiuni bancare.
Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi aplicatia respectiva (chiar si Google Pay sau Apple Pay, printre altele), iti incarci datele de pe card si apoi vei avea parte de plati mult mai sigure decat daca ai fi folosit pur si simplu, cardul.
Unele ATM-uri iti ofera acces la card chiar si prin intermediul portofelului electronic, in felul acesta te protejezi si de anumite posibile fraude care se fac prin intermediul bancomatelor, cu "pisica" sau alte dispozitive folosite de infractori.
Platile cu telefonul mobil sunt mult mai sigure pentru ca pentru autorizarea oricarei plati poti selecta sa fie nevoie de amprenta ta sau de un alt nivel de securitate care nu se poate face pur si simplu, precum parola sau scanare de iris sau recunoastere faciala.
De asemenea, daca ai nevoie sa trimiti bani cuiva sau sa primesti nu trebuie sa te mai chinui prea mult pentru ca poti face totul din telefon in cateva secunde.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Inflatia, cel mai mare dusman al economiilor tale
Ce se intampla atunci cand vrei sa retragi mai multi bani decat ai in cont?
Intrebari pe care sa le pui... mai mult
Marti, 22 Iunie 2021, ora 08:30
Petrecem foarte mult timp in mediul online. Pe langa muzica pe care o ascultam si filmele la care ne uitam, e clar ca platformele de social media fac parte din viata noastra, fie ca vrem, fie ca nu. Am inceput cu totii cu un mic cont de Facebook si am ajuns ca acum sa fim prezenti pe mai multe platforme decat ne asteptam. Consumam continut, dar ne dorim sa postam si noi la randul nostru. Daca te-a prins primavara incercand sa faci poze la copacii infloriti, doar ca apoi sa nu postezi nimic, nemultumit de calitatea fotografiei, poate e cazul sa iti cumperi un telefon nou. Azi ne uitam la cateva modele noi, care au camere de ultima generatie. Si nu trebuie sa iti faci griji cand vine vorba de costuri, intrucat tu poti cumpara relaxat telefoane in rate.
Google Pixel 5
Pentru cei care doresc sa faca poze de la mare distanta, acesta nu prea este telefonul potrivit, intrucat nu este dotat cu o camera telephoto. Dar daca doresti fotografii super detaliate care se comporta bine in conditii de lumina scazuta, Google Pixel 5 este o alegere destul de buna. Pe spate are doua camere, dintre care una din ele estre ultra-wide, avand 16 megapixeli.
iPhone 12 Pro Max
Avand una dintre cele mai bune camere de telefon din lume, iPhone 12 Pro Max este incredibil de bun si cand vine vorba de modul de noapte, intrucat acesta contine si un scaner LiDAR. Pentru a fi sigur ca ai capturat fotografia ideala, foloseste modul HDR3, care imbina intr-o singura poza un mix de expuneri multiple... mai mult
Miercuri, 12 Mai 2021, ora 15:48
Intr-o lume economica in care rapiditatea si eficienta cu care se raspunde la provocarile pietei si la nevoile consumatorilor fac diferenta intre succes si esec, companiile si mai ales managerii acestora trebuie sa adopte solutii eficace si in timp real pentru a avea un cuvant de spus in industria din care fac parte.
In batalia constanta de a atrage cati mai multi clienti in detrimentul concurentei, un manager bun stie ca imaginea companiei, calitatea produselor oferite, satisfactia consumatorilor si eficientizarea costurilor sunt linii principale dintr-o strategie de business castigatoare.
In majoritatea domeniilor insa, competitivitatea este crescuta, produsele si serviciile sunt similare iar pretul acestora au marje mici de diferentiere. Asadar, pentru a depasi concurenta si pentru a fi un reper in domeniul din care face parte, compania trebuie sa isi mute focusul pe indeplinirea nevoilor clientului. Chiar daca produsele satisfac aceeasi cerinta de baza, un consumator poate alege o marca fata de o alta similara, doar pentru ca prima ii ofera in plus o interactiune de calitate.
In aceste conditii, oricat de mare sau de mica ar fi compania ta si orice produse sau servicii ai comercializa, un sistem telefonic prin care clientii pot lua legatura cu tine este vital. Fie ca te contacteaza pentru comenzile efectuate, fie ca vor sa afle cat mai multe detalii despre produsele pe care le oferi sau fie ca au nevoie de asistenta, faptul ca le pui la dispozitie un numar de... mai mult
Joi, 11 Martie 2021, ora 17:28
Banca Comerciala Romana (BCR) va implementa, incepand de luni, 19 octombrie, un nou mod de functionare la nivelul intregii retele teritoriale, prin care clientii vor avea acces in sucursale exclusiv in baza unei programari telefonice, potrivit unui comunicat.
BCR extinde, astfel, proiectul pilot de programari prin telefon, derulat in ultimele luni, in 12 agentii din tara, care s-a dovedit a fi unul de succes.
Programul a fost conceput pentru a pregati migrarea catre un nou mod de functionare in reteaua bancii, care urmareste cresterea gradului de confort si protectie pentru clienti, reducerea timpilor de asteptare, imbunatatirea eficientei operationale si incurajarea utilizarii platformei de digital banking.
Extinderea sistemului la nivelul intregii retele, incepand de luni, este una temporara si a fost accelerata de escaladarea, la nivel national, a ratei de cazuri de infectare cu COVID-19, precum si de apropierea sezonului rece, in contextul in care exista cazuri in care se formeaza cozi in fata unitatilor bancare.
"Siguranta si sanatatea clientilor nostri continua sa fie cele mai importante preocupari pentru noi. In ultimele luni, am accelerat procesele de transformare digitala si am implementat noi modele de lucru, care vin in intampinarea clientilor cu solutii cat mai practice. Ca urmare a contextului actual si a cresterii numarului de infectari, am decis sa extindem imediat, in toata reteaua BCR, sistemul de acces in agentii doar pe baza de programare", a... mai mult
Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 17:21
O echipa de cercetatori din Israel a inventat o masca sanitara ce poate distruge coronavirusul prin intermediul caldurii generate de curentul electric de la un incarcator de telefon mobil, relateaza miercuri Reuters.
Procesul de dezinfectare dureaza aproximativ 30 de minute. Utilizatorii nu trebuie sa poarte masca in timp ce aceasta este conectata la incarcator, a atras atentia profesorul Yair Ein-Eli, care a condus echipa de cercetare de la Universitatea Technion din Haifa.
Noua masca este dotata cu un port USB ce se conecteaza la o sursa de energie, cum ar fi un incarcator standard de telefon mobil, care incalzeste un strat interior din fibre de carbon pana la o temperatura de 70 de grade Celsius, suficient de ridicata pentru a distruge virusurile.
Potrivit lui Ein-Eli, mastile de unica folosinta, la mare cautare la nivel mondial in timpul crizei sanitare, nu sunt economice si nici prietenoase cu mediul inconjurator. ''Ele trebuie sa fie reutilizabile si prietenoase, iar aceasta este solutia noastra'', a spus el.
Profesor Allon Moses, specialist in boli infectioase la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, a declarat ca o expunere de jumatate de ora la o temperatura de 70 de grade Celsius distruge ''fara indoiala'' coronavirusul. El a atras atentia, insa, ca incalzirea repetata poate ''dauna hartiei sau materialului mastii si distruge in viitor capacitatea acesteia de protectie impotriva bolii''.
In timpul testelor, prototipul a fost expus la douazeci de... mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2020, ora 20:48
Atunci cand cumperi un smartphone, primul lucru pe care il face asistentul de vanzari este sa iti ofere o folie telefon si o husa de protectie.
Ce nu stiai este ca daca le cumperi din magazinul online etuo.ro, acestea pot fi chiar personalizate. Etuo.ro este alegerea noastra de astazi, fiind magazinul care iti ofera accesorii pentru telefonul mobil sau tableta, precum si multe alte servicii suplimentare.
O folie pentru telefon este un film de protectie pentru ecran si este, in principal, un produs conex oferit pentru protectia smartphone-ului sau a tabletei.
Productia de huse, folii telefon si alte accesorii este acum uriasa, si daca vei intra in magazinul online etuo.ro nu vei avea decat de castigat.
Cumparatorii nu sunt impotriva unei astfel de protectii pentru telefonul lor. Pana la urma, o folie telefon ofera protectie ecranului smartphone-ului impotriva zgarieturilor si a matuirii, iar husa personalizata, pe langa aspectul original si personal, ofera protectie telefonului impotriva socurilor provocate de cazaturi, a loviturilor si a oricaror accidente neprevazute.
Aceste argumente sunt destul de rationale. Si aceasta nu este doar atitudinea noastra fata de orice fel de ostilitate nefondata impotriva acestor dispozitive, ci si o pozitie motivata.
Husa personalizata
In procesul de creare de noi modele de huse personalizate, inginerii si designerii se straduiesc sa creeze produse frumoase si convenabile, si, de asemenea, se lupta pentru a reduce... mai mult
Joi, 07 Mai 2020, ora 16:10