MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 05:02
246 citiri
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
FOTO: GSMArena

MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite îmbunătățiri semnificative, oferind performanțe cu 50% mai bune la procesarea grafică și o conectivitate 5G îmbunătățită.

Inovația este importantă pentru majoritatea utilizatorilor de Android care preferă dispozitive din gama medie și accesibilă. Dimensity 6300 este proiectat să ofere o experiență îmbunătățită, cu 50% mai multă eficiență în jocuri și cu 10% mai multă putere de procesare CPU, beneficii care ar trebui să se traducă printr-o utilizare mai fluidă a aplicațiilor mobile.

Procesorul este fabricat folosind tehnologia de 6nm de la TSMC și include un CPU octa-core. Acesta este configurat cu două nuclee de performanță Cortex-A76, cu o frecvență de 2.4GHz, și șase nuclee Cortex-A55, optimizate pentru eficiență energetică, cu o frecvență de 2.0GHz. Pentru grafică, Dimensity 6300 utilizează un GPU Arm Mali-G57 MC2, care promite performanțe grafice excelente pentru segmentul de buget, scrie GSMArena.

Cu ce îmbunătățiri mai vine noul procesor Dimensity 6300

Un alt aspect important al acestui chipset este modemul 5G care suportă conectivitate Multi-Mode, permițând utilizarea combinată a mai multor benzi de frecvență. De asemenea, include tehnologia MediaTek UltraSave 3.0+ pentru o gestionare eficientă a consumului de energie al bateriei.

Chiar dacă este destinat dispozitivelor accesibile, Dimensity 6300 suportă memorie LPDDR4X RAM și soluții de stocare UFS 2.2, oferind astfel un echilibru între cost și performanță. Chipsetul este compatibil cu ecrane care au o rezoluție de până la 2520 x 1080 pixeli și o rată de reîmprospătare de 120Hz, și poate gestiona configurații de până la patru camere foto, cu senzori de până la 108MP.

Primul telefon care va beneficia de noile caracteristici ale Dimensity 6300 va fi Realme C65 5G, așteptat să debuteze în India. Totodată, se speculează că și următorul model din seria Samsung, Galaxy M16, ar putea fi echipat cu acest procesor, continuând astfel tradiția predecesorului său.

...citeste mai departe despre "MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android" pe Ziare.com

Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au anunțat lansarea unei campanii pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală din România. Campania are...
Motorola va lansa noile smartphone-uri pliabile Razr 50 în SUA și Canada. Ce zvonuri au apărut despre dispozitive
Motorola va lansa noile smartphone-uri pliabile Razr 50 în SUA și Canada. Ce zvonuri au apărut despre dispozitive
Motorola pregătește lansarea noilor modele de smartphone-uri pliabile din seria Razr 50, care vor fi disponibile în Statele Unite și Canada sub denumirile Razr (2024) și Razr+ (2024). Recent,...
#procesor, #Android, #Internet , #Stiri Internet